Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 14 квітня 2019, 06:21
4974
1

Дерев'янченко має перемагати Кулкая, але бій за пояс не гарантовавано

Лев Кравців вважає, що навіть статус претендента не гарантує українцю ще один шанс

| Оновлено 14 квітня 2019, 06:21
4974
1
Дерев'янченко має перемагати Кулкая, але бій за пояс не гарантовавано
instagram.com/sergiy.derevyanchenko. Сергей Дерев'янченко, Джек Кулкай
Сергій Дерев'янченко повертається в чемпіонську гонку, не встигнувши з неї вибути. Ще недавно багато ховали його кар'єру, а тепер він за крок від чемпіонського поєдинку. Або не в кроці?
 
Бій з Кулкаєм відбірковий?
За великим рахунком, так. Переможець стає обов'язковим претендентом на пояс IBF, але як обіцяти - не означає одружуватися, так і бути обов'язковим претендентом - не означає боротися за пояс.
 
На даний момент поясом володіє Деніель Джейкобс, але вже в кінці весни все може зміниться. Навіть не так. Все точно зміниться. Тут або Джейкобс здійснить апсет в бою з Альваресом і стане володіти відразу трьома поясами, або Сауль переможе і забере собі ще один пояс.
Так чи інакше, переможець поєдинку Дерев'янченко - Кулкай мають можливість боксувати не за один, а відразу за три пояси. Але це вже як вирішать організатори і наскільки розщедряться промоутери у виплатах організаціям.
 
Українець - фаворит?
Звичайно, Сергій має кращий вигляд за свого суперника. Не дивлячись на однаковий вік, українець провів на професійному рингу в два рази менше боїв, але заявив про себе куди більш голосно. Але не тільки через те, що як боксер Дерев'янченко просто кращий.
 
По-перше, кримчанин стартував із США, де і продовжує свої поєдинки. Як би Великобританія не захоплювала боксерські ринки, Америка все ще в справі. По-друге, бої Дерев'янченка, правда яскраві і, в більшості випадків, закінчуються достроково. А ми ж розуміємо навіщо ходять на бокс глядачі.
 
Кулкай представник німецької боксерської тусовки. Тусовки, яка пережила себе вже занадто давно. Джек не безнадійний і, чесно кажучи, дуже схожий на суперника. Вони з Сергієм майже ідентичні за антропометричними даними, плюс, вкрай схоже боксують.
 
Обидва мають непоганий джеб, покладаючись на удар передньою рукою, як на основу всього в цьому світі. Обидва люблять зірватися в рубку і побити жорсткими серіями. Як в «Мортал Комбат», коли береш двох однакових персонажів, одягнених в різного кольору одяг. Недільного ранку ризикуємо відчути легке дежавю.
 
Щоправда, на відміну від «Мортал Комбат», де все вирішували твої рівні руки і завчені комбінації клавіш, тут між схожими персонажами різниця не тільки в одязі. Сергій просто трохи краще у всьому. Краще працює передньою рукою, чи не застоюється підлягає перед суперників, має більш якісну роботу ніг і більш варіативний в атаці.
 
Варто ще врахувати готовність провести всі дванадцять раундів у високому темпі і вміння розподіляти сили. Дерев'янченко показав, що він навіть в тридцять три дуже крутий в усьому цьому. Рубиться на рівних зі здоровенним Джейкобсом із першого до останнього раунду і не впасти, навіть пропускаючи жорстко назустріч - ну це ж супер.
 
Кулкай не вражає в цьому показнику. Він може виснажитися в будь-який момент, оскільки часто заграється своїми атаками і силовими. Плюс, нехай робота ніг українця і не рівня Ломаченка, але вона точно краща, ніж у суперника. Вона ж допоможе йому бити і йти вчасно.
 
Так коли чемпіонський бій?
Насправді, можливо, ніколи. Ніяких складних хитросплетінь і багатоходівок, все просто - Канело занадто грошовий, щоб відразу боксувати з Дерев'янченком. Сауль проведе бій з Джейкобсом. Якщо виграє, швидше за все взимку буде третій бій з Головкіним або похід за абсолютом. Такі історії підтримає будь-яка організація
 
Якщо програє, організовують реванш з американцем, який теж не поспішатиме виходити проти українця. Це все може затягнутися навіть не на один (2019 й) рік, а й на трохи більше. Вони молоді, у них часу більше.
 
Сергій теж молодий, але не по боксерським мірками. У 33, маючи в категорії таких здоровенних чемпіонів, потрібно робити все тут і зараз. На жаль, від самого Дерев'янченка не залежить майже нічого, крім того, щоб завоювати цей шанс вже в неділю.
 
А стати обов'язковим претендентом - це ж вже за крок від чемпіонського бою. Націлюємося на це, а там вже по ходу розберемося.

 

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джерело: Бєлік ударив 70-річного Іщенка після гри Шахтар U19 – Динамо U19
Футбол | 10 травня 2024, 22:37 20
Джерело: Бєлік ударив 70-річного Іщенка після гри Шахтар U19 – Динамо U19

Юніори донецького «Шахтаря» програли київському «Динамо» з рахунком 1:2

Світоліна з бубликом розгромила екс-5-ту ракетку на великому турнірі в Римі
Теніс | 10 травня 2024, 19:05 11
Світоліна з бубликом розгромила екс-5-ту ракетку на великому турнірі в Римі

Еліна у двох сетах розібралася з Сарою Еррані в 1/32 фіналу змагань WTA 1000

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
NikolayMaltsev
Автор, вы пишите, что Деревянченко не дождётся чемпионского боя, и я бы с вами согласился, если бы не одно но: бой будет по линии IBF. И даже дилетанты в мире бокса знают, что эта организация плевать хотела на имена. Они даже Головкина в предверии реванша с Альваресом лишили титула за то, что Головкин отказался проводить обязательную защиту против....Деревянченко. Так что за этот момент, лично я вообще не парюсь, так как IBF не единожды подтвердила свою принципиальность, и рано или поздно Сергей получит свой титульный шанс(если конечно победит Кулькая). Другой вопрос, кто будет соперником Сергея. И конечно же, в очередной раз повторяю, и даже призываю Сергея поменять тренера, иначе мечты о чемпионском титуле так и останутся мечтами.