Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 02 квітня 2019, 12:00
9199
0

Голова Динамо-Брест спілкувався з ФФУ про перехід в чемпіонат України

Футбольний клуб не хоче виступати в Білорусі через конфлікт із БФФ і шукає варіанти за кордоном

| Оновлено 02 квітня 2019, 12:00
9199
0
Голова Динамо-Брест спілкувався з ФФУ про перехід в чемпіонат України
tut.by. Олександр Зайцев
Керівник «Динамо-Брест» Олександр Зайцев розповів, в який чемпіонат може перейти його клуб у разі загострення конфлікту з БФФ в «справі Савицького».
 
«Про те, що доведеться платити, ніхто не думав. Найбільше ми опрацьовували варіант з переходом в інший чемпіонат. Мова не тільки про Польщу. Я тричі зустрічався з керівництвом Федерації футболу України, кілька разів були і в Польщі. Ці варіанти, безумовно, складні. У нас не збігаються календарі. Крім того, це великі країни, зі своїми пасьянсами. Прихід нового сильного колективу порушує якийсь баланс. І нам довелося б витратити певний час, щоб пробитися з нижчих ліг наверх. Звідси виник варіант з «Віслою». Хороші хлопці. Ми подружилися, зараз йде співпраця. У нас є договір про нерозголошення, але ця тема не закрита.
 
Але найдалі просунулися в плані переходу до чемпіонату Литви. Ми мали певне листування з тамтешньою федерацією футболу. Календарі збігаються, ліміту на легіонерів немає. Єдине складне питання — у якості винятку ввести команду відразу у вищу лігу.
 
Де проводити матчі? Знайдемо. Це не важливо. Ряд литовських міст ближчі до Бресту, ніж Могильов або Вітебськ. Скажу так: це все не від хорошого життя. У взаємовідносинах з БФФ, безумовно, був накал. Деякі люди подумали, що ця історія закінчилася. Можу сказати, що для них вона тільки починається. Ніколи не говорив, що тема закрита. Ми можемо сьогодні заплатити «Німану», але це не означає, що ми не будемо шукати правди», — зазначив Зайцев.
 
Раніше Білоруська федерація футболу зобов'язала «Динамо-Брест» виплатити компенсацію «Німану» за підготовку вінгера збірної Білорусі Павла Савицького, що перейшов в грудні 2017-го року, в розмірі $265 тисяч. «Динамо-Брест» відмовилося платити і спробувало оскаржити вердикт в Спортивному арбітражному суді Лозанни. CAS не прийняв до розгляду звернення «Динамо-Брест». Незважаючи на конфлікт з БФФ, «Динамо-Брест» отримало ліцензію на участь в новому чемпіонаті Білорусі.
Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.