На «срібло» претендує Полтава

Огляд матчів 24-го туру першості другої ліги у групі Б

КРЕМІНЬ - ОЛКОМ - 3:1 (2:1).
15 травня. 15.00. Кременчук. Стадіон «Політехнік». 1500 глядачів.
Судді: О.Омельченко (Слов'янськ), П.Касанов (Вінниця), І. Маковей (Вінниця).
Делегат ФФУ: О.Шост (Луганськ).
Кременчук: Олейник (Козенко, 88), Волошин, Дичко, Чорномор, Проненко (Борш, 46), Галандарєв (Глибокий, 57), Місяйло (Бородін, 69), Собко (Коваленко, 73), Сутула (Зайко, 55), Климов, Тимченко (Степанчук, 46).
Тренер: Юрій Чумак.
Мелітополь: Марканич, Попов, Дворяненко, Манаков (Ткачов, 58), Масюткін, Козин, Павелько, Косяк, Сиващенко (Джанджгава, 77), Жадан, Мягков (Галушкин, 53).
Тренер: Дмитро Кара- Мустафа.
Голи: Волошин (3), Климов (41), Місяйло (67) - Сиващенко (11).
Попередження: Чорномор (29), Галандарєв (37) - Марканич (28), Масюткін (67).

«Кремінь» наполегливо намагається зачепитися за одне з призових місць в групі. Хоча місця нижче першого особливої ролі і не грають, але сам факт виступу команди в сезоні має своє значення. Не виключено, що кому-небудь з команд, які зайняли другі місця, як це було в минулому сезоні, представиться можливість за певного збігу обставин поборотися за одну з путівок до першої ліги. Але за друге місце ще потрібно поборотися, а географічні сусіди навряд чи поступляться своєю позицією.

У звітному матчі господарі досить швидко відкрили рахунок. Олексій Тимченко, що рідко з'являється не те, що в основі, а навіть в заявці на матчі, точним пасом вивів до воріт Дмитра Волошина і лівий захисник «Кременя» точно пробив у дальній кут воріт. Варто зазначити, що у складі «Кременя», окрім Тимченка, у старті вийшли і інші гравці, що рідко виходять на поле цього року з перших хвилин - Володимир Дичко, Євген Проненко, Андрій Місяйло і Максим Сутула. І якраз Місяйло став одним із героїв матчу. В кінці першого тайму він видав точний пас на Василя Климова, а після перерви майстерно виконав штрафний і встановив остаточний підсумок поєдинку. Гості за всього свого бажання не могли змінити хід гри і зачепитися хоча б за нічию.

ТИТАН - ІЛЛІЧІВЕЦЬ-2 - 1:0 (0:0).
15 травня. Армянськ. Стадіон «Хімік». 1200 глядачів.
Судді: І.Новохатній (Київ), О. Кацман, Н.Алексахіна (обидва - Кіровоград), Голубєв (Алушта).
Делегат ФФУ: Ю.Бондаренко (Херсон).
Армянськ: Кошелєв, Климентовський (Маслов, 46), Крюков (Калиненко, 75), Ішмаков (Зубков, 88), Столярчук, Кадимян (Антоненко, 73), Мацак, Камерцель, Довжик, Бездольний (Волга, .63), Радіонов (Мартишов, 70). Тренер: Микола Федоренко.
Маріуполь: Зінченко, Оберемок, Ковальов, Доценко, Королев, Сикульський, Швець, Філатов, Музика (Касянчук, 80), Буравльов (Задоя, 90), Гунченко (Гіоргобіані, 55, Феденков.80).
Тренер: Юрій Керман.
Гол: Мартишов (76).
Попередження: Волга (79) - Філатов (6), Доценко (90+2).

Зустріч, яка не мала турнірного значення для обох команд, виявилася далеко не нудною і дуже напруженою. І хоча підсумковий рахунок зафіксував мінімальну перемогу господарів, моментів для взяття воріт як у однієї, так і в іншої команди було досить.

На правах господарів в дебюті зустрічі «Титан» став шукати шляхи до воріт гостей. Провівши в перші десять хвилин кілька небезпечних атак, господарі могли відкрити рахунок. Проте не вистачало завершального точного удару, та й гості, відійшовши всією командою на свою половину, не давали особливої свободи атаці «Титану». Зате рідкісні випади маріупольців були по-справжньому гострі і завдавали клопоту захисним рядам господарів. Найбільшим шансом в ці хвилини не скористався Довжик. Отримавши м'яча після подачі кутового на дальній стійці, гравець «Титану» технічно «прибрав» захисника і пробив із трьох метрів у незахищений кут воріт. На щастя для гостей, на шляху м'яча опинився захисник маріупольців Корольов. Сильний удар прийшовся в голову захиснику.

Що говорили тренери «Титану» в перерві, важко сказати, але другу половину господарі почали значно жвавіше. Сприяв цьому і вихід на поле Маслова, який відновився після травми. «Титан» додав у командній швидкості і перевага господарів стала явною. Тренери команди господарів ввели свіжі сили. І цей хід незабаром дав результат. Швидка комбінація за участю Волги і Мартишова завершився на 76-й хвилині ударом останнього точно в кут воріт - 1:0.

Гості намагалися відновити рівновагу, провели кілька атак, але надійно зіграв захист господарів, а в кількох випадках маріупольців підвела виконавська майстерність. Так у взаємних атаках і завершилася ця зустріч. Мінімальна, важка, але перемога і ще один доказ уміння «Титану» добиватися результату.

ФК ПОЛТАВА - ГІРНИК - 2:1 (2:0).
15 травня. 17.00. Полтава. Стадіон «Локомотив». 720 глядачів.
Судді: О.БІлокур (Донецьк), С.Шлончак (Черкаси), В.Шланчак (Черкаська область).
Делегат ФФУ: О.Гуртовий (Харків).
Полтава: Зарубін, Бичков, Новицький, Ятленко, Радевич, Артюх, Григоренко (Деордиця, 90+2), Бриж (Реуцький, 61), Батусов (Книжник, 89), Козаченко (Гриневич, 80), Радченко (Пономар, 66).
Тренер: Юрій Малигін.
Кривий Ріг: Гурин, Васильєв, Павлов, Кучеренко, Голуб (Христусь, 32), Вершинін (Гвоздєвич, 46), Гончаренко (Сичов, 46), Грамм, Большунов (Бука, 46), Пашковський (Щербаков, 78), Коломієць (Кондратенко, 86). Тренер: Геннадій Приходько.
Голи: Радченко (9, 30) - Кучеренко (53).
Попередження: Григоренко (69), Новицький (87), Артюх (90) - Вершинін (29), Васильєв (62), Христусь (76), Кучеренко (90).

Складається враження, що в другому колі для «Полтави» легких матчів не існує. Якого суперника не візьми, лідера, аутсайдера або середняка, кожна гра - «бойок». Матч проти «Гірника» не виняток. Хоча криворіжці й посідають дев'яту сходинку в таблиці, проте в останніх матчах набрали хід.

Якщо в попередніх матчах полтавчани сильніше проводили другі тайми, то в цьому поєдинку вони в першій половині повністю переграли суперника. Мабуть, це був найкращий перший тайм у виконанні «Полтави» в цьому колі.

Господарі серйозно налаштувалися на матч й одразу захопили ініціативу. Звичайно, допоміг швидкий гол. Радевич з лівого флангу віддав передачу на хід Радченку. Нападник переграв свого опікуна і з другої спроби пробив Гурина.

Гол зняв певну напругу, футболісти заграли розкутіше. Великий обсяг чорнової роботи виконував Козаченко, на флангах засмикали опонентів ривками Батусов і Артюх. Самовіддано в центрі поля діяв Григоренко. І на 30-й хвилині полтавці логічно подвоїли свою перевагу. Знову голева комбінація зародилася на лівому фланзі. Радевич вкинув аут, Артюх, розвернувшись, навісив м'яч у штрафний майданчик. Захисники «Гірника», створюючи штучний офсайд, помилилися, і Радченко кивком голови змінив політ м'яча, спрямувавши його в сітку без шансів для Гурина. Правильність забитого м'яча заперечували гості, але перегляд відеозапису чітко підтвердив, що положення поза грою не було.

До кінця тайму криворіжці так і не змогли оговтатися, практично не турбуючи Зарубіна.

Наставник гостей в перерві провів одразу три заміни, і на 53-й хвилині гості скоротили розрив в рахунку. Гол виник з нічого. Гості подали кутовий. До цього всі подачі в основному вигравали Новицький і Ятленко, а тут м'яч, ударившись у центрі воротарського майданчика, відскочив на дальню стійку, звідки по ньому точно пробив Кучеренко, який залучився до атаки.

Гол змінив розклад сил на полі. Гості помчали забивати ще, і захист полтавців змушений був відпрацьовувати по повній. Щоправда, після гола полтавці повинні були забивати ще й третій: Батусов промчав лівим флангом, прострілив у штрафний майданчик. Радченко на ближній стійці до м'яча не встиг, а на дальній - виявився ніким не прикритий Артюх. Сергій все робив правильно, але влучив у поперечину.

ОЛІМПІК - СТАЛЬ - 3:3 (2:1).
16 травня. 14.00. Донецьк. С/К «Олімпік». 350 глядачів.
Судді: Д.Козорезов, Ю.Атаманюк, В.Сухін (усі - Одеса).
Делегат ФФУ: А.Шуренков (Суми).
Донецьк: Тельнов, Змієвський, Чех, Коншин, Санжар, Тарнов (Саєтов, 62), Валяєв, Піднебенний (Добреля, 90+3), Богданов (Матвієнко, 74), Ареф'єв (Михальов, 67), Шаврин (Уланов, 78).
Тренер: Ігор Петров.
Дніпродзержинськ: Давидов, Ломко, Сахно, Полуницький, Лешко, Романенко, Вайда (Алієв, 72), Шутов (Обревко, 29), Гориславський, Скарлош (Кудь, 80), Бережной (Кривий, 53).
Тренер: Сергій Задорожний.
Голи: Валяєв (12), Шаврин (35, з пенальті), Саєтов (72) - Скарлош (7), Вайда (56), Кривий (90+3).
На 40-й хвилині Скарлош не реалізував пенальті (стійка).
Попередження: Шаврин (3), Санжар (74), Матвієнко (79) - Ломко (35), Скарлош (45+1), Кудь (85).

СУМИ - ШАХТАР- 1:1 (1:0).
15 травня. 17.00. Суми. Стадіон «Ювілейний». 900 глядачів.
Судді: Є.Петраков (Київ), О. Холодинський (Харків), А.Дудчик (Чернігів).
Делегат ФФУ: В.Шеховцов (Донецьк).
Суми: Галігузов, Бермудес, Фатій (Галюза, 70), Марченко, Ратушняк (Азбукін, 17, Белканія, 76), Кириєнко, Шеремет, Савченко (Пустовіт, 90+2), Богачов, Пукась, Бусаргін.
Тренер: Валерій Бермудес.
Свердловськ: Старцев, Штанченко, Сірий, Олейник (Минка, 46), Савин, Коновалов, Кир'янов (Дорошенко, 79), Якушин (Тиєчко, 46), Морев (Цабрія, 30), Когут, Помазанов.
Тренер: Андрій Порохненко.
Голи: Марченко (36) - Минка (68).
Попередження: Фатій (45+1), Марченко (65), Шеремет (88) - Савін (63), Дорошенко (88).

ГІРНИК-СПОРТ - МЕТАЛУРГ-2 - 1:1 (0:0).
15 травня. 16.00. Комсомольськ. Стадіон «Юність». 500 глядачів.
Судді: В.Жилін, Я.Песоцький (обидва - Суми), М.Чос (Київ).
Делегат ФФУ: О.Кочергін (Маріуполь).
Комсомольськ: Мачулін, Слива, Ходуля, Полтавець (Львов, 75), Малюк (Бахмач, 60), Кондрашов (Дігтяр, 77), Малиночка, Кравченко, Козлов (Філь, 46), Забула (Ткаченко, 65).
Тренер: Сергій Мурадян.
Запоріжжя: Шевченко, Грищук, Данюк, Ключик, Дяченко, Зозуля, Коньков, Донгаузер (Дзядевич, 80), Зінченко, Коваленко (Тимошков, 46), Галинський.
Тренер: Олександр Гуржеєв.
Голи: Кравченко (71) - Донгаузер (60).


Валерій ЗУБЕНКО, Микола МАЦАК, Денис КОБУШКО, Ганна ГУМЕННА, газета «Український футбол»

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 15 октября 2024, 17:32 2

Калюжный не до конца доволен двумя матчами