Жан Беленюк – найкращий спортсмен 2021 року в Україні!

Читачі Sport.ua обрали найкращого спортсмена за підсумками минулого року

З 27 грудня до 14 січня всі зареєстровані читачі Sport.ua мали можливість проголосувати за найкращого спортсмена 2021 року. Загалом в опитуванні був відданий 971 голос.

Серед 15 претендентів читачі Sport.ua віддали перевагу 30-річному борцю греко-римського стилю Жану Беленюку, який влітку 2021 року виграв золоту олімпійську медаль у Токіо. За Беленюка проголосувало 23,38% респондентів.

На другому місці опинився боксер Олександр Усик (17,63%), який виграв головний бій року проти британця Ентоні Джошуа та завоював майже всі чемпіонські пояси у суперважкій ваговій категорії. На третій позиції в опитуванні - баскетболістка Аліна Ягупова (11,14%), яка провела феноменальний сезон у своєму клубі та за збірну.

На Олімпіаді в Ріо у 2016 році Жан Беленюк не без допомоги суддів програв у фінальній сутичці росіянину Давиду Чакветадзе. Для Жана, який тоді відчував себе практично непереможним, поразка стала чутливим ударом. Але якби не поразка, Беленюка явно не було б у Токіо. Він не приховував, що у спорті залишається насамперед для того, щоб стати олімпійським чемпіоном. Наступного дня після поразки Беленюк купив собі сувенірну «золоту» медаль, пообіцявши наступної Олімпіади обміняти її на справжню.

Getty Images/Global Images Ukraine. Жан Беленюк

У 2019 році Жан став чемпіоном світу та чемпіоном Європи, підтвердивши реноме одного з найсильніших борців греко-римської категорії у вазі до 87 кг. Проте перенесення Ігор через пандемію на один рік і отримана незадовго до Олімпіади травма плеча трохи похитнули впевненість у тому, що Беленюк зможе досягти заповітної мети. Перед Олімпіадою лікарі прямим текстом говорили Жану, що він не зможе боротися, але віра тренера збірної Володимира Шацьких та цілеспрямованість Беленюка принесли результат.

Олімпійський турнір Жан пройшов дуже холоднокровно, не давши сумніву у своїй перевазі ні на секунду. У фінальній сутичці Беленюк, який упродовж турніру через травму не міг підняти руку вище голови, переміг угорця Віктора Льорінца і здобув єдину золоту медаль для України на Олімпіаді.

Попередні переможці за роками:

Результати опитування щодо найкращого спортсмена 2021 року

Микола Степанюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 21:01 0

Артем відзначився у очному матчі команд на 4-й хвилині поєдинку

Коментарі