Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 21 апреля 2013, 09:36
3636
1

Кардинал-Ровно – Локомотив – 2:5 + ВИДЕО

«Локомотив» выигрывает регулярный чемпионат!

| Обновлено 21 апреля 2013, 09:36
3636
1
Кардинал-Ровно – Локомотив – 2:5 + ВИДЕО

Гра не виправдала сподівання, очікуваного протистояння і запеклої боротьби можна сказати, що й не було. Обидві команди грали надмірно не напружуючись. І цьому в кожної були свої на те причини.

Рівняни в попередньому матчі зазнали відчутної поразки в Луганську, яка для них стала вирішальною в боротьбі за місце в плей-офф. І хоча після неї ще залишалися теоретичні шанси потрапити до квартету найсильніших, але напевно сама команда в це вже не вірила. Не вірив у це і сам головний тренер, який на післяматчевій прес-конференції в Луганську взагалі натякав про завершення не лише кар’єри футболіста, а навіть заявляв про прощання з футзалом. Правда, знаючи запальний характер Сергія Піддубного і його любов до футзалу, мало вірилося в те, що він дотримає слова. Так і сталося – Сергій Піддубний все-таки залишився в команді, але поразка від «ЛТК» не залишилася поза увагою керівництва клубу. Після гри з «ЛТК» керівництво клубу взяло курс на «омолодження» і колектив залишили ветеран команди Андрій Паршиков і 25-річний Олександр Вершинін. Складно судити, чи правильним був цей крок, щоб бути до кінця впевненим, потрібно перебувати в безпосередній близькості до команди, але констатувати можна одне, що з уходом цих гравців МФК «Кардинал-Рівне» сильнішим не став, а ось те, що ці два футзалісти, щоб там не відбулося, могли б допомогти команді – факт напевно незаперечний. Хоча з іншого боку, якщо останні не надто прагнули допомогти колективу, то, можливо, і користі від них було б мало, а це вже питання, яке не виходить за межі колективу. Проте те, що сталося, те сталося, і на гру з лідером «кардиналівці» вимушено вийшли в послабленому складі. Дивним також здався вихід в першій четвірці двадцятирічного Артема Фаренюка, який замінив у ній Сергія Піддубного в першому таймі, а також відсутність Ситника, як виявилося, Дмитро зазнав ушкодження, тому і не потрапив до заявки.

Стосовно ж «Локомотиву», то харків’яни першими виконавши головну мету, потрапляння до плей-офф, не мали особливого бажання надто напружуватися, хоча завдання завершити регулярний чемпіонат першими з них ніхто не знімав, а для цього потрібно було перемагати.

Можна сказати так, що в першому таймі боротьба тривала до першого голу в ворота господарів. До цього рівняни ще якось намагалися пресингувати суперника, боротися за кожний м’яч, але в їхніх діях не було помітно того вогнику, який звикли бачити в іграх за участю МФК «Кардинал-Рівне». Що ще казати, якщо за перші 5 хвилин рівняни жодного разу суттєво так і не потурбували Іваняка, а ось його візаві довелося попрацювати, хоча і в Гурка надто багато роботи не було. Нарешті на 7-й хвилині гостям таки вдалося відкрити рахунок. Простріл з центра у воротарську, Тригубець, намагаючись ліквідувати загрозу, не влучив по м’ячу, і, скориставшись цим, Журба з п’ятачка в один дотик переправив м’яч у ворота, пробивши між ніг Гурка, який явно не очікував такого перебігу подій.

Зазвичай після пропущеного голу рівняни додають у грі і намагаються якомога швидше відновити статус-кво, але цього разу рівняни мали досить пригнічений стан, ніби були приреченими на поразку. Лише Тригубець і новоспечений капітан команди Бондар, який отримав капітанську пов’язку після відрахування Паршикова, хоч якось намагалися оживити гру. Але їхні дальні удари, хоча і були потужними, але особливих проблем надійно граючому Іванюку не створювали.

Час першого тайму спливав, а на табло рахунок не змінювався. І коли вже здавалося, що до перерви нічого суттєвого не станеться, гостям вдалося збільшити перевагу. Протягом двох хвилин Гурку двічі довелося виконувати неприємну місію. Спочатку Кісельов пробив з 9 метрів зі штрафного прямісінько під ліву стійку, м’яч пролетів на рівні пояса голкіпера, такі м’ячі вважаються досить не зручними для воротарів у футзалі – 0:2. А на 17-й хвилині Максим Воронін, отримавши м’яч у воротарській, відкинув його лівіше на Дмитра Сорокіна, а той без зайвих зусиль, наче на тренуванні потроїв перевагу.

У заключні хвилини тайму харків’яни нахапалися фолів, і за 2 хвилини 45 секунд мали у пасиві 5, проте шостого нечисельні вболівальники так і не дочекалися. Очевидно побоюючись наразитися на фол, «залізничники» віддали ініціативу «кардиналівцям», і ті на завершення тайму провели кілька небезпечних атак. Але ні Чернієнку, ні Танському забити гол у «роздягальню» так і не вдалося. Команди так і пішли на відпочинок за рахунку 0:3 на користь «Локомотиву».

У Хмельницькому «Спортлідер+» після першого тайму перемагав львівську «Енергію» з рахунком 3:2, а в донецьку була нічия 0:0 («Єнакієвець» - «Ураган»). Такі рахунки не ставили хрест на шансі рівнян потрапити до квартету, але лише за умови перемоги. Тому в другому таймі Сергій Піддубний, який, до речі, весь перший тайм керував діями команди з лави запасних, вніс певні корективи. По-перше, у воротах замість Гурка з’явився Дєнюжкін, а, як відомо, Віталій полюбляє підключатися до атак своєї команди, а сам граючий тренер нарешті з’явився на майданчику. Причому грав, як в першій четвірці замість Фаренюка, який явно випадав з ансамблю, так і в другій замість Басича. Провівши на майданчику дві зміни, на третю нев’янучий ветеран відпочивав, і знову проводив дві зміни без заміни. І потрібно віддати належне граючому тренеру, такі зміни пожвавили гру «Кардиналу». Хоча це ще була не та звична гра рівнян, до якої всі звикли, але небезпека раз по раз почала виникати у володіннях Іваняка.

Але це ми вже забігли трошки вперед, до цього на 23-й хвилині Кондратюку вдалося забити четвертий гол. Олександр прорвався лівим краєм і майже з лінії воротарської точно пробив по воротам – 0:4.

Здавалося, що за такої гри це вже перемога! Але вже за кілька хвилин довелося змінити думку. У рівнян ніби відкрилося друге дихання, як уже говорилося вище, граючий тренер надихнув партнерів, і ті з новими силами пішли на володіння суперника. Тригубець, Чернієнко, Маринюк примушують працювати захист «Локомотиву» і Іваняка. І врешті-решт це приносить свої плоди. На 28-й хвилині Когут своєчасно опинився на ударній позиції і, скориставшись чудовою передачею партнерів, «розмочив» ворота Іванюка – 1:4.
Щойно на трибунах зажевріла надія на полярну зміну фаворита, як гості вбили останній гвіздок. Не пройшло і хвилини, як рахунок став – 1:5. Це Федорченко наважився на дальній удар, знаходячись прямо по центру воріт, і хоча Віталій Дєнюжкін кинувся, як справжній футбольний воротар, парирувати удар і навіть дотягнувся до м’яча, але завадити тому потрапити у ворота так і не зміг. М’яч від його рук влетів у нижній правий кут.

До 37-й хвилини гра йшла по накату, кілька хвилин «залізничники» володіють м’ячем і атакують ворота Дєнюжкіна, потім ситуація змінюється і вже «кардиналівці» не дають сумувати Іванюку. Час спливав, а рахунок залишався незмінним. І тільки подумалося, що можливо господарям, яким вже втрачати було нічого, а в інших містах ситуація не змінилася, нічия в Донецьку і перевага хмельничан, варто було б ризикнути і пустити в хід додаткові сили, тобто залучити до атаки Дєнюжкіна. І ось він уже в атаці. Хвилину знадобилося рівнянам, щоб реалізувати зайвого. Гол вийшов розіграним наче по нотах. Довга перепасовка м’яча завершується передачею на право на Бондара, той віддає зрячу передачу на ліву стійку на Чернієнка, Андрій, підставивши ногу, забиває свій тринадцятий гол у чемпіонаті – 2:5.

Після цього до фінальної сирени нічого особливого не відбулося. Хіба що рівняни заробили на заключній хвилині 5 фол. Отже, гра так і закінчилася з рахунком 5:2 на користь «Локомотиву». Як виявилося згодом, надто шкодувати рівнянам, що програли, не довелося, адже в Хмельницькому «енергетикам» таки вдалося звести матч до нічиєї – 4:4. А здобуте очко «Енергією» позбавляло «кардиналівців» навіть у разі перемоги сподіватися на потрапляння в четвірку.

Також у нічию, але вже безгольову завершилася гра і в Донецьку. Поставивши таким чином хрест на мріях «Єнакієвця» про квартет найсильніших і остаточно визначивши учасників плей-офф. Окрім того, за тур до закінчення регулярного чемпіонату вже можна привітати «Локомотив» із достроково зайнятим першим місцем. Після нічиєї в Донецьку «залізничники» стали недосяжними для «Урагану», адже мають перевагу в особистих зустрічах. «Ураган» застовпив за собою другу сходинку. Єдине, що залишається під питанням, хто фінішує в регулярці третім, а хто четвертим.

А для Рівного здається чемпіонат уже закінчився. І хоча МФК «Кардинал-Рівне» ще зіграє у Івано-Франківську, проте вболівальники навряд чи стануть свідками ігор за 5-7 місця. Попередньо ні «Єнакієвець», ні МФК «Кардинал-Рівне» не палають бажанням даремно витрачати гроші. Єдиною командою, яка б була не проти взяти участь у цих матчах - є «Спортлідер+». По-перше, хмельничани просто горять бажанням здобути хоча б одну перемогу в сезоні, а по-друге, награти склад і хоч якось підсолодити пігулку невдалого сезону. А те, що це було б реально, сумнівів не виникає, адже і «Єнакієвець», і МФК «Кардинал-Рівне» вже втомилися від боротьби. Окрім того, фактор непотрапляння до плей-офф позитиву не додає, а отже і грати доведеться без особливої мотивації. Тай справді, навіщо ці ігри, хіба має значення, яке місце 5-7, головне, що команди залишилися поза плей-офф, що давало надії на боротьбу за медалі, а так…

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ

«Кардинал-Ровно (Ровно)» - «Локомотив (Харьков)» - 2:5
Юрий Когут, 28, Андрей Черниенко, 38 - Сергей Журба, 8, Виталий Киселев, 16, Дмитрий Сорокин, 17, Александр Кондратюк, 23, Дмитрий Федорченко, 28

«Кардинал-Ровно (Ровно)»: Иван Гурко, (Виталий Денюжкин, '21) - Александр Бондарь, Андрей Черниенко, Артем Фаренюк, Марьян Маринюк - Александр Басич,  Виталий Танский, Сергей Тригубец, Юрий Когут - Сергей Поддубный
«Локомотив (Харьков)»: Евгений Иваняк - Максим Воронин, Николай Белоцерковец, Евгений Клочко, Виталий Киселев - Александр Сорокин, Дмитрий Камеко, Дмитрий Сорокин, Александр Кондратюк - Дмитрий Федорченко, Евгений Серый, Сергей Журба
Иван Гурко, 16. Сергей Тригубец, 35. - Дмитрий Сорокин, 30. Александр Сорокин, 39.

Удары (в створ): 23(9) - 24(14)

КАРДИНАЛ-РОВНО - ЛОКОМОТИВ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

ТУРНИРНАЯ ТАБЛИЦА

РЕЙТИНГ БОМБАДРИРОВ

Sport.ua

События матча

38’
ГОЛ !
Гол забил Андрей Черниенко(Кардинал-Ровно (Ровно)). Бондарь отдал точный пас на дальнюю штангу, где Черниенко переправил мяч в ворота.
28’
ГОЛ !
Гол забил Дмитрий Федорченко(Локомотив (Харьков)). Федорченко решился на дальний удар, и мяч от рук Денюжкина влетел в ворота.
28’
ГОЛ !
Гол забил Юрий Когут(Кардинал-Ровно (Ровно)). Получил передачу на линии штрафной Когут и точно пробил в левый от себя угол.
23’
ГОЛ !
Гол забил Александр Кондратюк(Локомотив (Харьков)). С левого края вратарской точно пробил Кондратюк.
17’
ГОЛ !
Гол забил Дмитрий Сорокин(Локомотив (Харьков)). Воронин из центра штрафной откинул мяч на левый фланг Дмитрию Сорокину, который точно пробил по воротам.
16’
ГОЛ !
Гол забил Виталий Киселев(Локомотив (Харьков)). Со штрафного метров с 9-ти Киселев пробил точно под самую штангу.
8’
ГОЛ !
Гол забил Сергей Журба(Локомотив (Харьков)). Тригубец ошибся, пропустив мяч под собой, сферу подхватил Журба и пробил между ног Гурко, который был закрыт игроками.
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Piramax
Молодцы, поздравляю.