Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 10 жовтня 2023, 14:26
633
0

Фора в ставках: як вона працює

Що таке фора та як вона працюэє у букмекерських конторах

| Оновлено 10 жовтня 2023, 14:26
633
0
Фора в ставках: як вона працює

Часом трапляється так, що ставити на перемогу фаворита невигідно через низькі котирування, а на виграш аутсайдера - дуже ризиковано. У таких ситуаціях застосовується фора в ставках, тобто встановлюється штучну перевагу або відставання однієї з команд. Воно відображається у вигляді вже забитих, або пропущених м'ячів (рідше в кутових і жовтих картках). Гандикап - це альтернативна назва фори.

Всього існує два види подібних ставок - на фаворитів і аутсайдерів. Перші гандикапи набувають від'ємних значень, а другі - позитивні (також існує нульова фора 1 0 і 2 0). Що ж стосується значень фор, то вони можуть бути цілими і дробовими.

Наприклад, ставка на перемогу «Зеніту» над «Спартаком» з урахуванням фори (-0.5) означатиме, що до початку гри пітерці мають в своєму пасиві «половину» пропущеного м'яча. Відповідно, це парі виявиться виграшним, якщо «Зеніт» виграє з різницею хоча б в один гол.

Далі слід докладніше розібратися, як розраховується ціла і дробова фора в ставках на спорт.

Як розраховуються цілі фори

Ставки на цілі фори відрізняються меншими ризиками, оскільки передбачається три можливих результату:

  • Виграш - команда виграла чи не програла з більшою різницею, ніж зазначено в значенні фори. Наприклад, гандикап (-2) зіграє в разі виграшу команди з відривом не менше ніж в 3 м'ячі.
  • Програш - команда не виграла чи програла з великим відривом щодо значення фори. Наприклад, ставка на позитивну фору (+2) не пройде, якщо команда програє з різницею більш ніж в 3 голи.
  • Повернення - різниця забитих або пропущених м'ячів відповідає значенню гандикапу. Наприклад, за ставкою на фору (+2) буде повернення в разі поразки команди з різницею в 2 м'ячі.

За знижені ризики Беттери доводиться платити меншими коефіцієнтами, в порівнянні з дробовими форами, - котирування на Ф (-2) будуть нижче щодо котирувань на Ф (-2.5).

Як розраховуються дробові фори

Дробная фора в футболі чи будь-якому іншому виді спорту має на увазі тільки два можливих результату - виграш чи програш. На простому прикладі це виглядає так:

Ф (+1.5) - прохід ставки при виграші, нічиєї або програші команди з різницею в 1 м'яч. Фіаско при будь-яких інших результатах.

Ф (-1.5) - виграш парі в разі перемоги команди з відривом в 2 м'ячі і більше. Програш ставки при всіх інших результатах.

Тут і перш розглядався європейський гандикап (з цілими і дробовими значеннями), але також існує і азіатський гандикап. Він приймає четвертинні значення і передбачає ставку відразу на два найближчих результату, кратних 0.5.

Однак через складнощі розрахунку азіатська фора не користується популярністю у російських гравців.

Як зрозуміти фору (0) в ставках на футбол, хокей і баскетбол

У ставках на футбол і хокей є і нульова фора 0, що означає парі на виграш однієї команди з можливістю повернення при нічийному результаті. Використовувати її рекомендується тоді, коли у гравця немає впевненості у виграші тієї чи іншої сторони, наприклад, через ослабленого складу. В такому випадку може виявитись корисною фора 0.

У БК пропонується досить схожа ставка - подвійний результат (перша або друга не програє). Відмінність в тому, що тут нічия дає виграш, а при Ф (0) - тільки повернення.

Нульова фора в баскетболі теж є в букмекерському розписі, але беттери використовують її дуже рідко - ймовірність нічиєї в цьому виді спорту прагне до нуля.

Таким чином, ставки на фору є хорошим способом отримати прибуток, уклавши парі на фаворита з вигідними коефіцієнтами або ж на аутсайдера з меншими ризиками. Природно, підійти до цього варто максимально відповідально і вибирати тільки реальні значення гандикапів, уникаючи занадто високих цифр на зразок Ф (-5).

Відповіді на типові запитання

➤➤➤ Як розраховується ставка на фору 1 (0) в букмекерській конторі?

➥➥➥ Фора 1 0 розраховується просто: виграш парі в разі перемоги першої команди, повернення при нічиїй і програш при будь-яких інших результатах.

➤➤➤ Яку фору вибрати - цілу або дробову?

➥➥➥ Вибір між ними залежить тільки від особистих очікувань Беттери: коли є впевненість в силі обраної команди - краще взяти цілу фору, а якщо ж її немає - бажано перестрахуватися і вибрати дробову фору.

➤➤➤ Як укласти виграшне парі на фору?

➥➥➥ Як і у випадку з усіма іншими ставками, для цього необхідно детально проаналізувати статистику обраних команд в поточному чемпіонаті, результати їх очних зустрічей і мотивацію на цей поєдинок.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин