Сергей БУБКА: «Надеемся на наши областные отделения»

Президент НОК Украины выступил на семинаре Национального олимпийского комитета

Звертаючись до учасників Всеукраїнського семінара-наради Національного олімпійського комітету, який триває в Севастополі, президент НОК Сергій Бубка проаналізував роботу регіональних олімпійських осередків у 2011 році.

Ціогоріч вступила в силу нова «Програма розвитку національного олімпійського руху», терміном до 2014 року, у якій роль обласних осередків НОК у справі популяризації спорту та ідей Олімпізму в нашій державі стала ще вагомішою ніж раніше.

«На наші обласні відділення ми покладаємо великі надії та ставимо перед ними серйозні задачі», - зазначив Сергій Бубка.

Саме олімпійські осередки на місцях у 2011 року стали основним плацдармом для запуску цілої низки ініціатив НОК.

Цей й патронат над спортивними змаганнями, і стипендіальна програма для залучення атлетів до роботи в штаті відділень, і шефство над навчальними закладами - дитячими домами та інтернатами, садиками та спортивними школами.

Розпочалась реалізація проекту зі створення територіальних олімпійських центрів в Україні, яких планується відкрити 4 - східний, західний, північний та південний. Перший, східний, вже створений на базі Луганського обласного відділення НОК. На черзі - західний центр у Львові.

Провідну роль мають осередки НОК у реалізації проекту «Олімпійське лелеченя». Ці дитячі спортивні змагання всеукраїнського масштабу цього року відбулися вперше і відтепер, зважаючи на їхній успіх, проводитимуться щороку.

Поряд з цим, Сергій Бубка вказав на ті аспекти роботи відділень, які ще потребують вдосконалення, та запропонував деякі шляхи підвищення ефективності спільної роботи.

НОК України
Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 01 мая 2024, 16:58 0

Александр Шевченко рассказал, как проходит диалог между клубами и ассоциацией