Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 30 августа 2013, 19:56
1782
0

Кардинал-Ровно – Локомотив. Анонс

Бажання залишитися першими проти примарного шансу на плей-офф

| Обновлено 30 августа 2013, 19:56
1782
0
Кардинал-Ровно – Локомотив. Анонс

На перший погляд може здатися, що матч між шостою командою Екстра-ліги, МФК «Кардинал-Рівне», і лідером, «Локомотивом», для обох команд уже не має турнірного значення. Адже перші після розгромної поразки в грі з одним із конкурентів нібито втратили шанси на плей-офф, а другі, здобувши це право, спокійно дограють заключні матчі. Проте, це явно хибна думка.

По-перше, рівняни після нищівної поразки в Луганську до кінця ще не втратили надії потрапити до квартету найсильніших, а знаючи амбіційність і віру в краще Сергія Піддубного, цілком можна розраховувати, що господарі будуть заряджені лише на перемогу. Можливо, хтось і дорікне, які там шанси у рівнян – нульові. Ось тут, дозволю собі не погодитися.

Хоча і мізерна, але все ж таки можливість залишається. Звичайно, не все залежатиме від рівнян, але у разі їхніх перемог у двох заключних турах, у Рівному над «Локомотивом» і в Івано-Франківську над «Ураганом», вони набирають – 36 очок. На даний час в активі «Енергії» – 35 очок, а у «Єнакієвця» – 31 очко. Отже, щоб МФК «Кардинал-Рівне» потрапив до плей-офф, потрібно, щоб львів’яни обов’язково програли обидва заключні матчі, відповідно в Хмельницькому зі «Спортлідером» і у Львові з «Єнакієвцем». Якщо рівнян перемога донбасівців над «енергетиками» цілком влаштовує, то в грі в Донецьку між «Єнакієвцем» і «Ураганом» «кардиналівців» задовольнить лише втрата очок господарями, і в жодному разі не їхня перемога. Тобто, нічия або перемога «Урагану» буде лише на руку «кардиналівцям», натомість поразка івано-франківців, залишить підопічних Сергія Піддубного за бортом плей-офф.

Чи може МФК «Кардинал-Рівне» здобути перемоги над лідерами в Рівному в грі з «Локомотивом» і в Івано-Франківську з «Ураганом», а чому б і ні? Програвши відповідальний матч у Луганську, хоча із розгромним рахунком, рівняни, сподіваюсь, не втратили почуття відповідальності, бажання боротися до кінця і спортивної злості. Зіграти через не можу, вижати з гри максимум, вони вміють, що і продемонстрували, здобувши три поспіль перемоги, які передували поразці в Луганську.

Хоча в матчах з «Локомотивом» у звітному сезоні «кардиналівці» ще не перемагали, проте хто завірить, що це неможливо. Зіграли ж у Харкові в попередній очній зустрічі внічию 1:1, дома в кубковому матчі основний час закінчили з таким же рахунком і поступилися лише в серії пенальті. То чому б нарешті не перемогти?

Окрім того, «залізничники» в останніх 6 матчах показали явно не лідерський результат, втративши 9 очок (2 перемоги, 3 нічиїх і 1 поразка). Причому в двох останніх матчах в Хмельницькому з аутсайдером «Спортлідером» і в Харкові з «Єнакієвцем» була лише нічия з однаковим рахунком – 1:1. Звичайно, що Євген Ривкін досвідчений фахівець і знайде необхідні слова своїм підопічним, щоб вони нарешті перервали серію нічиїх, але і Сергій Піддубний не ликом шитий.

Отже з грою в Рівному стосовно господарів ми розібралися. Тепер розглянемо гру в Івано-Франківську. З «Ураганом» у рівнян свої стосунки. До появи бразильців, «кардиналівці» встигли перемогти «ураганівців» у 7-му турі в Рівному. Після цього перемогу здобути не вдалося, але і поразки були лише з мінімальною перевагою івано-францівців – обидві з рахунком 0:1. Отже, не так просто було «Урагану» навіть зі своїм легіоном впоратися з непоступливим МФК «Кардинал-Рівне». Тоді щастя посміхнулося «ураганівцям», а чому б зараз йому не стати на бік рівнян? Отже надія вмирає останньою.

По-друге, повертаючись до теми, чи має для обох команд гра турнірне значення, тепер візьмемо «Локомотив». Здавалося, залізничники вже потрапили у плей-офф і їм очки не потрібні. І знову ж таки, ті, хто так думають, глибоко помиляються. Хоча і завдання потрапляння до квартету виконане, проте завершити ігри регулярного чемпіонату хотілося б на першому, а не на другому місці. А так, як відставання «Урагану» складає всього одне очко, то це аж ніяк не дає приводів розслаблятися.

Усі матчі двох заключних турів розпочинаються о 13:00, тому наперед не буде відомо, як зіграють івано-франківці в Донецьку з «Єнакієвцем». А отже, щоб не втратити першої сходинки – потрібно лише перемагати. Окрім того, поразки чи втрати очок у заключних турах можуть не лише привести до втрати першої сходинки, а й до втрати віри у свої сили, бойового командного духу і т.д. Тому в Рівному «Локомотив» звичайно також боротиметься лише за перемогу.

Ось вам, як здавалося б на перший погляд, прохідний матч. Хто ж здобуде в ньому перемогу? Про це не знає ніхто! Все буде вирішено на майданчику в безкомпромісній боротьбі непримиренних, амбіційних суперників. А також у суперечці двох тренерських тактик, відповідно Сергія Піддубного і Євгена Ривкіна. На боці останнього більший досвід і тренерський авторитет, а інший уже довів, що з ним треба рахуватися. Чи я ж тактика обрана на гру принесе більшу користь? Молодецький запал граючого тренера господарів і його неординарні тактичні ходи, чи прагматизм досвідченого харківського фахівця з його незламною вірою у силу своїх підопічних. Що стане запорукою успіху? Це можна буде дізнатися, лише переглянувши гру в Рівному, яка переконаний не залишить нікого байдужим, адже обидві команди обов’язково покажуть свою майстерність, жагу до перемоги, бійцівські якості і незламну волю. Все те, що так подобається вболівальникам у футзалі.

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ

20 апреля, суббота
«Кардинал-Ровно» (Ровно)  «Локомотив» (Харьков)  
Ровно. Спорткомплекс ДЮСШ-4. 13.00
Результаты предыдущих матчей – 0:6, 1:4, 1:1
 Арбитры: Геннадий Гора (Киев), Олег Коваленко (Донецк)
Инспектор – Виталий Головков (Донецк)
Делегат АМФУ – Валерий Завальный (Киев)
 Прогноз Sport.ua – 4:2

 

Опрос

Голосов 17
С каким исходом завершится матч «Кардинал-Ровно» - «Локомотив»?

Победа «Локомотива»

8 голосов 47.06 %

Ничья

2 голоса 11.76 %

Победа «Кардинал-Ровно»

7 голосов 41.18 %

В опросах могут участвовать только зарегистрированные пользователи.
Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.