Денис КОЖАНОВ: «Использую свой шанс на 100%»

Игрок «Карпат» хочет попасть на Евро-2012 полноценным игроком основного состава сборной

Збірна України на порозі двох спарингів зі збірними Узбекистану та Франції, які, за словами коуча нашої «націоналки», на 80 відсотків сформують основний склад «під Євро». З-поміж гравців, викликаних до табору збірної, немає, напевно, щасливішої людини за карпатівця Дениса Кожанова. Чемпіонат України він закінчив голевим «дублем», а дружина Ольга нагородила його за це...донечкою. У розмові з кореспондентом «Футболу 24» атакувальний півзахисник розповів про новини з Кончі-Заспи, погодився із припущеннями Олега Блохіна і задекларував прагнення захищати кольори збірної України на чемпіонаті Європи.

- Денисе, якими є ваші перші враження від тренувань під керівництвом Олега Блохіна?
- Кілька днів поспіль відбуваються хороші інтенсивні тренування. В основному - дворазові. Сьогодні, щоправда, тренувалися лише раз, бо завтра - матч. У команді можу відзначити чудовий мікроклімат. Поки що мені тут усе до вподоби. Не можу сказати, що доводиться важко, але й легкого нема нічого.

- У чому бачите різницю тренерських методів Блохіна і Калитвинцева?
- Особисто мені порівнювати цих фахівців дуже важко, адже з Калитвинцевим працював лиш лічені рази.

- Чи знайшли спільну мову із партнерами по збірній, які, за винятком Федецького і Худоб'яка, були вашими суперниками у чемпіонаті?
- Багатьох гравців знаю по «Шахтарю» і «Карпатах». Проблем із адаптацією в колективі нема жодних.

- Що можете сказати про рівень збірної Узбекистану? Кого з гравців цієї азійської збірної ви знаєте? Шацьких не враховуємо...
- Ну, якщо Шацьких не брати до уваги, то знаю хіба що захисника «Дніпра» Віталія Денисова. Попри те, Узбекистан є командою непоганого рівня. Розслаблятися не можна в жодному випадку. Потрібно бути готовим до будь-якого розвитку подій.

- На думку Блохіна, ще один ваш суперник - збірна Франції, належить до головних фаворитів Євро-2012. Але ж досі перед очима їх провал на Мундіалі...
- Збірна Франції - це збірна Франції. Коментувати тут нічого, адже сила команди не підлягає сумніву. Після провалу на чемпіонаті світу вони, переконаний, вже розібралися у своїх проблемах. Тож наступного року, і я в цьому погоджуюся з Олегом Блохіним, збірна Франції буде одним з головних фаворитів турніру.

- Чи відчуваєте особливу відповідальність перед іграми, від яких, у великій мірі, залежить ваше майбутнє у збірній?
- Звичайно, відповідальність просто величезна. Переконаний, якщо мені дадуть хоча б найменший шанс проявити себе, старатимуся використати його на всі 100 відсотків. Значення цих матчів просто божевільне!

- Вдома на вас очікує новонароджена донечка. Часто телефонуєте дружині?
- Тільки-но вільна хвилина з'являється, одразу набираю її номер. Перед тренуваннями, після тренувань - я «на телефоні» (Сміється).

- Зараз серед чоловіків дуже модно перебувати поруч із дружиною від початку й до закінчення пологів...
- Ні, я на такий крок не наважився. Чекав увесь цей час у сусідній кімнаті. Це також нелегко. Увесь час перебуваєш у шаленому напруженні. Було важко. Зате потім, коли пологи закінчилися благополучно, настало розслаблення і ейфорія. Я б це не став порівнювати із відчуттям після забитого голу. То зовсім різні речі. Щоб зрозуміти, потрібно відчути на власній шкірі. Переконаний: це найкраще, що відбулося зі мною в моєму житті.

- Випадково не передумали називати донечку Каріною?
- Ні, це рішення - незмінне. У наших з Олею родинах носіїв такого імені немає. Проте, воно сподобалося вже давно. Ще коли не знали, хто народиться, твердо вирішили: буде дівчинка - назвемо Каріною.

- А кого запросите стати хрещеними батьками?
- Над цим питанням ми ще роздумуємо. Є кандидатури, їх багато, але на 100 відсотків ще не визначилися. Серед них, звичайно ж, наявні гравці «Карпат». Але поки що ми не хочемо розкривати усіх карт (Сміється).

- Травень, напевно, став найяскравішим епізодом у вашому житті - поповнення в сім'ї, ювілейний гол за «Карпати», збірна...
- Справді, такої кількості приємних речей зі мною не траплялося ніколи. До повного щастя мені бракує єдиного - потрапити на Євро-2012 разом зі збірної України, тобто, повноцінним її гравцем.

Олесь Білий, www.football24.ua

Михаил Шаповалов Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 01 мая 2024, 10:51 1

Sport.ua вместе с GGBET анонсирует интересный поединок

Комментарии