Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
| Оновлено 24 квітня 2019, 01:08
4883
3

Барселона не залишила шансів Алавесу

Луїс Суарес зрівнявся за кількістю забитих м'ячів у Ла Лізі зі співвітчизником Дієго Форланом

| Оновлено 24 квітня 2019, 01:08
4883
3
Барселона не залишила шансів Алавесу
laliga.es
У національних змаганнях деяких європейських країн, які суто у футбольних колах відносять до категорії «топ-5», вже стало відомо назви клубів, які піднімуть над собою чемпіонський кубок за підсумками поточного сезону. Ближче за всіх до того, щоб приєднатися в цьому плані до Італії і Франції, зараз перебуває Іспанія. Чинний чемпіон і лідер поточного розіграшу Ла Ліги каталонська «Барселона», перед поєдинком тридцять четвертого туру, перебувала лише на відстані двох власних перемог від чергового трофею.
 
З метою зробити спробу зупинити «блаугранас», до домашнього поєдинку проти каталонців готувався баскський «Алавес», який досить непомітно зумів під час цього сезону закріпитися біля «єврокубкової зони».
 
Ось тільки з результатами у підопічних Абелардо Фернандеса останнім часом справи йшли не найкращим чином, а до матчу проти «Барселони» вони підходили на тлі п'яти поєдинків, підсумок яких був явно не на їхньому боці. Однак питання зміцнення позицій у турнірній таблиці для них стояло дуже гостро, адже до поєдинку севільського «Бетіса», який їх переслідує, залишалося близько доби, а грати супернику «славних» доведеться проти скромного «Леванте».
 
Для каталонців зараз настає досить цікавий проміжок сезону, який можна охарактеризувати досить просто – підготовка до півфіналу Ліги Чемпіонів УЄФА. Гру Лео Мессі і «компанії» проти мерсисайдського Ліверпуля весь футбольний світ чекає із завмиранням серця, однак що може стати на заваді для команди Вальверде додатково оформити черговий чемпіонський титул до свого активу?
 
Вже звичний для внутрішньої арени сценарій супроводжував розвиток першого тайму поєдинку за участю каталонської команди. Взяти суперника «наскоком» не вийшло, тому «Барселоні» досить довго не вдавалося конвертувати значну перевагу у володінні м'ячем в щось більш переконливе для стартового голу.
 
Ближче за всіх партнерів, до успіху був Луїс Суарес, який вже на шостій хвилині мав всі шанси відзначитися черговим забитим у сезоні м'ячем, наблизившись тим самим до Каріма Бензема, який продовжує радувати мадридську публіку регулярними забитими голами. Однак уругвайцю не пощастило з виконанням удару з лівої ноги в темп швидкої передачі Коутиньо з центральної зони – м'яч пішов точно по центру воріт, де і знаходився голкіпер Пачеко.
 
Наступною спроби каталонської команди потурбувати стража воріт господарів поля довелося чекати чверть ігрової години. Однак дальній удар Коутиньо навряд чи міг нести в собі хоч якусь загрозу для Пачеко. Явно не можна було співставити цей епізод з наступним шансом Луїса Суареса, яким уругваєць розпорядився рівно так само, як і в епізоді зі своєю першою спробою, пробивши точно в голкіпера «Алавеса».
 
У господарів теж була своя можливість ще в першому таймі відкрити рахунок в поєдинку, проте удар головою у виконанні Елі лише змусив тер Штегена в черговий раз підвищити голос на партнерів по обороні – таку свободу давати своєму опонентові в середені власного карного майданчика краще не варто, і підопічні Вальверде в цьому прекрасно були обізнані.
 
Друга половина почалася з атаки господарів, а поки емоції після ефектного удару Дуарте в ближній кут і красивого сейва тер Штегена, ще не встигли вщухнути, «Барселоні» вдалося втекти в блискавичний контрнаступ, завершальною стадією якого став дотепне пропускання м'яча поміж власних ніг у виконанні Суареса у напрямку Аленья, що набирав хід позаду уругвайця. Ця рішуча дія поставила оборону суперника у незручне становище, а Карлес спокійно відправив м'яч у лівий нижній кут своїм ударом.
 
Подвоїти рахунок «Барселоні» вдалося з такою ж легкістю, як і забити перший м'яч у цій зустрічі. Після подачі Дембеле зі штрафного на правому фланзі, ніхто з представників сторони, що оборонялася, так і не зміг відвести загрозу від своїх воріт банальним виносом. У підсумку, Піке мав дві спроби для того, щоб проштовхнути м'яч до сітки, проте зміг лише направити його в бік Умтіті. Самуель, хоча і влучив у порожні ворота з мінімальної дистанції, проте робив це з очевидного положення «поза грою». Але далеко не цим став визначаьний даний епізод. Піна зіграв рукою ще до моменту першого удару Піке, що і помітив арбітр, переглянувши відеоповтор. Пробивати пенальті було довірено Луїсу Суаресу, і уругвайський форвард не схибив. Пачеко вгадав напрямок удару уругвайця, але так і не зміг завадити тому стати в один ряд з легендарним Дієго Форланом за кількістю забитих м'ячів в «елітному» дивізіоні Іспанії.
 
Всі ці події відбувалися в умовах відсутності Ліонеля Мессі на футбольному полі, а коли аргентинець увійшов до гри (відразу після другого забитого його командою м'яча), «Барселоні» стало ще легше. Пару своїх моментів Лео змарнував до завершення поєдинку, але особливого значення вони вже не мали. 0:2 – «Барселоні» може сильно пощастити, якщо мадридський «Атлетіко» поступиться в своєму поєдинку звітного туру.
 
У наступному турі іспанської Ла Ліги «Барселоні» доведеться зіграти проти «Леванте» на газоні рідного «Камп Ноу», а ось «Алавес» має здійснити поїздку на умовно виїзну гру проти «Атлетика» – баскське дербі чекає на нас!

Чемпіонат Іспанії. 34-й тур.

«Алавес» – «Барселона» – 0:2

 Аленья (54), Суарес (60, пен.)

 Хоні (33), Наварро (56), Піна (90+4) – Коутіньо (77)

«Алавес»: Пачеко – Дуарте, Елі (Твумасі, 71), Лагуардія, Наварро, Вігарай – Піна, Вакасо – Хоні (Гвідетті, 80), Бастон, Ролан (Брашанац, 46).

«Барселона»: тер Штеген – Роберто, Умтити, Піке, Семеду (Альба, 69) – Видаль, Бускетс, Аленья (Артур, 87) – Коутіньо, Суарес, Дембеле (Мессі, 61).

Арбітр: Адріан Кордео Вега (Іспанія).

Стадіон: Мендісорроса (Витория-Гастейс, Іспанія).

Удари (у площину): 6 (1) – 17 (6)
Кутові: 1 – 4
Оффсайди: 1 – 1.

АЛАВЕС-БАРСЕЛОНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 8°C
 

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЗІНЧЕНКО: «Не можу повірити, що це моє третє Євро. Почуваюся трохи старим»
Футбол | 28 березня 2024, 16:12 5
ЗІНЧЕНКО: «Не можу повірити, що це моє третє Євро. Почуваюся трохи старим»

Півзахисник збірної України прокоментував вихід команди на Євро-2024

Хацкевич розповів, чи були в Яремчука проблеми з режимом та алкоголем
Футбол | 28 березня 2024, 14:52 2
Хацкевич розповів, чи були в Яремчука проблеми з режимом та алкоголем

Колишній головний тренер «Динамо» вважає Романа найпрофесійнішим футболістом з тих, кого він бачив

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Сергей Долина
Жаль Месси не забил, после его удара, мяч от рук вратаря, попал в штангу. Но сейчас главное приберечь силы , правильно делает Вальверде, выпустив Месси во втором тайме, прежде всего игра команды, с Уэской Месси вообще не играл, понятно что если бы играл мог и не один гол забить, но главно забивать голы в ответственных матчах, например как с МЮ .
Mari_gasdaaa
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
ВНИМАНИЕ!!! Привет, мальчики. Я, изначально, извиняюсь за этот пост. У меня к вам будет огромная просьба. Посетите мой профиль на самом популярном сайте для секс знакомств:
>>>> sexxxpy.com
(скопируй ссылку и вставь в адресную строку браузера. Сайт актуален для всех стран и городов) и поставьте лайк. Мой ник: Marina23. Регистрация и плата за действие отсутствует. Весь процесс у вас займёт не более одной минуты. Большое спасибо! Я вас всех целую.
P.S. Во-первых, вы увидите меня голой и во-вторых, в качестве бонуса от меня видео звонок (зависит от вашего желания).
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
_NATSGUL_
Барселона ненапрягаясь малой кровью взяла очередные 3 очка и приблизила себя к чемпионству, которое могут оформить уже на этих выходных(при условии, что завтра Атлетико не проиграет, иначе станут чемпионами уже в среду) Молодцы!
Немного критики:
1)Дембеле и Коутиньо, но очень слабая игра, как они собираются против Ливера играть - не понятно.
2)Заметил, что когда Месси выходит на замену , то в 4 из 5 случаев от этого выхода 0 эффективности. И в этот раз очень слабый вход в игру. Уж очень много брака при передачах , как для Месси, да и удар тоже не шел. Вообще - это уже тенденция. Ему, либо играть в стартовом составе, либо уже не выходить на поле в матче.
3)Если Месси таки дальше будет играть через матч , выходить на замену и играть так не эффективно, то Золотая бутса уплывет Мбапе.