Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат України
| Оновлено 19 квітня 2019, 20:34
2904
3

Богдан БЛАВАЦЬКИЙ: «Хочу достукатися до кожного гравця ФК Львів»

Новий наставник львівського клубу розповів про нюанси побудови колективу

| Оновлено 19 квітня 2019, 20:34
2904
3
Богдан БЛАВАЦЬКИЙ: «Хочу достукатися до кожного гравця ФК Львів»
ФК Львів. Богдан Блавацький
Головний тренер ПФК «Львів» Богдан Блавацький розповів про те, якою він бачить гру львівської команди:
 
«Керівництво «Львова» дало мені шанс. Я розумію відповідальність, яка на мене покладається. Приємно, що я маю таких кваліфікованих помічників, як Юрій Панфілов, Віталій Шпанюк і Тарас Гребенюк. Розумію, що на перших порах буде непросто. Але ті зміни, які відбудуться з командою – в тренувальному процесі, в організації праці, в тактичних заняттях – вони будуть помітними. Постараюся використати цей шанс. Кожне керівництво хоче якомога швидше бачити позитивний результат. Або ж зміни, які в перспективі до них приведуть. Саме для цього я тут.
 
У кожного тренера є свої напрацювання. Щось я взяв у одного тренера, щось – у іншого. Отримав безцінний досвід, коли отримував PRO-диплом і їздив на стажування в шотландський «Селтік». Хотілося б в майбутньому подивитися, як працюють німецькі клуби. Мені дуже подобається Бундесліга. Це поєднання сили, тактики і техніки. Це постійна зміна ритму гри. Це саме те, що мені, як тренеру, подобається в футболі.
 
Є три найважливіших компонента, навколо яких побудований мій тренувальний процес. Швидкість, швидкість роботи з м'ячем і швидкість думки. Коли я працював в інших клубах, то не мав можливості проводити селекцію такого рівня, що проведений у «Львові». Але завжди весь тренувальний процес був спрямований на швидкість думки і швидкість роботи з м'ячем. Володіння м'ячем, тактичні перебудови, удари по воротах – все потрібно робити швидко, інтенсивно, в один-два дотики.
 
Маючи таку кількість гравців з Бразилії, які люблять атакувати, забивати і вважають за краще гру «першим номером», не можна грати в оборонний футбол. Треба грати в атакуючий футбол. Я запитав у кожного з гравців, чим для них є футбол. Були різні відповіді. Але футбол – це боротьба за вільні зони. Треба бути сміливим і грати один в один, якщо ти впевнений у собі, або ж треба створити в зоні більшість для подальшого ведення гри. Думаю, що хлопці розуміють, в якому клубі вони грають і які цілі перед ними стоять. Мій девіз життя: «Мета життя – жити з метою». Я спробую їх переконати в тому, що всі цілі їм під силу. Ніхто не вірив, що вони увійдуть в шістку кращих команд УПЛ, а вони увійшли. Є й інші цілі, але все це вже в області психології. Хочу достукатися до кожного гравця.
 
Важливо, щоб бразильці розуміли, що потрібна не тільки їх індивідуальна гра, а дії, які будуть приносити користь команді. Коли вони об'єднають командну гру в центрі поля і індивідуальні дії у фінальній третини, то результат не змусить себе чекати. Думаю, адаптацію вони вже пройшли, тепер їм треба трохи зміцніти. Упевнений, що цей процес тільки набирати обертів і принесе клубу бажані результати в майбутньому.
 
Але найголовніше: в колективі повинно бути позитивна атмосфера. Від мене, як головного тренера, завжди йшла позитивна енергетика. Команда повинна бути єдиним організмом. Бо, якщо відрізати палець або руку, це негативно вплине на організм в цілому. Є проста формула успіху. На першому місці завжди йде селекція. ПФК «Львів» її провів. Друге місце – мотивація, і у кожного гравця вона своя. Потім йде організація праці, тобто тренувальний процес. Потім йде психологія і обстановка в роздягальні. Ну і до всього цього потрібно ще трохи удачі».
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Dmytro Dmytro
Гдє Батігол? Стукай,стукай...до пляжників кєр достукаєшся)