Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 01 квітня 2019, 16:18
15239
2

Нгумбу вийшов на бій, щоб злитися. А віддуватися – Гвоздику

Француз, на жаль, зовсім розчарував

| Оновлено 01 квітня 2019, 16:18
15239
2
Нгумбу вийшов на бій, щоб злитися. А віддуватися – Гвоздику
Top Rank

Поєдинок проти Дуду Нгумбу – був вимушеною мірою для Олександра Гвоздика. Він двічі збирався боксувати із Салліваном Баррерою, але двічі це не вийшло. Зазвичай стриманий українець висловився: «Не розумію, чого хоче Баррера. Може, десять мільйонів доларів?».

Всі записали Дуду у відверті аутсайдери, але до певного моменту здавалося, що француз дуже навіть непоганий. А потім сталася якась дурниця.

Нгумбу виявився не таким поганим

Дуду добре почав. Багато рухався, атакував і хоч намагався йти від обмінів, бити не соромився. Француз встиг і в клінчі потягатися із більшим за антропометрією суперником, і спробувати атакувати назустріч, і навіть «потанцювати».

 

Здалося, що Нгумбу в порядку. Перші раунди виникла думка, що він вийшов, як на останній бій в кар'єрі, і намагається грати з Гвоздиком в гру. Олександр вів за очками, але не суттєво, намагаючись зрозуміти, як боксувати з цим хлопцем.

Про це сказав і сам Гвоздик: «Я не хотів відразу лізти вперед. Хотілося побоксувати, зрозуміти, як діяти, звикнути до суперника».

Українець завжди так боксує. Він дуже грамотно підходить до суперника, кілька раундів витрачає на активну розвідку, а потім починає включатися. Завдяки боксерському інтелекту і хорошому тренеру цей метод працює безвідмовно.

Стартові раунди йшли до активу чемпіона в дуже рівній боротьбі. Олександр був трохи активнішим, йшов вперед і більше потрапляв. Але не принципово більше, а просто більше настільки, щоб брати кожен раунд. Нгумбу ж кружляв, намагаючись зловити суперника однією зі своїх атак і виграти такий заповітний, перший в житті, пояс чемпіона світу.

Що сталося потім – загадка

Гвоздик лише трохи намацав ритм. Було кілька непоганих влучень, але в іншому Дуду був схожий на себе, зразка будь-якого попереднього раунду. Він рухався, йшов уздовж канату, а потім взяв і схопився за ногу. Йому навіть дали купу часу на відновлення, але він показував, що зовсім не виходить ступити цієї самої ногою.

Секундант піднявся в ринг і зняв бійця. Завіса. Навіщо виходив?

Так, є думка, що досить вікового боксера підвів м'яз, але виглядало це, м'яко кажучи, дивно. Як ти не крути повтор цього моменту і з яких ракурсів не дивися – моменту пошкодження немає. Нгумбу просто йде, потім скрикує і поєдинок закінчується.

Є сильне відчуття, що це дивний метод піти від поєдинку. Для нього теж незрозуміло. Ніякої небезпеки не було. Потенційно, звичайно, Гвоздик мав наздогнати бігуна і закінчити цей забіг, але це все теоретично і потенційно. За фактом ми бачили п'ять непоганих, майже рівних раундів, в кінці яких один з боксерів здався.

Чому віддуватися Гвоздику?

І так багато хто не розумів такого вибору, але виходячи з логіки «Баррера відмовився, а часу на пошуки іншого навколотопу не було», все це можна було хоч якось пояснити. Наразі Олександру потрібно відповідати ще й на питання: «Чому суперник здався?».

Він до речі, відповідь дав: «Не був в його шкурі, але точно можу сказати, що я нічого серйозного там не бачив. Може бути він просто вийшов, щоб відбути номер».

Дуже схоже на правду, хоча однозначно стверджувати, що це істина ми не можемо. Що відчував у той момент Дуду, знає тільки він.

Тепер Гвоздику потрібно включатися і йти на топів. На того ж Маркуса Брауна – обов'язкового претендента на його пояс. З ним-то так легко не буде. Маркус міцний, добре навчений і точно знає, що виходить в ринг не тільки за грошима.

Лев КРАВЦІВ

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль
Футбол | 25 квітня 2024, 00:05 21
Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль

Іриски обіграли Клоппа та Ко 2:0, Миколенко травмувався, Ман Юнайтед виграв у Шеффілда

Визначилася перша опонентка Світоліної на супертурнірі в Мадриді
Теніс | 24 квітня 2024, 15:49 1
Визначилася перша опонентка Світоліної на супертурнірі в Мадриді

На Еліну очікує непростий іспит проти найкращої іспанської тенісистки у рейтингу WTA

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
сергей павлович
тоже сразу подумал, что слил, что бы дальше лицом не торговать, а сегодня сижу и думаю:
если бы притворялся, то упал бы куда эффектнее, может действительно незаметно потянул ахил или икроножную мышцу и понимая, что мало светит отказался продолжать
Ajvar
Хэй, наверное, тоже слился в первом бою против Белью. А порванные на ровном месте связки ахиллового сухожилья - фотошоп, ага.