Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 21 травня 2019, 16:03
2301
0

Стронгмени розпочали змагання за Кубок України

Чернівчанин Олександр Кочергін переміг на першому етапі національного Кубка у Кривому Розі

| Оновлено 21 травня 2019, 16:03
2301
0
Стронгмени розпочали змагання за Кубок України
Sport.ua

Розіграш Кубку України складає основний стрижень стронгменівського сезону. За його підсумками визначаються перша та друга десятки, які наприкінці змагального року визначають володарів головних титулів  – Найсильнішу людину України та переможця Першої Ліги.

Криворізька прем’єра

Перший етап Кубка України мав характер прем’єри – Федерація стронгмену України до цього моменту ще не проводила офіційного турніру у Кривому Розі. І, треба відзначити, місто дуже тепло прийняло богатирів.

На майдані біля пам’ятника Козаку Рогу публіка  створила вболівальницький аншлаг, гаряче підтримуючи силачів  під час змагань. Основне навантаження щодо організації етапу Кубка України взяли на себе місцевий криворізький  стронгмен Роман Сірманов та його дружина Катерина, котрі зуміли знайти підтримку міської влади для проведення прем’єрного етапу. За гарною традицією силовий спорт поєднується з високим мистецтвом. Довершено вокально  й проникливо виконав національний гімн Юрій Годо: зірка оперного співу світового масштабу, до слова, є уродженцем Кривого Рогу.

Гарний старт галицьких богатирів

Найкраще за інших стартували львівські богатирі Володимир Климко та Юрій Огоновський, котрі були швидшими за усіх у дисципліні «Трак-пул» - на фініші їх розділили невловимі 27 сотих секунди.

Третій результат показав киянин Руслан Петруня, четвертий  - один із основних фаворитів змагання Олександр Кочергін з Чернівців.

Тріумфальний  «камбек» Кочергіна

Те, що він основний претендент на нагороди, Олександр підтвердив у наступних вправах. У «Прогулянці фермера» (пронести 2 валізи по 160 кг на дистанцію 20 метрів) Кочергін показав другий результат, поступившись лише сенсаційному тріумфатору Євгену Корчуну з Вінниці. А одразу після цього Сашко  переміг у дисципліні «Мертва тяга», 9  разів піднявши штангу вагою 280 кілограмів. Буковинець на один раз перевершив досягнення криворіжця Романа Сірманова, який був впевнений, що вісім тяг принесе йому звитягу у цій дисципліні.

Після трьох вправ Кочергін очолив турнірний залік, на три очки випереджаючи Климка і на п’ять  - Корчуна.

Наступна вправа знову принесла перемогу ветерану АТО. «Естафету Оверхед», під час якої треба було максимальну кількість разів підняти колоду вагою 140 кг і гантелю 90 кг, Кочергін виграв з 5 підйомами. Друге- третє місця розділили Сірманов та Огоновський (по чотири підйоми).

Таким чином, за одну вправу до завершення етапу Олександр Кочергін став недосяжним для конкурентів.

Призовий дует львів’ян

У заключній дисципліні – «Естафеті руху» (пронести гирю-«качку» 200 кг на 20 метрів + 5 кантувань 360-кілограмової покришки) переміг львів’янин Володимир Климко, що дозволило йому, як і на нещодавньому чемпіонаті України,  в останній момент вистрибнути на п’єдестал. До того ж, цього разу цей стрибок став вагомішим, бо приніс атлету  срібну нагороду!

Третім призером кубкового етапу  став інший галичанин Юрій Огновський, котрий присвятив цей успіх своїй донечці.

Корчун та Сірманов – біля п’єдесталу

Варто відзначити виступи Євгена Корчуна та Романа Сірманова, котрі до останнього моменту претендували на нагороди. Євген вразив всіх швидкістю у «Прогулянці фермера», в якій дві важкенні валізи по 160 кг проніс за блискавичні 13, 84 секунди!

Вінничанин також добре потягнув 280 кілограмову штангу (6 разів) та показав 4-5 місця в «Естафеті Оверхед». Однак «Трак-пулл» та «Естафета руху» залишаються тими компонентами сили, над якими молодому стронгмену ще варто попрацювати.

Роман Сірманов потужно виступив в улюбленій тязі та «Естафеті Оверхед», однак не зумів показати вищі результати в інших дисциплінах через зірвані мозолі у «Прогулянці фермера».

До речі, така ж біда спіткала й киянина Руслана Петруню та сумчанина Андрія Дмитрієва. Зрештою, Дмитрієв наприкінці змагань висловив задоволення з того, що біцепси, коліна та спина у нормі, а мозолі швидко заживуть! Попереду ще чимало змагань, а відтак здоров’я хлопцям знадобиться.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ 1-го етапу Кубка України (клікабельна)

Олександр ГЛИВИНСЬКИЙ

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.