Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Німеччина
| Оновлено 28 жовтня 2023, 20:14
3014
0

Боруссія Д - Шальке. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Німеччини

Рурське дербі пройде напевно і без інтриги, і без Коноплянки

| Оновлено 28 жовтня 2023, 20:14
3014
0
Боруссія Д - Шальке. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Німеччини
Твіттер Боруссії Д

У 31-му турі чемпіонату Німеччини відбудеться знамените Рурське дербі - поєдинок дортмундської «Боруссії» та «Шальке». Матчі між географічними сусідами майже завжди виходять принциповими і результативними. Цілком можливо, що так буде і цього разу. Хоча команди в турнірній таблиці і розділяє прірва.

Дортмундці за чотири тури до фінішу першості посідають другу сходинку, відстаючи від лідируючої «Баварії» всього на один бал. У «джмелів» ще є шанси стати чемпіонами, але на даний момент від них залежить вже далеко не все. Шостого квітня лідери Бундесліги зійшлися в очному протистоянні в Мюнхені, де «Баварія» в присутності 75 тисяч уболівальників відвантажила в ворота свого принципового опонента п'ять сухих м'ячів. Після тієї гри наставник «жовто-чорних» Люсьєн Фавр віддав належне супернику і натякнув, що баварці вже навряд чи упустять титул. Однак пообіцяв, що його команда буде боротися до кінця. В принципі, результати «Боруссії» підтверджують слова тренера. Після мюнхенського фіаско дортмундці провели два матчі в чемпіонаті, і обидва виграли - у «Майнца» та «Фрайбурга». Явним фаворитом «джмелі» виглядають і на тлі свого найближчого суперника. Повинно відбутися щось надзвичайне, щоб «Боруссія» не впоралася з «Шальке».

На відміну від дортмундської команди, справи колективу з Гельзенкірхена в нинішньому сезоні йдуть з рук геть погано. Завоювавши в минулому сезоні срібні медалі чемпіонату, в сезоні нинішньому «газпромівці» відверто клеїли дурня. У них не задалося відразу ж зі старту чемпіонату. Але ось з групи Ліги чемпіонів команда Тедеско змогла вийти до плей-оф. Правда, краще б вона не робила цього, оскільки в виїзному поєдинку з «МанСіті» була просто знищена суперником. Лише після ганьби на «Етіхад» боси «Шальке» вирішили звільнити наставника, довіривши тренерський штурвал Стевенсу. Однак і у знаменитого тренера поки що не виходить вивести команду з глибокої депресії. У трьох останніх поєдинках - лише одна нічия (з «Нюрнбергом») і дві поразки (від «Айнтрахта» та «Хоффенхайма»). Український легіонер «кобальтових» Коноплянка не був гравцем основи при Тедеско, не став потрапляти до складу і при Стевенсу. Більш того, недавно Євген травмувався на тренуванні і вибув на кілька тижнів. Крім того, за наявною інформацією, Коно збирається піти з команди в найближче трансферне вікно.

Зараз гельзенкірхенці займають лише 15 місце в турнірній таблиці. Пониження в класі безпосередньо їм не загрожує, але ось при таких огидних результатах вони можуть опуститися на 16 місце, яке передбачає проведення стикового матчу за право залишитися в першій Бундеслізі.

Цікаво, що в історичному реєстрі протистоянь між командами лідирує «Шальке». У 153 попередніх матчах «кобальтові» були сильнішими 59 разів, 42 зустрічі закінчилися внічию і 52 рази перемагали дортмундці.

Орієнтовні склади:

«Боруссія»: Бюркі, Діалло, Аканджі, Геррейру, Санчо, Вітцель, Ділейні, Пулішич, Вайгль, Ройс, Гетце

«Шальке»: Нюбель, Сані, Каліджіурі, Настасіч, Стамбулі, Карс, Сердар, Маккіні, Маскарель, Бюргшталлер, Емболо.

27 квітня, субота

«Борусія» Д – «Шальке»
Дортмунд. «Сигнал Ідуна Парк». 16:30
Трансляція на видеосервісе Megogo
Прогноз Sport.ua — 3:2
ЗРОБИТИ СТАВКУ
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Визначено першу команду Серії А, яка вилетить з еліти наприкінці сезону
Футбол | 27 квітня 2024, 01:36 0
Визначено першу команду Серії А, яка вилетить з еліти наприкінці сезону

«Салернітана» в гостях поступилася «Фрозіноне» у 34-му турі чемпіонату Італії

Реал без Луніна здолав Реал Сосьєдад. Скільки потрібно очок для чемпіонства
Футбол | 27 квітня 2024, 00:01 9
Реал без Луніна здолав Реал Сосьєдад. Скільки потрібно очок для чемпіонства

Гра завершилася з рахунком 1:0, єдиний м'яч забив Арда Гюлер

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.