Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат України
| Оновлено 28 березня 2019, 23:35
7313
14

МОРАЛЕС: «Ракицький може грати в збірній, але яка буде реакція?»

Відомий коментатор - про українців, які грають в чемпіонаті Росії

| Оновлено 28 березня 2019, 23:35
7313
14
МОРАЛЕС: «Ракицький може грати в збірній, але яка буде реакція?»
ФК Зеніт. Ярослав Ракицький
Відомий коментатор Роберто Моралес висловив думку про перехід Ярослава Ракицького в «Зеніт».
 
– Чому Ракицький не може грати за збірну України? 
– Він може грати. Але питання – як реагуватиме публіка? А вона реагує відповідно до його іміджу та його слів. Футболіст – публічна професія. Так, підіймається прапор і лунає гімн, але збірна представляє не лише державу, а де-факто Федерацію. Громадську організацією зі своєю специфікою. В нас цієї специфіки дуже багато. Не згадаю, коли в нас була Федерація, хоча б відносно така, як зараз – по кількості зашкварів. 
 
– Ви за чи проти, щоб його викликали?
– Ну, викличуть його – це одразу втратить по збірній, по її підтримці та сприйняттю. Такою реакція публіки буде в кожній країні з аналогічною ситуацією. Питання ж не в тому, чи співає він гімн – Карамбе не співав гімн Франції, але в нього не було іміджу, як у Ракицького. Імідж може не відповідати дійсності гравця. Можуть бути гірші за сутністю люди, або такі самі, але без такого іміджу.
 
– Футбол поза політикою?
– Ситуацію з війною не можна називати простою і природною. У нас екстремальна ситуація. Відповідно, в суспільства екстремальна ситуація. Не було б російської агресії, все б сприймалося інакше. Якщо згадати все «побєдобєсіє», яке культивувалося в Україні до цього і позбирати всі фоточки з колорадськими стрічками – жахнутися можна. Але це було тоді і сприймалося не так. 
 
– Може, ми забагато хочемо від людей, які копають м’яч? 
– Це особливі екстремальні умови. Ніхто не вимагає від футболістів бути інтелектуалами. Дуже часто вони говорять, а потім думають. Це проблема. Футболістів вчать на Заході: «Не знаєш – промовч» і не давати коментарі на певні теми. Якщо людина не може зорієнтуватися, підкажуть розумніші люди. Особливо, коли людина виступає за збірну, є певний спектр вимог. Коли представляєш сам себе, то можеш говорити значно більше і контраверсійніше. Коли представляєш державу, так не можна. 
 
Якщо росіянин грає в Україні, то питання до тих, хто його взяв. Якщо українці їдуть в Росію... Згоден – це їхній вибір. Але проблема ж не в цьому, а в тому, що вони ображаються на реакцію суспільства. А суспільство реагує, як хоче. Ти ж вчинив, як захотів. Скільки українців працюють сантехніками чи будівельниками в Росії, але про них ніхто нічого не скаже – вони нікому нецікаві. А футболіст – публічна людина. Якщо футболісти напилися – їх покажуть, якщо напилися якісь малолєтки – нікому не цікаво. Окрім Стогнія і його передачі.
 
Чим вища твоя публічність, тим обережнішим треба бути. Не кажу, що обов’язково бути патріотом – це або є в людини, або нема. Просто – думати. 
 
Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
pont0017
Ну сколько можно про ракицкого? Сборная , как минимум, ничего не потеряла, да и ракицкому пох на нее. Каждый пошел своей дорогой.
UKRAINE FAN
Ракицкий закрыл за собой дверь! Больше в сборной его не увидим.Да собственно говоря и не надо! Как показала практика не велика потеря!
Александр Сидорчук
Бывают люди,кормильцы ,как рахитский,думающие о своей семье,а бывают некормильцы,как Безус которые держат свои семьи в голоде и холоде .Вот и вся разница в людях и человеках!!!
vismut58
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Axmetov
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил