Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 03 серпня 2020, 17:39
897
0

Коридори в ставках

Коридори в ставках: особливості стратегії

| Оновлено 03 серпня 2020, 17:39
897
0
Коридори в ставках

Стратегія коридор передбачає ставки на протилежні результати однієї події. При певному розкладі можуть зіграти обидва варіанти, та принести беттеру великий виграш. Якщо результат виявиться поза потрібного діапазону (коридору), програш буде мінімальним за рахунок другого успішного прогнозу. Ця стратегія ставок широко використовується для баскетболу, футболу, хокею, тенісу.

Що таке коридор

Розглянемо, що таке коридори в ставках, на елементарному прикладі. В одній букмекерській конторі дають тотал більше 150 з коефіцієнтом 1.89, в інший ТМ - 160 під 1,9. Беремо обидві ставки по 100 гривень на кожну. Якщо команди на двох наберуть більше 151 очка, гравець точно отримає 189 грн. Якщо 159 і менше - гарантовані 190 грн.

В даному випадку стратегія ставок коридор розрахована на підсумковий результат в діапазоні 151-159 балів. При такому розкладі чистий дохід гравця складе 179 гривень (189 + 190 - 200). Якщо зіграє тільки один прогноз, програш не перевищує 11 гривень. Можна ставити різні суми, щоб збільшити розмір максимального виграшу або звести втрати практично до нуля.

Як шукати

Коридори в ставках виникають, коли дотримані наступні умови:

  • один з прогнозів зіграє при будь-якому результаті;
  • є ймовірність отримати гроші за обома парі хоча б частково (виграш по одному і повернення по іншому);
  • при будь-якому результаті програш буде мінімальним.

Потрібні умови рідко виникають в межах однієї ігрової лінії. Широкі зазори зазвичай з'являються в режимі Live, коли співробітники БК не встигають зреагувати нва зміни. Пошук коридорів в букмекерських конторах набагато ефективніше, якщо працювати з декількома сайтами одночасно. Можна істотно спростити завдання, використовуючи спеціальні сканери - платні автоматичні програми.

Види коридорів: тотали, фори, поведінка ставок

Для пошуку зазорів за допомогою програми потрібно вказати параметри. Класичні пари - це ТБ-ТМ (приклад з Тоталом, який ми розглянули на початку) і Ф1-Ф2. З форами частіше працюють, коли шукають коридори в ставках на футбол. Наприклад, на команду господарів пропонується Ф (-1,5) з коефіцієнтом 1,7. Це означає, що вони повинні перемогти з різницею в 2 м'ячі і більше. На суперників дають Ф (+2,5) з 1,8. Досить, якщо вони програють з різницею в 1-2 голи.

Вирішивши зробити ставку на обидві події, гравець розраховує на перемогу господарів з рахунком 2: 0, 3: 1, 4: 2 і т. Д. При такому розкладі зіграє і Ф (-1,5), і Ф (+2,5 ). В інших випадках виграш виплатять лише по одному парі. Коридори в баскетболі частіше засновані на тоталах, але багато гравців працюють і з форою.

Крім класичних пар, існують комбінації з так званих «еквівалентних» ставок. Наприклад, 1Х-Х2 або Ф1 (+1,5) -2. Вони точно так само дозволяють сформувати потрібний зазор, потрапляння в який принесе максимальний виграш. З такими парами теж краще працювати через автоматичний сканер. Самостійний пошук зажадає занадто багато часу.

Букмекерські коридори не завжди гарантують виграші по обидва ставками. Інші варіанти:

  • виграш + повернення;
  • обидва прогнози зіграли частково (при азіатській форі);
  • один виграє частково, по другому йде повернення (при азіатській форі).

Плюси і мінуси стратегії

Стратегія коридор в футболі, баскетболі та інших видах спорту дуже популярна серед новачків. Молодих гравців приваблює можливість вигравати великі суми при мінімальному ризику. Потрібні зазори тут трапляються набагато частіше, ніж вилки. Букмекерські контори завжди відстежують щасливих Беттерів, але до «коридорним» ставлення не таке суворе, як до тих же «вілочників».

Знаходити коридори - це тільки половина завдання. Не менш важливо правильно оцінити ймовірність того, що результат виявиться в потрібному діапазоні. Нехай суми, якими ви ризикуєте, не такі великі, але на довгій дистанції програш може виявитися відчутним. Розрізняють переоцінені і недооцінені коридори в ставках. Другі з'являються часто навіть в рамках однієї контори, але така гра вважається серед професіоналів перспективною.

Переоцінені виникають набагато рідше. Просунуті автоматичні сканери самостійно розраховують ймовірність, залишаючи лише перспективні варіанти. Проте потрібно робити додаткову перевірку, так як умови БК швидко змінюються. В інтернеті можна знайти безліч порад і інструкцій на цю тему, але головним учителем тут є практика.

Висновки

Коридори в баскетболі або іншому виді спорту ефективні як довгострокова стратегія. Гравець повинен провести ретельну аналітичну роботу, вибираючи тільки по-справжньому «працюючі» варіанти. Без належної розбірливості можна розраховувати тільки на разові виграші з серйозним мінусом на довгій дистанції. Для новачків така гра цікава шансом виграти ставку на велику суму з мінімальними ризиками, але якщо хочеться заробляти стабільно, потрібно повністю зануритися в тему.

FAQ

📌 Ставки на коридори - це законно для букмекерів?

✔️ БК реагують, якщо помічають ознаки подібної гри, але при наявності належної обережності проблеми навряд чи виникнуть.

📌 Наскільки ефективні сканери?

✔️ Програми суттєво економлять час, але іноді результати видаються із запізненням. Кожен варіант потрібно перевіряти вручну.

📌 Для яких видів спорту більше підходить стратегія?

✔️ Спочатку стратегія використовувалася в баскетбольних ставках. Вона як і раніше найбільш популярна серед шанувальників цього спорту.

 

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин