Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 14 травня 2019, 15:07
12163
4

Чому Ентоні Кролла – найслабший з усіх останніх суперників Ломаченка

Лев Кравців – про суперника Василя Ломаченка в майбутньому поєдинку

| Оновлено 14 травня 2019, 15:07
12163
4
Чому Ентоні Кролла – найслабший з усіх останніх суперників Ломаченка
Skysports.com. Ентоні Кролла

Ентоні Кролла – обов'язковий претендент на пояс WBA в легкій вазі, яким володіє Василь Ломаченко. Цей захист мав бути відсунутий на задній план, але Кроллу класно і дуже вчасно «просунули», тому ми дивитимемося на захист пояса, а не на об'єднання.

Звідки взявся Ентоні?

Кроллі 32 роки і свій статус обов'язкового претендента він завоював в листопаді, перемігши Дауда Йордана. До речі, їх поєдинок проходив в андеркарті поєдинку Усик - Беллью. Такий собі ненав'язливий зв’язок із Україною.

Перемога вийшла дискусійною. Судді віддали перемогу Ентоні 116:112 (тричі), але багато фанатів та експертів зійшлися на думці, що з такою перевагою англієць точно не виграв. Проте, тепер саме він – обов'язковий претендент.

Взагалі поєдинок з ним повинен був відбутися набагато пізніше. У Василя зовсім інші плани. Він хоче зібрати в своїх руках всі пояси і стати другим абсолютним чемпіоном в історії України, але в справу втрутилася «гра в гроші».

Перший претендент на поєдинок з Василем – Річард Коммі – примудрився травмувати руку за два неповних раунди, поки нокаутував Ісу Чаніева. І замість того, щоб виходити на Лому і намагатися об'єднати свій пояс IBF з WBA і WBO, якими володіє Вася, Річард лікується.

«Бій з Кроллою для нас, як кістка в горлі», – сказав Боб Арум і це правда. Коммі, як і припускав Ломаченко, після травми планує провести проміжний бій і лише під кінець року, можливо, виходити на українця. Знову ж, не факт, що так воно і буде, адже пояс можна програти і раніше, а можна придумати ще багато інших причин, чому такий розвиток подій неможливо.

Але Кролла зовсім не такий поганий, як про нього говорять, щоб відразу списувати з рахунків.

Що у Ентоні з рекордом?

По-перше, треба сказати, що Кролла вже навіть був чемпіоном світу. У 2015-2016 роках він володів поясом WBA і програв його Хорхе Лінаресу. До речі, з венесуельцем Ентоні бився двічі і обидва рази програв за очками. Причому, колишня жертва Ломи не відчула особливих проблем з Ентоні.

Рекорд у нього також дивовижний: там цілих три нічиї, що рідко побачиш у кого-небудь ще. Кролла програвав шість разів (але лише один раз достроково), а переміг в 34 поєдинках. Якщо брати до уваги лише цифри, то отримуємо такого собі типового хорошого боксера і не більше.

За великим рахунком, так воно і є. До топ-боксерів англійця точно віднести не можна. У нього дуже різні результати, середній бокс і відсутність потужного удару. Якщо про Хосе Педрасу ми говорили, як про боксера без удару, то тут і зовсім можна цю розмову не заводити. Відсоток дострокових перемог Хосе – 44, цей же показник Ентоні – 30.

Треба також відзначити, що з Великобританії для поєдинків англієць майже не виїжджав: по одному поєдинку в Німеччині, Ірландії та США. Усе. Проте, Matchroom Boxing – промоутерська компанія Едді Хірна, відмінно справляється і Ентоні регулярно перебуває серед потенційних кандидатів на чемпіонство.

Невже англієць зовсім безнадійний?

Зовсім ні. Кролла мотивований, як ніколи. На заяви дивитися не будемо – вони всі одноманітні, серед суперників Васі, але судячи з фотографій, Ентоні працює над собою на всі сто.

Англієць розуміє, що це шанс підірвати боксерську громадськість. Його перемога над Ломаченком стане чимось неймовірним, і її можна буде порівняти з боєм Дагласа проти Тайсона або, швидше з першим поєдинком Тайсона та Холіфілда. Ні, ну серйозно, навіть коефіцієнти схожі: на перемогу Кролли також, як і тоді на Холіфілда, давали 19 до 1.

Ентоні провів потужний тренувальний табір, налаштовується рубатися до останнього і створити апсет року. Але чи є під цим всім підстави? Навряд чи.

З трьох останніх суперників Ломаченка, Кролла – найслабший. Аргументи на кшталт Вася «падав в нокдаун» і «не показав себе із Педрасою» не можна сприймати серйозно. Ну падав, але не в повноцінний, а флеш-нокдаун. Перегляньте відео: через секунду, після пропущеного удару від Лінареса, Вася вже реагує і намагається закрити обличчя.

Так, не показав себе на всі сто. Після травми плеча і майже не пробиваючи тієї самої рукою. Кролла тренувався і мотивований, але українець не наїдав пузо. Егіс Клімас в захваті від форми Ломаченка, а сам Василь налаштований робити шоу і завершувати достроково.

Як показує практика, у відкритому бою з українцем не може впоратися ніхто. А на виверти, на зразок тих, що застосовував Салідо, Лома вже не поведеться. Так що, будь здоров, Ентоні, і чекаємо красиву перемогу від Василя. 

Поєдинок Ломаченко - Кролла відбудеться в ніч проти суботи, 13 квітня. Орієнтовно поєдинок розпочнеться у суботу, о шостій ранку.

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
NikolayMaltsev
«И вместо того, чтобы выходить на Лому и пытаться объединить свой пояс IBF с WBA и WBO, которыми владеет Вася, Ричард лечится».
Уважаемый автор! Знаю, что мое мнение для вас ничего не значит, но всё-таки: бой Комми - Чаниев состоялся 02.02. Арум назначил объединительный бой для Ломаченко с победителем этого боя на 12.04. То есть, промежуток между боями чуть более 2-х месяцев. Неужели вы думали, что Комми(или Чаниев в случае победы) добровольно подписался бы на самоубийство?
turist86
Кличко може повернутися на ринг
Колишній український боксер Володимир Кличко може повернутися на ринг, якщо йому заплатять 100 мільйонів доларів.
Про це розповів в інтерв’ю німецькій газеті Abendzeitung брат Володимира екс-боксер мер Києва Віталій Кличко.
UKRAINE FAN
Уж точно не слабее Мариаг и Сос!
BERNARDOS
Ориентировочно бой начнется в шесть утра, в субботу.
----
Вот самая ценная информация из статьи. Всё остальное - высосанная из пальца хрень копирайтера. Плохо, что сайт опустился до такого хлама.