Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 09 квітня 2019, 14:22
8759
3

Ліверпуль – Порту. Прогноз і анонс на матч 1/4 фіналу Ліги чемпіонів

Команди зіграють між собою в плей-офф другий рік поспіль

| Оновлено 09 квітня 2019, 14:22
8759
3
Ліверпуль – Порту. Прогноз і анонс на матч 1/4 фіналу Ліги чемпіонів
ФК Ліверпуль
У вівторок, 9 квітня, відбудуться два перші поєдинки 1/4 фіналу Ліги чемпіонів УЄФА. Нас цікавить матч за участі лідера чемпіонату Англії «Ліверпуля», який прийме на домашньому стадіоні «Енфілд» чинного чемпіона Португалії «Порту». Стартовий свисток іспанського рефері Антоніо Матеу Лаоса прозвучить о 22:00 за Києвом.
 
У попередньому раунді турніру англійський клуб здолав мюнхенську «Баварію», яка в цьому сезоні демонструє нестабільну гру. У домашньому поєдинку хлопці Юргена Клоппа не зуміли розпечатати ворота баварців, але на виїзді обіграли німців з рахунком 3:1. Також не варто забувати, що минулорічні фіналісти Ліги чемпіонів пробилися в плей-офф тільки в останньому матчі групового раунду, обігравши на виїзді італійський клуб «Наполі» (1:0). Відзначимо, що загальна статистика «Ліверпуля» в двоматчових протистояннях з суперниками з Португалії 6-2.
 
У «Порту» на груповій стадії було все помітно простіше: 16 очок в шести матчах (найкращий показник в цьому сезоні) і нікого з топів в суперниках («Шальке», «Галатасарай» і «Локомотив»). На стадії 1/8 фіналу команді Сержіу Консейсау дісталася італійська «Рома», яка в минулому сезоні видала неймовірний камбек в протистоянні з «Барселоною». Обидва матчі «Порту» з римлянами в основний час завершилися з рахунком 2:1 на користь однієї з команд, а в додатковий час другого поєдинку португальці забили з пенальті, призначеного за допомогою VAR. Португальці зіграють у чвертьфіналі ЛЧ вперше з сезону 2014/15 і вдруге з сезону 2008/09 (обидва рази клуб не зміг вийти в півфінал).
 
Відзначимо, що команди зустрічалися в плей-офф минулого розіграшу Ліги чемпіонів, але на стадії 1/8 фіналу. Тоді із загальним рахунком 5:0 перемогли англійці. Що цікаво, «Порту» не здобув жодної перемоги в шести поєдинках з «Ліверпулем» (0-3-3). Також «Дракони» програли п'ять з шести останніх матчів в Англії при одній нічиїй. У цих поєдинках «Порту» не забив жодного разу, пропустивши 13 м'ячів.
 
Через дискваліфікацію майбутній поєдинок пропустить лівий захисник «Ліверпуля» Ендрю Робертсон, очікується вихід на даній позиції Джеймса Мілнера, так як Альберто Морено практично не грає в поточному сезоні, а Джо Гомес, який також може закрити цю позицію - травмований. У лазареті мерсисайдців знаходиться ще і Адам Лаллана. Окслейд-Чемберлен останній раз грав рік тому.
 
У складі «Порту» ми напевно не побачимо Пепе і Ектора Ерреру - обидва перебрали жовтих карток, як і Робертсон. Ризикують пропустити матч-відповідь Едер Мілітао, Отавіо і Данілу. Також вже півроку травмований нападник Венсан Абубакар, під питанням участь захисника Алекса Теллеса, який через травму стегна пропустив два матчі.
 
У майбутньому поєдинку яскраво вираженим фаворитом виглядає «Ліверпуль». Команда Клоппа постарається вирішити питання виходу в півфінал вже в домашньому поєдинку, можливий розгром.
 
Орієнтовні склади:
 
«Ліверпуль»: Аліссон, Александер-Арнольд, Матіп, ван Дейк, Мілнер, Фабіньо, Хендерсон, Кейта, Салах, Фірміно, Мане
 
«Порту»: Касільяс, Максі Перейра, Феліпе, Мілітао, Алекс Теллес, Данілу, Отавіо, Корона, Брахімі, Марега, Соарес
 
 
9 квітня, вівторок
 
«Ліверпуль» - «Порту»
Ліверпуль. Стадіон «Енфілд». 22:00
ТВ-трансляція на каналі «Футбол 2»
ЛІВЕРПУЛЬ – ПОРТУ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ
Арбитр: Антоніо Матеу Лаос (Испанія)
Прогноз Sport.ua – 3:0
ЗРОБИТИ СТАВКУ
Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Дюбуа звернувся до Усика після того, як українець відмовився від поясу IBF
Бокс | 27 червня 2024, 09:49 6
Дюбуа звернувся до Усика після того, як українець відмовився від поясу IBF

Даніель став новим чемпіоном світу за версією міжнародної боксерської федерації

Заховайло назвав двох футболістів, через яких Україна вилетіла з Євро
Футбол | 27 червня 2024, 20:10 6
Заховайло назвав двох футболістів, через яких Україна вилетіла з Євро

Відомий агент незадоволений грою Луніна і Зінченка

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Сергей Долина
Да, Порто может проиграть Ливерпулю в Англии, но не в 3 мяча, а в Португалии он еще поборется за проход в полуфинал. Напрасно, что идет такая недооценка Порто.
REALIST
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Роман Захарчук
Только ливер ))) при всем уважении к порту , это их потолок хлоп хлоп Клоп