Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 06 квітня 2019, 11:16
14798
6

Ентоні Джошуа – нова легенда боксу або мильна бульбашка?

Лев Кравців вважає, британця суперзіркою, але Ентоні все одно ще потрібно багато чого довести

| Оновлено 06 квітня 2019, 11:16
14798
6
Ентоні Джошуа – нова легенда боксу або мильна бульбашка?
Euronews. Ентоні Джошуа

Джошуа об'єднав в своїх руках три з чотирьох поясів в суперважкій категорії, йде без поразок і то розбирає суперників, то вирубує їх намертво. Його бокс, дійсно крутий, але чи достатньо цього для статусу легенди? Навряд чи.

Досягнення Ентоні вже серйозні, але цього поки мало

Об'єднання поясів – це чудово. Англієць – абсолютна суперзірка боксу і один з найбільш грошових бійців. Але цього все ще недостатньо для статусу легенди, одних поясів мало. Чемпіонами ставали тисячі боксерів, але в історію увійшла лише десята частина.

Все ще головний поєдинок в кар'єрі Ентоні – проти Володимира Кличка. Легендарної боксерської особистості, яка мало не винесла англійця нокаутом. Найпотужніша битва двох гігантів, з якої Джошуа вийшов переможцем. Так, фото поваленого Кличко і Джошуа, який над ним, відразу ж порівняли з фото Алі, що стоїть, над розбитим опонентом, але це ж соціальні мережі. Там коронують сьогодні, а вже завтра розтирають тебе на порох.

З того моменту (29 квітня 2017 року), англієць провів три поєдинки – проти Карлоса Такама, Джозефа Паркера та Олександра Повєткіна. Гарного боксера, австралійця, котрий постійно подає надії та росіянина, який прожив свої найкращі роки кілька років тому. Слабенько, як для боксера, якого величають кращим супертяжем сучасності.       

Так, Джошуа все ще вважається кращим супертяжем. Частково, через наявність кількох поясів на руках, частково через те, що технічно він точно кращий за іншого чемпіона австралійця Діонтея Уайлдера. Але чи так це? Якщо сприймати «сучасність», як період після Кличко – можливо. Хоча, за власними відчуттями, Ф'юрі значно талановитіший будь-якого сучасного супертяжа.

Ентоні – ідеальна машина по виконанню завдань на бій. Навіть в складних моментах (як з тим же Володимиром або Повєткіним), він гне свою лінію і домагається свого за рахунок фізичних даних і вмінь. Уайлдер – це міць в чистому вигляді, а Ф'юрі австралійця талант, який, як часто це буває, дає збої в плані психічних розладів та інших мінусів. Талановиті – вони такі.

Чи потрібно перемагати іменитих бійців, щоб стати легендою?

За великим рахунком, це єдине, що потрібно. Ніякі пояси та звання абсолютного чемпіона не важать так, як поєдинки і перемоги над  кращими із кращих. Той же Василь Ломаченко прекрасно розуміє це, викликаючи в ринг по черзі Майкі з Джервонтою. За талантом та навичками навряд чи існує більш крутий боксер прямо зараз, але без перемоги над кращими з кращих, можна так і залишитися просто класним бійцем.

Дорікати Джошуа в відсутності іменитих боксерів в послужному списку буде нечесно. Кличко, Такам, Паркер, Повєткін, Уайт, Брізіл –  це все бійці, які дуже голосно звучать. Із застереженнями на вік та інші обставини, але тим не менше.

Чого ж тоді не вистачає? Поєдинків з найкращими. У Джошуа був шанс провести поєдинки і з Ф'юрі, і з Уайлдером, але ми не побачили їх саме через Ентоні і його промоутера. Зрозуміло, що це така стратегія розкрутки, що бокс –  це бізнес, але поки ми не побачимо поєдинків та перемог над головними топами сучасності, про легендарність не варто навіть заїкатися.

Чому останнім часом все кайфують від Ф'юрі? Саме через його безстрашність та рівень боксу. Він класно розбирав нокаутера Уайлдера, літаючи по рингу, ніби й немає в ньому більше ста кілограм ваги і 200 см росту. В таких боях і відбувається формування особистості великих бійців. Тоді, коли встаєш після таких нокдаунів, і проявляється велич. Це зовсім не означає, що Ф'юрі – величніший боксер, ніж Джошуа. Просто він на півкроку ближче до цього.

Але Джошуа скоро все може змінити

Насправді, ще рано судити про внесок Ентоні в історію боксу. Завоювання поясів, нокаут Кличко та домінування над кожним суперником –  це вже великий крок до величі. Його точно будуть пам'ятати, як одного з найбільш технічних чемпіонів, але до статусу тих же братів Кличків поки далеко. 

По-перше, Ентоні потрібно бути чемпіоном хоча б стільки, скільки був Володимир. По-друге, Кличко свого часу лупив всіх, хто був поруч –  від топового Хея, до умовного Лієпаї, Тому Джошуа теж не обійтися без поєдинків з Ф'юрі і / або Уайлдером. Бризіл та інші суперники – це клас, але в гонитві за званням легенди ти зобов'язаний битися з кращими.

Чи варто чекати такого від Ентоні? Здається так. Принаймні, всі дії Едді Хірна –промоутера Джошуа – вказують на це. Він намагається переманити Уайлдера на відповідні їм канали та стрімінгові сервіси, щоб нарешті піти за абсолютом та перемогою над одним з головних бійців.

Ентоні це точно під силу. Він все ще молодий, сильний, технічний і, здається, налаштований боротися за те, щоб залишитися в історії, як легендарний боксер. Ну, а поки він суперзірка, якій є куди рухатися. Дуже сподіваємося, що Ентоні цей рух незабаром розпочне.

P.S. Наступний бій Ентоні Джошуа проведе 1 червня 2019 року проти Джаррелла Міллера.

Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ф'юрі зізнався, чому відмовився проводити дуель поглядів з Усиком
Бокс | 17 травня 2024, 06:31 7
Ф'юрі зізнався, чому відмовився проводити дуель поглядів з Усиком

Бій за титул абсолютного чемпіона світу відбудеться в Ер-Ріяді (Саудівська Аравія)

Нахабний Тайсон. Ф'юрі та Усик не провели дуель поглядів. Що сталося?
Бокс | 16 травня 2024, 22:31 12
Нахабний Тайсон. Ф'юрі та Усик не провели дуель поглядів. Що сталося?

Тайсон відмовився дивитися у бік Олександра після прес-конференції

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Серж Пир
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Saar
Технически он лучше Деонтея, но во всем остальном хуже.
JulikoB
На культуриста уже становится похожим.
JulikoB
Главное чтобы Джошуа не перекачался. Если пропадет скорость удара, все остальное уже будет не нужно.
DSH88
Скорей второе.
Внеземной_2019
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил