Ярослава Магучіх – найкращий спортсмен 2023 року в Україні!

Читачі Sport.ua визначили найкращого спортсмена за підсумками минулого року

З 29 грудня по 7 січня читачі Sport.ua мали можливість проголосувати за найкращого спортсмена 2023 року. Загалом в опитуванні було віддано 1082 голоси на сайті та 2200 голосів у телеграмі.

Серед 10 претендентів читачі Sport.ua віддали перевагу легкоатлетці Ярославі Магучіх, для якої 2023 рік став, мабуть, найуспішнішим у кар'єрі. Магучіх віддали свої голос 33,18 % респондентів сайту. У телеграм Sport.ua половина респондентів включили Ярославу до топ-трійки.

На другому місці опинився форвард «Жирони» Артем Довбик (18,11 %), який минулого сезону став найкращим бомбардиром УПЛ, а зараз лідирує за системою «гол+пас» у Примері.

На третій позиції - боксер Олександр Усик (13,9%), який захистив чемпіонські пояси в суперважкій вазі в поєдинку з Даніелем Дюбуа.

Підсумки голосування за найкращого спортсмена 2023 року

1. Ярослава Магучіх (легка атлетика)

2. Артем Довбик (футбол)

3. Олександр Усик (бокс)

Ярослава Магучіх - найкращий спортсмен 2023 року в Україні!

Getty Images/Global Images Ukraine

Для зіркової стрибунки у висоту Ярослави Магучіх 2023 рік, мабуть, став найуспішнішим у кар'єрі. Чотири перемоги на етапах Діамантової ліги (Рабат, Сямен, Брюссель та Юджин), золото чемпіонату Європи у приміщенні у Стамбулі та Європейських ігор у польському Хожуві - список вражає.

Але, перш за все, 2023 запам'ятається для Магучіх тим, що приніс їй найгучніший успіх у кар'єрі - золото чемпіонату світу в Будапешті. Ярослава вже не один рік вважається мегаталантом і за загальним рівнем, напевно, найкращою стрибункою світу, але на головних стартах - чемпіонатах світу та Олімпіаді в Токіо - вона постійно трохи не дотягувалася до великого титулу, задовольняючись то сріблом, то бронзою.

У Будапешті цей, перш за все, психологічний бар'єр був подоланий, і Ярослава завоювала таке довгоочікуване й заслужене золото. Дуже важливий та своєчасний заряд упевненості напередодні олімпійського сезону 2024 року. І до Ігор у Парижі Магучіх рухається у статусі явного фаворита №1 у своїй дисципліні, і сподіватимемося, рік прийдешній принесе Ярославі ще більш гучний тріумф.

Попередні переможці за роками:

Результати голосування за найкращого спортсмена 2023 року на сайті

Результати голосування за найкращого спортсмена 2023 року в Telegram

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Інші види | 10 травня 2024, 23:59 2

Суперником України у 1/8 фіналу буде команда Німеччини

Коментарі