Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 17 квітня 2019, 20:50
5081
8

Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Гра з Шахтарем буде ключовою для Динамо»

Київський клуб або продовжить чемпіонську гонку, або остаточно випаде з неї, вважає тренер

| Оновлено 17 квітня 2019, 20:50
5081
8
Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Гра з Шахтарем буде ключовою для Динамо»
ФК Динамо Київ. Олександр Хацкевич

Головний тренер «Динамо» Олександр Хацкевич розповів про підготовку команди до ключового матчу чемпіонату проти донецького «Шахтаря».

- Перед матчем із «Шахтарем» утворилася пауза в чемпіонаті. Чи піде вона на користь футболістам, в якому стані вони підходять до гри з «гірниками»?
- Перш за все, відбула дискваліфікацію велика група футболістів. На щастя, відсутність наших провідних футболістів не позначилася на результаті гри в Маріуполі. Ті хлопці, які вийшли у основному складі, виглядали непогано, а деякі й узагалі проводили свої дебютні матчі в першій команді. Тому на фоні цього позитивного результату із функціональним та психологічним станом проблем немає.

- «Динамо» має серію з перемог у чемпіонаті, що нараховує вже вісім матчів. Це позитивний момент?
- Звичайно, коли виграєш, то не може бути негативних емоцій чи якогось тиску. Маючи позитивний результат, і працюється легше.

- Днями «Динамо» підписало новачка – Карлоса де Пену…
- Перед тим, як підписати контракт, він тренувався із нами впродовж десяти днів. Ми перевірили його функціональний стан, він пройшов тестування із нашим тренером з фізпідготовки, і показав достатньо непоганий результат, враховуючи той факт, що він давно не мав ігрової практики. Також перевірили його на швидкість – дистанції 10, 15, 30 метрів він подолав із доволі високими показниками. Плюс по тренуваннях видно, що це граючий футболіст.

Враховуючи, що Вербич зараз грає у нас більше в атаці, сподіваюся, прихід Карлоса створить необхідну конкуренцію на позиції лівого атакувального хавбека для наших молодих гравців. А у грі подивитися зможемо його вже у спарингу з «Ворсклою», який ми проведемо найближчої п’ятниці на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського.

- Спаринг із «Ворсклою» організували, користуючись особистим знайомством із нинішнім головним тренером полтавчан Віталієм Косовським?
- До нас зверталися кілька клубів, але все ж пішли назустріч «Ворсклі», яка приїде в гості до нас. Думаю, і для нас, і для полтавчан це буде корисний матч, аби підтримати футболістів в ігровому тонусі.

- Молоді футболісти непогано проявили себе в попередньому матчі, коли були кадрові проблеми. У подальших матчах, зокрема, найближчому проти «Шахтаря», чи отримає хтось із них ігровий час?
- Стабільність складу – це також одна із запорук успіху. Ті хлопці, які вийшли в Маріуполі, показали, що гідні місця у складі. Але в той же час всі розуміють, що гра з «Шахтарем» є ключовою для нас: ми або продовжуємо чемпіонську гонку, або випадаємо з неї. Тому більше будемо покладатися на досвідчених виконавців. Але при цьому вони мають розуміти, що за їхніми спинами зростає гідна зміна.

- «Аякс», який улітку минулого року вибив «Динамо» з Ліги чемпіонів, вийшов до півфіналу турніру. Це приклад для наших футболістів, що і в молодому віці можна досягати високих результатів?
- Найголовніше у футболістів «Аякса» – це впевненість у власних силах. Зрозуміло, що багато чого залежить від рівня внутрішнього чемпіонату, а в Україні він не настільки високий навіть порівняно з Нідерландами, але в Амстердамі зараз дійсно підібралася чудова команда – такий собі симбіоз молодості та досвіду. Приємно дивитися на їхню гру, й, на мою думку, «Аякс» гідний навіть виходу до фіналу Ліги чемпіонів.

Поєдинок 25-го туру УПЛ «Динамо» — «Шахтар» відбудеться 24-го квітня о 18:30 за київським часом.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів
Футбол | 19 квітня 2024, 10:17 1
Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів

Португалець виділив єдиний клуб, який очолював у своїй кар'єрі

Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи
Футбол | 19 квітня 2024, 06:30 19
Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи

У півфіналах Ліги Європи зіграють: Марсель – Аталанта, Рома – Байєр

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
igor-trener
Для тренеров. Не живите под колпаком, изучайте прогресс других клубов так как делал Лобановский, мозги вам в помощь.
Arius
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Міша Гакман
Та у вас кожен матч має бути ключовим!
zhyr
Пофіг, переможуть, програють. Хочу бачити гру, прогрес футболістів. А так, за рахунок індивідуальності Циганкова, далеко не в'їдеш
Forever_young_14
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
polesse2000
«ФФУ – М а ф і я!», 17.04.2019 20:08
И надеюсь последняя для тебя---------------------------
Ох твои бы слова да Богу в уши