Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
|
13155
11

Переможний гол прибульця з Греції Кузика, домашня драма Тлумака

Чемпіонат вже без двох, «Суми» дуже не хочуть бути третіми

Переможний гол прибульця з Греції Кузика, домашня драма Тлумака
metalist1925.com
Надзвичайно багатим на переходи, тренерські відставки з призначеннями і інші пригоди видалося минуле міжсезоння в першому дивізіоні. Причому калейдоскоп подій у відпустку не вклався, а жирно зачепив ще й перший весняний тур.
 
Мабуть, найгучнішою новиною зими стало падіння «Зірки». У славному місті Кропивницький, куди зовсім недавно приїздили кращі клуби УПЛ, великого футболу більше немає. Каламутна історія з президентом Березкіним таки закінчилася зняттям команди з чемпіонату, молоді таланти розбіглися — орендовані Бєляєв і Сафронов повернулися до «Дніпра-1», Маткобожик влаштувався у «Волині». Після розвеселого осіннього «вильоту» з турніру «Кобри», чемпіонат втратив ще одного бійця.
 
А «Кобра» тут згадана не даремно: її колишній президент Ващенко безсовісно вліз у крісло боса в кризових «Сумах», начебто домовився з президентом ПФЛ Сергієм Макаровим брати участь, але на старт команда не вийшла. Точніше, до Волочиська на вчорашній матч навіть не виїжджала. Ващенко перед тим звільнився, нахомутав там чогось з документами, тепер Макарову рятувати ще один клуб. Офіційний сайт сумчан повідомляє, що організаційні моменти повинні бути незабаром вирішені і вже до наступної домашньої гри з «Волинню» команда буде готова.
 
У підсумку, і без того вкорочені ще восени тури чемпіонату, тепер стануть ще більш куцими. Принаймні, перший весняний складався всього з п'яти поєдинків.
 
Зате в них було майже все: забиті голи, пенальті, вилучення. Насамперед привертала увагу (ніби на противагу всім негараздам) центральна дуель другого кола — в Харкові, у присутності 22 тисяч глядачів билися «Металіст 1925» і «Дніпро-1».
Харків'яни йшли на другому місці і відставали від дніпрян на п'ять очок. Деякі експерти запевняли, що саме в цьому поєдинку розігрувалася доля золотих медалей. Фаворит протистояння —команда Дмитра Михайленка — здобув виїзну перемогу і відірвався від переслідувача в таблиці вже аж на 8 очок. Відзначимо, що з 29-ї хвилини «Металіст 1925» грав у меншості, після того як Дмитро Гранкін шипами наступив на шию Ігорю Когуту. А переможний гол на себе записав яскравий новачок дніпрян Орест Кузик, що не закріпився після кам'янської «Сталі» в грецькому чемпіонаті.
 
 
У матчі-відкритті другої частини першості зустрілися одні з найбільш незабивних команд цього чемпіонату. «Миколаїв» (14 м'ячів) приймав «Інгулець» (19). Статистику суперники не поліпшили, оскільки на двох забили лише одного разу. На 89-й хвилині відзначився Січінава, для Ніки це перший м'яч у нинішній першості. А ось дебют тренеру Сергію Шищенку, який змінив на чолі кораблів «вічного» Забранського, не вдався.
 
Амбіційний «Колос» в цьому турі зустрівся з «Прикарпаттям», яке вирішило зберегти кістяк і взимку було не особливо активним на трансферному ринку. У поєдинку в Ковалівці це не спрацювало, підопічні Руслана Костишина виграли і наблизилися до другої сходинки. Відзначимо, що «Колос» — єдина команда, яка ще не програвала в нинішньому чемпіонаті. А нещодавно ще й затіяла реконструкцію свого стадіону в Ковалівці, щоб відповідати вимогам УПЛ.
 
З новим тренером і оновленим складом підходив до другої частини турніру винниківський «Рух». Причому презентацію відразу 11-ти новачків все одно затьмарює тренерське призначення: команду очолив знаний фахівець Леонід Кучук і привів туди перших в історії клубу бразильців. Молодих Габріеля і Сіднея і досвідченого Леандро, з яким білоруський спец працював в «Арсеналі» і «Сталі». Той вийшов у старті і допоміг виграти з мінімальним рахунком 1:0, а його команда відразу зуміла вибратися із зони вильоту.
 
Ще один цікавий матч відбувся в Луцьку. Місцева «Волинь» хоч і втратила в черговий раз очки через старі борги, зневірятися не збиралася. Зібралася і полетіла на два зимових збори до Туреччини. Та чи не менше амбіцій виявилося і у краматорського «Авангарду». Між суперниками було всього одне очко розриву, гості зуміли перемогти завдяки пенальті і випередили лучан у таблиці.
 
Перша ліга. 19-й тур
 
22 березня, п’ятниця
 
«Миколаїв» — «Інгулець» — 0:1
Гол: Січінава, 89.
 
23 березня, субота
 
«Колос» — «Прикарпаття» — 3:1
Голи: Бондаренко, 16, 35, з пенальті, Морозко, 84 — Конкольняк, 30.
 
Вилучення: Кузьмин (П), 68, Ковальчук (П), 78.
 
«Агробізнес» — «Суми» — матч не відбувся (неявка гостей)
 
«Рух» — «Балкани» — 1:0
Гол: Р. Никитюк, 65.
 
«Волинь» — «Авангард» — 0:1
Гол: Кірієнко, 75, з пенальті.
 
Вилучення: Ємець (А), 59, Сухаров (А), 87.
 
«Металліст 1925» — «Дніпро-1» — 1:2
Голи: Жданов, 10 — Куліш, 28, з пенальті, Кузик, 52.
 
Вилучення: Гранкін (М), 29.

 

Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини
Футбол | 25 квітня 2024, 11:05 4
Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини

Анчелотті планує випустити Кепу і Куртуа у старті найближчим часом

ФРЕД: «За Шахтар грав 5 років. Від пропозиції МЮ не думав відмовлятися»
Футбол | 25 квітня 2024, 10:18 0
ФРЕД: «За Шахтар грав 5 років. Від пропозиції МЮ не думав відмовлятися»

Зараз бразилець виступає у турецькій Суперлізі

Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Mr.Frost
Суддя "дуже добре""попрацював"...хоча і МХ надалі слабо зіграв.Самі винуваті --треба не на продажних дивитися а самим вирішувати поставлені цілі!Виправляйтеся,чекаємо на перемоги!
rosti79
бывший президент Ващенко - зитц предсидатель ( золотой теленок)
Viktor Laschenko
Стаття не відповідає заголовку (який прибулець?)
Сергей Долина
Чистый пенальти, чистое удаление, 30 минут играли в равных составах, а после удаления игра была в одни ворота, Металлист тянул время до последней минуты, даже не пытаясь что то предпринять, выглядел очень слабой командой.
vuyko947
Днепр - вперёд!
Александр Федоренко
После удаления расчитывал на более уверенный реванш за поражение на Д\Арене.
Комент Горяинова понятен - в бытность еще воротником МХ едва не повторил "подвиг" Будуна Будунова , убившего Перхуна, в игре против Днепра. Ну да - ну да , игрок наступил на шею соперника чисто случайно , не заметил в темноте .! ((((
Узнаю МХ времен Ярославского- Маркевича .