Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
| Оновлено 04 квітня 2019, 04:30
5971
10

Валенсія завдала неочікуваної поразки мадридському Реалу

Команда Зідана змогла лише під завісу поєдинку відзначитися у воротах суперника

| Оновлено 04 квітня 2019, 04:30
5971
10
Валенсія завдала неочікуваної поразки мадридському Реалу
twitter.com/realmadrid
У мадридського «Реала» перед гостьовим поєдинком тридцятого туру іспанської Прімери проти «Валенсії» з'явилася непогана можливість скоротити відставання від каталонської «Барселони» в турнірній таблиці. Це стало можливим завдяки невдачі підопічних Вальверде під час візиту до «Вільярреалу» (4:4), за добу до звітної гри.
 
Зінедін Зідан почав свою другу тренерську каденцію на чолі «вершкових» з досить непоганої серії з трьох перемог поспіль. Психологічний підйом гравців «королівського» клубу помітний неозброєним оком, проте гра команди все ще сповнена певними тактичними огріхами, з якими і належить вести боротьбу в матчах, що залишилися до кінця цього важкого для «Реала» сезону. Навряд чи мадридській команді вдасться обзавестися хоча б одним трофеєм на внутрішній арені, однак математичні шанси все ще залишаються, так що опускати руки заздалегідь не має абсолютно ніякого сенсу.
 
Для «Валенсії» все виглядає не так однозначно. Команді Марселіно Гарсії Тораля вкрай необхідно набирати очки в кожному з поєдинків, адже боротьба за місце в єврокубках на наступний сезон загострюється з кожним наступним туром. Перемога в очному протистоянні з андалусською «Севільєю» (1:0) дозволила «летючим мишам» увійти в омріяну зону турнірній таблиці, зрівнявшись при цьому за набраними очками з «нервіонцямі». А, поки «Севілья» знаходилась подумки у грі проти «Алавеса», футболісти «Валенсії» мали рішучий намір дати бій чинному володарю кубка Ліги чемпіонів.
 
Якщо взяти те, що відбувалося на полі в першій половині під окремий розгляд, то стає не зовсім зрозуміло, на що саме розраховують відповідальні за складання розкладу персоналії в Іспанії. Максимально відмінним від недавньої гри «Барселони» було дане протистояння з тієї простої причини, що навіть першого натяку на гостроту біля воріт довелося чекати більше, ніж півгодини ігрового часу.
 
Втім, «Валенсії» вже на той час вдалося дещо схилити на свій бік перевагу в контролі над тим, що відбувається на полі, так що факт забитого м'яча вже з першої спроби довести атаку до кінця, ні в якій мірі не став несподіванкою. Гедеш зіграв в один дотик з Солером на підступах до чужих володінь, після чого прицільно пробив у ближній до себе кут. Кейлор Навас бачив епізод, але навіть його реакції не вистачило, щоб парирувати цей удар.
 
Вкрай складно в подальшому зупинити «кажанів», коли їм вдається забити стартовий м'яч в грі на своєму полі. Один тільки Джоффері Кондогбія міг двічі відзначитися ще до перерви, але обидва його удари (ногою з лицьової лінії штрафного і головою від аналогічної кордону воротарського майданчиків), запускали м'яч трохи вище поперечини.
 
На все різноманіття в діях суперника в атаці, мадридський «Реал» зміг відповісти лише невдалою спробою Асенсио завершити ударом «стіночку» з Бензема під завісу тайму. Зате пропустити «Реал» міг ще не одноразово. Васс і Родріго пробачили суперника в результаті промахів з непоганих позицій перед воротами.
 
У щось схоже на атаку «вершкові» почали грати ближче під кінця години гри. Істотно додав швидкості у діях підопічним Зідана вихід на заміну Іско, однак суперник лише зробив невелику паузу, перед вирішальним ударом.
 
Майстер стандартних положень є не тільки в складі чинного чемпіона Іспанії. Ідеальна подача Даніеля Парехо з кутового на лівому фланзі припала точно на голову набігаючого Езекіля Гарая. Центральний захисник «кажанів» уникнув опіки Каземіро, і в ефектному стрибку спрямував м'яч до сітки ударом головою.
 
Однак без гола поїхати з «Местальї» гості таки не наважилися. І якщо з пенальті за фол проти Серхіо Рамоса в компенсований час «домовитись» за VAR та головним арбітром їм так і не вдалося – було прийнято правильне рішення щодо офсайду у центрального захисника «Реала». То вже через кілька хвилин, ніхто не завадив Бензема замкнути подачу з кутового на правому фланзі точним ударом головою в ближній кут. На більше часу вже просто не залишалося – 2:1 – «Валенсія» взяла реванш у мадридського клубу за поразку на початку грудня 2018 на «Сантьяго Бернабеу».
 
У наступному турі мадридський «Реал» зіграє в рідних стінах проти «Ейбара», а «Валенсію» чекає гра на виїзді ще з одним представником столиці Іспанії – «Райо Вальєкано».

Чемпіонат Іспанії. 30-й тур.

«Валенсія» – «Реал Мадрид» – 2:1

 Гонсалу Гедеш, 35, Эзекіль Гарай, 83 – Карім Бензема, 90+3.

 Даніель Васс, 5, Дані Парехо, 65 – Альваро Одріосола, 63, Марсело, 76

«Валенсія»: Нето – Хосе Гайя, Муктар Діакаби, Эзекіль Гарай, Даніэль Васс – Гонсалу Гедеш (Денис Черишев, 72), Джоффері Кондогбія, Дані Парехо, Карлос Солер (Ферран Торрес, 80) – Кевін Гамейро (Санті Міна, 85), Родріго.

«Реал Мадрид»: Кейлор Навас – Марсело, Серхіо Рамос, Рафаель Варан, Альваро Одріосола – Лука Модрич, Каземіро, Тоні Кроос (Іско, 64) – Лукас Васкес (Маріано Діас, 78), Карім Бензема, Марко Асенсіо (Гарет Бейл, 64).

Арбітр: Сантьяго Хайме Латре (Іспанія).

Стадіон: Месталья (Валенсія, Іспанія).

Удари (у площину): 11 (4) – 15 (5)
Кутові: 6 – 6
Оффсайди: 2 – 1.

ВАЛЕНСІЯ-РЕАЛ МАДРИД. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 14°C

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Mr.Value
Рядовая победа летучих мышей над середняком!
Maxcrimea10
А чего неожиданное? Равные по силе команды, только контры у Валенсии поострее, этим и взяли заслуженные 3 очка..
Муґунот
в этом году словосочетание "неожиданное поражение" применительно к Реалу несколько неуместно
_NATSGUL_
Пришел Зидан и???
Играют так же как и при Солари - теряют очки от крепких команд и с трудом выигрывают у слабых.
В очередной раз доказано, что проблема не в тренере у Реала была и есть,а в тех игроках, которые играют...
_NATSGUL_
"Валенсия нанесла неожиданное поражение мадридскому Реалу"
Видать автор статьи не сильно интересовался историей противостояния двух клубов на стадионе Валенсия
Юрий Карпенко
Варан хочет уйти, Рамос не тянет, Одриосола слишком молодой, Бейл как и Рамос старый и не тянет
kot-7
Проблемы никуда не делись, и дело не в тренерах, половину зазравшихся лентяев разогнать надо, надеюсь летом будет координальная чистка и приобретения...
Макс Руденко
Автор явно не слідкує за примерою, якщо такі заголовки друкує. Я б навіть 5-0 результату не здивувався, не те що є. Реал просто відбуває номер до трансферного вікна, коли пів, а то й більше вилетить з клубу, а наберуть нову команду, яку Зідан буде під свої погляди ліпити. Й не варто чекати чогось такого єкстраординарного від них як мінімум до зими.