Олександр Усик – найкращий спортсмен 2022 року в Україні!

Читачі Sport.ua визначили найкращого спортсмена за підсумками минулого року

З 29 грудня до 7 січня усі читачі Sport.ua мали змогу проголосувати за найкращого спортсмена 2022 року. Загалом в опитуванні було віддано 843 голоси на сайті та 1360 голосів у Telegram.

Серед 10 претендентів читачі Sport.ua віддали перевагу 35-річному боксеру Олександру Усику, який 20 серпня у суперпоєдинку-реванші вдруге переміг британця Ентоні Джошуа. Усика обрали найкращим 26,3% респондентів на сайті. Крім того, 70% читачів включили його до топ-трійки в Telegram.

На другому місці опинилася легкоатлетка Ярослава Магучіх (17,63%), яка видала чудовий сезон у стрибках у висоту (золото ЧС-2022 у приміщенні, золото ЧЄ-2022, срібло ЧС-2022).

На третій позиції в опитуванні - фрістайліст Олександр Абраменко (14,6%), який став у лижній акробатиці срібним призером зимової Олімпіади 2022 в Пекіні, через 4 роки після золота ОІ-2018.

Підсумки голосування за найкращого спортсмена 2022

Олександр Усик - найкращий спортсмен 2022 року в Україні!

В 2022 році Олександр Усик через рашистське вторгнення провів лише один бій. Але й він міг не відбутися: після 24 лютого Усик повернувся до України, відвіз у безпечне місце сім'ю та вступив до лав тероборони Києва. В його будинку у Ворзелі жили рашисти, допоки їх звідти не вигнали Сили оборони України.

Наприкінці березня Олександр виїхав за кордон для підготовки до бою-реваншу проти Ентоні Джошуа. Британець після поразки від українця працював як проклятий у залі, змінив тренера і був набагато кращим за себе зразка першого поєдинку. Але цього виявилося замало. У другому поєдинку Усик переміг роздільним рішенням суддів.

Бій вийшов непростим: Олександр довго запрягав, а у восьмому раунді витримав божевільний натиск від Джошуа, ледь не опинившись у нокдауні. В цю трихвилинку за чемпіона було страшно, але в чемпіонських раундах Усік показав свій клас, знову залишивши Джошуа ні з чим. Після бою британець «поплив»: не міг зрозуміти, як Усик його знову перебоксував, і наговорив зайвого.

Усик сказав лише одне: «Я боксуватиму або з Тайсоном Ф'юрі за об'єднання поясів, або ні з ким». Наразі бій Усик - Ф'юрі остаточно не узгоджено, але з великою ймовірністю поєдинок за абсолютний титул у надважкій вазі відбудеться вже навесні. І є підстави вважати, що тепер плакатиме вже Циганський король.

Попередні переможці за роками:

Результати голосування за найкращого спортсмена 2022 року на сайті

Результати голосовання за найкращого спортсмена 2022 року в Telegram

Микола Степанюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 07 травня 2024, 07:21 6

«Галактікос» виграли 36-й титул чемпіона Ла Ліги

Коментарі