Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 13 травня 2019, 12:41
9975
2

Гармата Сіласа, зламані ребра Буяльського, Шахтар майже чемпіон

Найцікавіші події 28 туру – в нашому традиційному огляді

| Оновлено 13 травня 2019, 12:41
9975
2
Гармата Сіласа, зламані ребра Буяльського, Шахтар майже чемпіон
ФК Шахтар

За чотири тури до фінішу першості ім'я чемпіона практично відомо. Якщо раніше динамівці мали хоча б теоретичні шанси наздогнати команду Фонсеки, то зараз нереально припустити, що в останніх чотирьох поєдинках «гірники» не зможуть набрати два очки.

Фактично визначилися і два інших медальних лауреата. Ніхто не зазіхне на динамівське «срібло», та й за свою «бронзу» команда Шарана може бути спокійна.

А ось хто займе четверте місце, так само як і хто понизиться в класі - на це питання 28 тур не відповів. Швидше заплутав його. Чи те ще буде.

Матч туру

Незважаючи на те, що в Харкові грали між собою перша і третя команди чемпіонату, гра, яка претендує на роль найцікавішої практично за всіма показниками, відбулася в Києві. На НСК «Олімпійський» зустрілися «Динамо» і «Зоря», які втратили в попередньому турі дуже важливі очки. З огляду на те, що відступати командам нікуди, гра повинна була стати жорсткою, компактною і цікавою. Власне, так і сталося. Перевагою володіли господарі, але з реалізацією у них не склалося. Забивши один м'яч (чи то Русин, то чи автогол Чеберка), господарі якось знітилися. Та й Шевченко в рамці був переконливий. Однак кінцівка матчу виявилася за гостями. Спочатку хороший момент мав Громов, але Бойко врятував свою команду. А на 90+2 хвилині і динамівський воротар виявився безсилим.

Гол туру

«Зоря» пішла на рішучий штурм воріт динамівців. В одному з епізодів, вже в компенсований час, Сілас здалеку пробив вище воріт. Однак арбітр матчу Монзуль зафіксувала фол в атаці і призначила штрафний у ворота господарів. Бойко дуже ретельно керував «спорудою» стінки. Але вона не допомогла. Сілас настільки точно, а головне - сильно виконав цей удар, що у динамівського кіпера шансів стати героєм не було.

Травми туру

Фото Динамо Київ від Шурика

Практично в кожному турі динамівці через травми і пошкодження позбавляються своїх футболістів. На жаль, дана тенденція продовжилася. У грі проти «Зорі» серйозну травму отримав півзахисник «біло-синіх» Буяльський. В одному з епізодів матчу у другому таймі Буяльський зіткнувся з голкіпером гостей Шевченко. Наслідки зіткнення виявилися занадто серйозними. За інформацією лікаря «Динамо» Миронова, у футболіста зламано два ребра, він госпіталізований. Сезон для Віталія вже завершився.

Також через пошкодження підколінного сухожилля на дві-три тижні вибув Тамаш Кадар.

Фото Динамо Київ від Шурика

Після закінчення матчу з «Зорею» наставник динамівців Олександр Хацкевич трохи заінтригував з приводу свого майбутнього і можливого призначення головним тренером команди Михайличенко: «Відставка? У мене через 20 днів закінчується контракт з «Динамо». А Михайличенко зі мною точно не говорив. Чи говорив хтось інший з керівництва? Можу сказати те, що вище вже сказав: чекайте».

Вибачення туру

Фото Динамо Київ від Шурика

Форвард «Динамо» Назарій Русин в поєдинку з «Зорею» забив один м'яч, але при цьому не реалізував два виходи один на один. Після гри молодий форвард, отримавши порцію критики від головного тренера, приніс вибачення партнерам.
 
«Хотів би вибачитися перед командою, тренерами і уболівальниками. У мене було два ідеальних моменту. Я винен в результаті», - сказав Русин.

Футболки туру

Фото ФК Шахтар

У незвичайній амуніції вийшли на гру проти «Олександрії» футболісти «Шахтаря». На кожному гравцеві донецької команди була одягнута футболка з фотографією своєї матері і словами подяки. Причому мову поздоровлення кожен футболіст вибирав ту, що йому ближча. Дуже приємна і душевна акція напередодні Дня матері.

Чутка туру

Напередодні матчів туру в пресі з'явилася досить сенсаційна інформація про те, що колишній захисник київського «Динамо» Євген Хачеріді, який належить на даний момент грецькому ПАОКу, має намір продовжити свою кар'єру в таборі чемпіонів України. Мовляв, футболіст веде з «Шахтарем» на цей рахунок переговори. Однак після матчу «Шахтар» - «Олександрія» наставник донеччан Фонсека цю інформацію не підтвердив.

Битва туру

У Києві зустрілися головні аутсайдери першості - «Арсенал» і «Чорноморець». Незважаючи на настільки непривабливий статус, обидві команди зараз на ходу. Тому можна було очікувати від них результативної і видовищної гри. З видовищем склалося не дуже. Але ось з точки зору результативності все було на найвищому рівні: шість м'ячів на двох. А ще були відразу три пенальті, вісім жовтих карток, з яких одна автоматично перетворилася на червону. Нічия стала закономірним підсумком протистояння. І питання, хто ж вилетить з УПЛ напряму, так і залишається відкритим.

Суддя туру

Матч андердогів на стадіоні «Динамо» обслуговував Віктор Копієвський. Назвати цього рефері з Кропивницького зеленим новачком в УПЛ навряд чи доречно, адже матч «Арсеналу» і «Чорноморця» став для нього 25-м в рамках елітного дивізіону. Однак зі своїми функціями цей суддя не впорався. Він результативно помилявся, причому не один раз, причому в обидві сторони. Пенальті, призначеного рефері на останніх хвилинах зустрічі в ворота «Арсеналу», як відзначають багато фахівців, не було. У Домбровського в тому епізоді рука була притиснута до корпусу. Хоча трохи раніше арбітр повинен був призначати одинадцятиметровий у ворота господарів за фол на Мусолітіну. Викликає питання і друга жовта картка Аржанова. Здалося, що в тому епізоді фолив не так капітан «моряків», скільки порушували правила на ньому.

Реванш туру

Фото ФК Ворскла

У весняній частині сезону «Карпати» здобули лише дві перемоги. Зате які: двічі по 4:0. І обидва рази була переможена одна і та ж команда - «Ворскла». Можна сміливо припустити, що зустріч в 28 турі між двома «зелено-білими» командами розглядалася однією з них - полтавською - з точки зору реваншу. Тим більше, що команда Косовського в останніх матчах нарешті почала намацувати свою гру. У той час як команда Гонсалеса цю гру, здається, втратила. Господарі виглядали краще в матчі, відкрили рахунок вже на 15 хвилині зустрічі, але втримати перемогу не змогли. Гості зусиллями Дебелка відновили рівновагу за дві хвилини до фінального свистка. Однак, і цей бойовий результат можна сміливо вважати реваншем для «Ворскли». Після подвійних 0:4 будь-яка нічия в радість.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Неймовірний рекорд. Гравець Реала в 7-й раз вийшов у фінал Ліги чемпіонів
Футбол | 10 травня 2024, 04:50 1
Неймовірний рекорд. Гравець Реала в 7-й раз вийшов у фінал Ліги чемпіонів

Тоні Кроос брав участь у фіналах двічі з Баварією та вп'яте з Реалом

Асисти українців. Жирона втратила гостьову перемогу над Алавесом
Футбол | 10 травня 2024, 23:59 11
Асисти українців. Жирона втратила гостьову перемогу над Алавесом

Циганков та Довбик відзначилися результативними передачами

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
invent
Самая главная интрига всего чемпионата это кто займёт 4-е иесто И ради этого вся пулька первой шестёрки и играется...
Юрій Ганусяк
кілька запитань. а чого це кроти грають в георгіївських стрічках? як це сілас заробив фол в атаці і бив штрафний? хто не розуміє про що пише, чому не зазначають авторів ?