Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Спортивна гімнастика
|
8850
0

Щецин-2019. Підсумки чемпіонату Європи зі спортивної гімнастики

Срібло Пахнюка, повернення Верняева, невдачі Радивилова та прогрес дівчат

Щецин-2019. Підсумки чемпіонату Європи зі спортивної гімнастики
ecszczecin2019.eu
На минулих вихідних в Польщі завершився 8-й індивідуальний чемпіонат Європи зі спортивної гімнастики. Єдиною нагородою для збірної України стала срібна медаль Петра Пахнюка на паралельних брусах. На медалі також претендували Ігор Радивилов, Олег Верняєв та Анастасія Бачинська, але, на жаль, в окремих видах вони виступили не так вдало, як в кваліфікації. 
 
Багатоборство
 
Оскільки Олег Верняєв тільки починає входити в змагальний ритм і не робить з об'єктивних причин все багатоборство, основні надії в цьому виді покладалися на Петра Пахнюка, у якого зовсім не склався виступ в кваліфікації, де він ризикував навіть не потрапити в топ-24, але зайнявши в підсумку 21-е місце він все ж виступив у фіналі.
 
Приємно бачити, що у нього було велике бажання показати, що невдалий виступ напередодні був випадковістю і в цей раз, пройшовши без серйозних зривів він зумів стати в фіналі 6-м - це його найкращий результат в кар'єрі в багатоборстві на чемпіонатах Європи.
 
Кілька гімнастів не стали брати участь в цьому фіналі, завдяки чому в багатоборстві зміг виступити ще один українець Євген Юденков. Він також тільки недавно повернувся після операції на плечі і поки не показує всю складність, на яку здатний. У фіналі він став 19-м. Повні протоколи з результатами чоловічого багатоборства доступні за посиланням.

У жіночому багатоборстві відразу дві українки змогли потрапити в топ -. Анастасія Бачинська стала 5-ю, а Діана Варінская - 7-ю. Тим самим, дівчата завоювали іменні ліцензії на Евроігр- 2019 в Мінську. Настя, до того ж, була наймолодшою ​​гімнасткою в фіналі серед всіх учасниць (15 років 8 місяців і 8 днів). Це вже досить гідний результат, враховуючи ще той факт, що останній раз українська гімнастка була в топ-8 багатоборства на чемпіонатах Європи більше 10 років тому, в 2007 році, тоді в Амстердамі Аліна Козіч взяла бронзу в цьому виді. Повні протоколи з результатами жіночого багатоборства.
 
Окремі види. День перший
 
У перший день фіналів Україну представляли Олег Верняєв у вправах на коні і Ігор Радівілов на кільцях.
 
На жаль, Олег і Ігор допустили падіння. Цікаво, що для Олега фінали на коні з якихось причин проходять часто невдало, навіть коли він знаходиться в хорошій формі. Цього разу його падіння не стало несподіванкою, але десь всередині хотілося повірити в диво і він все ж зможе виступити добре, але цього не сталося.

Підсумковий протокол з результатами вправ на коні:

Ігор прекрасно провів всю комбінацію на кільцях, але допустив падіння на останньому елементі - на зіскоку. Прикро, адже за результатами кваліфікації він міг цілком розраховувати мінімум на медаль, а фіналі показував одну з найвищих баз серед усіх учасників.

Підсумковий протокол вправ на кільцях:

В інших фіналах наші гімнасти не приймали участь. Результати на вільних вправах у чоловіків:

Підсумковий протокол вправ в опорному стрибку у жінок:

Підсумковий протокол вправ на різновисоких брусах:

Окремі види. День другий
 
У другий день фіналів відразу четверо наших гімнастів боролися за нагороди: Олег Верняєв та Петро Пахнюк на паралельних брусах, Ігор Радивилов в опорному стрибку, а Анастасія Бачинська - на колоді.

Для Насті колода є найсильнішим видом. Вона добре з нею впоралася в кваліфікації, а потім і в фіналі багатоборства. Однак у фіналі на снаряді, впала зі складної акробатичній зв'язки - переворот вперед + сальто вперед. Також втратила кілька десятих за невиконані з'єднання через що недобрала в базі. У підсумку вона посіла 7-е місце.
 
Незважаючи на падіння в останній день, свій перший чемпіонат Європи Настя пройшла більш ніж гідно, змогла добре показати себе і у неї є час і можливості ще додати в декількох видах і бути ще сильніше до наступних виступів і до головного старту сезону - чемпіонату світу в Штутгарті .
 
Підсумкові результати на колоді:

Хочеться в черговий раз відзначити поступовий прогрес жіночої збірної. Варто поглянути на цифри показані дівчатами в кваліфікації, які наведені нижче:

Якби в день кваліфікації проходили командні змагання, де з 4-х результатів в залік йдуть кращі 3 оцінки, як і буде на ліцензійному ЧС, то жіноча команда набрала б суму в 156,829 бала. Це майже на 6,5 балів вище результату, показаного українками в кваліфікації на минулому чемпіонаті світу, причому з тією ж кількістю падінь. Також збільшилася сумарна складність команди майже на 2,5 бала.
 
Дана сума практично збігається з 12-м результатом, показаним в кваліфікації на минулому ЧС, командою Італії - 156,830. Нагадаємо, що в цьому році для завоювання командної олімпійської ліцензії дівчатам потрібно потрапити саме в топ-12 за підсумками кваліфікації на ЧС. Звичайно і інші збірні теж не стоять на місці, але радує, що і наші гімнастки з кожним роком додають і важко працює для досягнення поставленої мети.

Дуже прикро, що не склався коронний вид для Ігоря Радивилова - опорний стрибок, він був претендентом на призове місце, але допустив падіння на другому стрибку. Ігор завжди багато працює, додає і знаходить сили продовжувати незважаючи на невдачі. Рано чи пізно це дасть свої плоди, будемо сподіватися, що головні його перемоги попереду і найкраще на Олімпіаді.
 
Підсумкові результати в опорному стрибку:

Останнім шансом для збірної повернутися з Польщі не з порожніми руками був виступ на паралельних брусах.
 
Як і на коні, фінал на брусах для Олега не склався, він невдало виконав елемент «Макуц» і був змушений зістрибнути з брусів. У підсумку цей старт став для нього першим з 2013 року, з якого він повертається без медалі. Однак, вихід в два фінали після кількох тижнів тренувань вже гідний результат. Олег потроху повертається в форму і, сподіваємося, вже до кінця року набереться сил і буде виступати в багатоборстві, тому що без нього чоловічій команді буде вкрай важко.
 
Петро Пахнюк виступив практично ідеально і отримав найвищу оцінку за виконання серед усіх учасників - 9,133, бали, вигравши срібну медаль, яка стала першою в його кар'єрі на чемпіонатах Європи і ліцензію на Європейські ігри.

Підсумкові результати на паралельних брусах:

В інших фіналах наші гімнасти не брали участь. Результати на вільних вправах у дівчат:

Підсумкові результати на поперечині:

Наступні змагання
 
В кінці травні будуть проходити етапи кубка світу «челендж», які не входять до заліку олімпійської кваліфікації.
 
Наступним великим міжнародним стартом для дорослих гімнастів стануть Європейські ігри в Мінську з 27-го по 30 червня, а для юніорів - чемпіонат світу серед юніорів в Дьйорі (Угорщина) в ті ж дні. Крім того, в кінці квітня до Евроігор заплановані тестові міжнародні змагання, куди теж повинні відправиться юніорські команди.
Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.