Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 10 жовтня 2023, 14:27
16063
0

Ставки на тотал

Ставки на тотал: види, специфіка різних видів спорту

| Оновлено 10 жовтня 2023, 14:27
16063
0
Ставки на тотал

Тотал в ставках - ігровий показник, який встановлюється букмекерською конторою. Беттер повинен визначити, чи перевищать учасники цей рівень або зупиняться перед ним. Найчастіше ставлять на кількість забитих голів, закинутих шайб, набраних очок. У додатковій розпису пропонують парі на різноманітну статистику.

Що таке тотали більше (ТБ) і менше (ТМ)

У лініях букмекерів ці прогнози відображають у вигляді ТБ / ТМ або просто Б / М із зазначенням числа. Алгоритм простий: коли гравець впевнений, що команди заб'ють мінімум три голи, він ставить тотал більше 2 або 2.5. Якщо немає - бере ТМ 2.5 або 3. Загальний тотал на голи і окуляри вказується в основний розпису, парі на іншу статистику знаходяться в додаткових розділах.

Тотали з поверненням

Якщо показник виражається цілим числом, можливе повернення ставки. Наприклад, гравець взяв ТБ 3, а футбольний матч закінчився з рахунком 2:1 і 3:0. При такому розкладі букмекер поверне поставлену суму. Цілі числа зустрічаються рідше, ніж половинчасті. З огляду на можливості повернення коефіцієнти тут зазвичай нижче.

Половинчасті тотали

У ставках з нецілим числом начебто тотал меньше 2.5 компроміси виключені. Гравець може тільки виграти або програти. Якщо ставиш ТМ 2.5, а в результаті буде забито максимум два м'ячі, контора виплачує виграш. Але якщо загальна кількість голів три і більше, ставка програна.

Популярність набирає і так званий «азіатський тотал». Він виражається в коефіцієнтах, кратних 0.25. Сума ставки розбивається порівну на два парі. Наприклад, внісши 1000 грн на ТБ 2.75, ви купуєте два парі з 500 грн на тотал більше 2.5 і ТБ 3.

Якщо команди заб'ють рівно тричі, зіграє 500 грн на ТБ 2.5. За ТБ 3 ставку повернуть. В інших випадках Беттер або виграє повну суму, або програє. При коефіцієнтах, що закінчуються на 0.25, можливий програш з поверненням половини.

Тотал в футболі

Подібні ставки популярні у всіх ігрових видах спорту. Однак велика кількість футбольних змагань дозволяє букмекерам пропонувати максимально широку і різноманітну розпис саме в цьому розділі. Тут можна зробити ставку не тільки на загальну кількість голів, кутових або жовтих карток. Тотал в футболі може бути розрахований для окремо взятої команди або спортсмена.

Індивідуальний тотал

Ці парі зазвичай позначають як ІТБ та ІТМ. Розрахунок ведеться за тією ж схемою, тільки враховується лише результат конкретного учасника. Букмекер повинен відобразити, на кого саме зроблена ставка. Якщо мова йде про команду, вказують ІТБ1 (господарі) або ІТБ2 (гості). Відносно конкретного футболіста частіше пишуть прізвище.

Трьохшляховий тотал

Трьохшляхові ставки тотал розширюють кількість варіантів для гравців. Крім стандартних ТБ і ТМ, тут з'являється опція «дорівнює». Беттер може спробувати вгадати точну кількість голів або інший статистичний показник. Поставивши на «дорівнює 3», гравець виграє за умови, що команди обміняються трьома м'ячами. Будь-який інший результат буде програшем. На такі прогнози встановлюють високі коефіцієнти від 3.0.

Тотали в інших видах спорту

Якщо в футболі ставки на кшталт ТБ 2.5 виглядають стандартними, в інших ігрових дисциплінах оперують куди більшими числами. Парі на ТБ, ТМ, ІТ регулярно укладають:

  • в баскетболі;
  • хокеї;
  • тенісі.

Найбільшою результативністю відрізняються баскетбольні матчі. Кількість набраних за гру очок зазвичай коливається в діапазоні 120-220. В НБА цей показник вище, ніж в європейських чемпіонатах. Розраховувати тотал в баскетболі потрібно на основі багатьох статистичних даних, зате при належній аналітичній роботі цей вид спорту більш прогнозуємо, в порівнянні з іншими.

Хокейні поєдинки схожі з футбольними, але результативність тут теж вище. 4-5 шайб буде вважатися середнім показником - в більшості випадків закидається набагато більше. Тут важливо звертати увагу на такі моменти, як розмір площадки (середній тотал в хокеї завжди більше, коли грають в «зменшеному» НХЛ-овськом форматі) і форму воротарів.

Для тенісу часто пропонують вгадати кількість геймів і сетів. Потрібно враховувати формат турніру, так як на великих змаганнях для перемоги потрібно взяти не дві, а три партії. У цьому розділі є багато індивідуальних тоталов. Наприклад, на число подач, поданих на виліт (ейсів). Цікаво, що гравець, який виграв більше геймів, в тенісі може легко програти матч.

Тотали на статистику

Поставити загальний тотал більше 2 або ІТМ 1.5 на кількість забитих голів можна в кожній букмекерській конторі. Скрізь активно приймають парі на кутові, штрафні та фоли, удари в створ, жовті картки, видалення і т. д. Що стосується іншої «дрібної» статистики лінії БК часто серйозно відрізняються. Якщо цікавлять турніри, не надто популярні серед рядових гравців, доведеться провести певну дослідницьку роботу для виявлення оптимального місця для гри.

FAQ

❓ Для яких стратегій ставок підходить тотал?

✔️ Цей різновид парі використовується в більшості сучасних систем, які застосовуються професіоналами.

❓ Краще грати в пре-матчі або лайв?

✔️ Ставки тотал практичніше робити в режимі live. Це дозволяє вчасно вносити корективи в залежності від того, що відбувається на ігровому майданчику.

❓ Чи розумно брати тотали в експресах?

✔️ Це не більш ризиковано, ніж ставити на результат або з форою.

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин