Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
2304
0

МФК Ровно - Монолит - 3:5

Втома для переможної гри не завада

МФК Ровно - Монолит - 3:5

Господарі майданчика проводили звітну гру після вимушеної паузи в іграх чемпіонату, оскільки відповідно до календаря змушені були пропускати попередній тур. А ось їхні суперники, на противагу рівнянам, навряд чи могли нарікати на брак ігрової практики – харків’яни не тільки відіграли гру чемпіонату проти «Контингенту», але й напередодні провели нелегку кубкову зустріч зі ще одним представником футзалу Харкова – «Локомотивом».

Можливо, саме розрахунок на певну втому суперника примусив в дебюті поєдинку діяти гравців МФК «Рівне» надзвичайно активно. Якби там не було, але подібна тактика вже на початку другої хвилини принесла свої плоди. Швидка контратака господарів закінчилася проходом Вадима Жака по лівому флангу і низовою передачею на дальню стійку на Олександра Басіча, який в один дотик відправив м’яч у ближній кут воріт.

Майже до середини тайму гра проходила на не високих швидкостях і більше в центрі майданчика, а ніж на його підступах. Рівняни не рвали з місця в кар’єр, щоб не втратити здобуту, хоча і не суттєву перевагу, а суперник певний час не міг оговтатися від пропущеного голу. Проте, починаючи з 8-ї хвилини темп гри почав зростати, футболісти обох команд ввімкнули швидкості і гра пожвавішала. Команди заграли на зустрічних курсах, а небезпечні моменти почали почергово виникати як поблизу воріт Чемериса, так і Денюжкіна. Щоправда, гострішими виявлялися моменти, які створювали харків’яни, хоча до пори до часу гравцям «Моноліту» ніяк не вдавалося нанести прицільний завершальний удар. У двох епізодах лише в останній момент Вадиму Жаку вдавалося «зняти» м’яч з ноги атакуючих суперників, ще в кількох інших, після обіграшу в стінку з партнерами, удари Чуднова, Сколотія та Турчака проходили поруч зі стійкою воріт суперника. А ось відповіді МФК «Рівне» хоча і мали місце, але не несли суттєвої загрози воротам Денюжкіна.

Ближче до закінчення першого тайму «монолітівці» кілька разів пробували використати індивідуальні дані свого капітана, який приймав м’яч на груди по центру воріт і намагався, «розхитавши» власного опікуна, вийти на ударну позицію. В одному з таких епізодів Таранчук зумів заробити штрафний майже на лінії карної зони, але пробив безхитрісно і влучив у Чемериса, який прийнявши удар, кілька хвилин ще відчував наслідки зіткнення з м’ячем. Гра ставала чим далі, тим емоційнішою, і на шістнадцятій хвилині гості в простій ситуації на чужій половині поля заробили п’ятий фол. Здавалося, наближення перерви і тягар шостого фолу примусять харків’ян діяти обачніше, що дозволить господарям до закінчення першого тайму зберегти переможний рахунок. Тим більшою несподіванкою став постріл Вороніна, який перебував прямо по центру воріт за метрів тринадцять від них. Після його удару м’яч низом оминув частокіл ніг і затріпотів у сітці за спиною Павла Чемериса.

До перерви рівняни змогли оговтатися від такого удару і навіть отримали чудовий нагоду вдруге вийти вперед у рахунку. Після чергового відбору м’яча у суперника, господарі організували швидку контратаку лівим флангом, Жак кинувся у прорив і, зігравши в стінку з Волохом, в кількох сантиметрах від лінії штрафного майданчика борцівським прийомом був покладений на підлогу. Шостий фол карається десятиметровим, який можна пробити і з місця порушення, але під кутом 30о. Тренер МФК «Рівне» Юрій Баховський за 32 секунди до закінчення першої половини гри бере хвилинну перерву, напевно, щоб визначитися з пробиттям удару. Після наради до м’яча підійшов капітан МФК «Рівне» і встановив його на десятиметрову позначку, але удар Романа Волоха виявився не тільки не сильним, але й неточним і м’яч пролетів повз ліву стійку воріт Денюжкіна.

Початок другого тайму проходив у рівній боротьбі і ніби став продовженням другої половини першого, тобто футболісти обох команд не затримувалися в центрі поля – швидко переходячи від оборони до атаки. Проте намагання обох суперників вразити ворота за допомогою середніх і дальніх ударів особливого успіху не приносили. Разом з тим, напруга на майданчику поступово зростала і на 28-й хвилині команди вже мали у власному пасиві по три фоли. Каталізатором подій на майданчику став другий гол гостей – спочатку активний Таранчук перевірив на міцність стійку воріт Чемериса, пробивши метрів з десяти з місця правого інсайда, а після того, як м’яч відлетів назад у майданчик, його підхопив Трунов і, обробивши, ще раз повторив удар партнера практично з того ж положення, але на цей раз, поціливши прямісінько під стійку.

Рівнян явно не влаштовував такий перебіг подій, і вони одразу кинулися відігруватися. Протягом хвилини Басіч та Сондак двічі влучали в сітку воріт Денюжкіна, але, на превеликий жаль рівненських вболівальників, лише з зовнішньої сторони. Проте, згодом господарі таки були винагородженні за наполегливість. Пресинг гравців «Моноліту» привів до того, що хтось із захисників Харкова, намагаючись вибити м’яч, влучив у Сондака і той переправив м’яч у порожні ворота, які необачно залишив Денюжкін, відкриваючись на передачу партнера.

Після цього стало зрозумілим, що нічийний результат жодну з команд не влаштовує. Атаки одних змінювалися атаками інших. До того ж, не бракувало порушень як з боку МФК «Рівне», так і з боку «Моноліту». На 33-ій хвилині рахунок за порушеннями став 5:5, а рівняни отримали право на штрафний за п'ятнадцять метрів від воріт прямо по центру. До цього господарі двічі в подібних ситуаціях намагалися розігрувати стандарт, але виглядали такі спроби вкрай невпевнено і звісно були невдалими. Цього ж разу до м’яча підійшов Жовтун, який наважився на прямий удар по воротам. Потужний удар низом, м’яч влучає в ногу захисника «Моноліту», який прикривав Романа Волоха, змінює напрямок польоту і влітає у правий кут воріт отетерівшого Денюжкіна, який прикритий гравцями обох команд не чекав такого перебігу подій. Судді в цьому випадку вирішили зарахувати гол на ім’я капітана господарів.

Вийшовши вперед у рахунку, МФК «Рівне» потрібно було якщо не закріпити успіх, то, принаймні, втримати переможний результат наступні кілька хвилин, що дало б психологічну перевагу над суперником. Але злий жарт із рівнянами зіграв перебір фолів. Вже за хвилину гості зрівняли рахунок, провівши атаку, яка закінчилася фолом господарів за метр від воротарського майданчика та призначенням штрафного без стінки з місця порушення правил. Капітан монолітівців Таранчук холоднокровно переграв Чемериса, пробивши точно низом в лівий від голкіпера кут воріт. За п’ять хвилин до закінчення гри, господарі вдруге отримали змогу пробити десятиметровий штрафний удар. Цього разу до м’яча підійшов Жовтун, але удар «десятки», як і удар його партнера по команді в першому таймі, виявився неточним.

Після цього гра на деякий час заспокоїлася, команди знову обмінялися кількома дальніми і середніми ударами - відчувалося, що футболісти бережуть сили на заключні хвилини. За три хвилини до закінчення матчу рівненчани в черговий раз отримали змогу пошкодувати про перебір фолів. Сондак на чужій половині майданчика, в боротьбі за м’яч, порушив правила і, як наслідок, харків’яни отримали змогу пробити другий в матчі десятиметровий. І знову удар Таранчука виявився бездоганним і «Моноліт» вийшов уперед.

Після цього господарям не залишалося нічого іншого, як шукати щастя поблизу чужих воріт. Суперник, в свою чергу, продовжував відповідати контратаками. Коли до закінчення гри залишалося трішки більше хвилини, наставник «Моноліту» взяв тайм-аут, який рівняни використали для заміни голкіпера п’ятим польовим гравцем. Проте, поява Басіча у «рамці» не тільки не дозволила МФК «Рівне» зрівняти рахунок, але й привела до чергового голу у їхні ворота. Басіч прострілив у штрафний майданчик на Дармовіса, але м’яч не знайшов адресата, харків’яни перехопили передачу поблизу володінь Денюжкіна і Сколотій без роздумів пробив через весь майданчик, вболівальники завмерли в очікуванні. Але м’яч таки затріпотів у сітці порожніх воріт. І хоча до закінчення гри, ще залишалося близько 40-а секунд, стало зрозуміло, що матч господарям вже не врятувати.

Василь ШТУНДЕР

МФК «Рівне» - «Моноліт» (Харків) - 3:5 (1:1)
11.04.2009. 25 тур. Рівне. Спорткомплекс ДЮСШ №4.

МФК «Рівне»: Чемерис - Дармовіс; Басіч; Сондак; Петрик; - Жак; Волох (к); Жовтун; Басюк; - Тушич; Кравчук.
«Моноліт»: Денюжкін; - Каргін, Сколотій, Фінтісов, Таранчук (к); - Крамаренко, Чепель, Турчак, Трунов – Воронін, Чуднов.
Судді: Дребужан (Мукачево), Конюхов (Житомир).
Голи: Басіч (2), Сондак (30), Волох (33) – Воронін (17), Трунов (29), Таранчук (34, 37 – обидва з десятиметрового).
Попередження: Петрик (14, недисциплінована поведінка), Дармовіс (29, небезпечна атака суперника).

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

ТУРНИРНАЯ ТАБЛИЦА

РЕЙТИНГ БОМБАРДИРОВ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Крис САТТОН: «Из Зинченко сделали козла отпущения»
Футбол | 19 апреля 2024, 08:45 5
Крис САТТОН: «Из Зинченко сделали козла отпущения»

Экс-форвард «Челси» выступил в защиту украинца

Футболисты Байера, сыгравшие в финале ЛЧ-2001/02. Где они сейчас?
Футбол | 19 апреля 2024, 13:00 24
Футболисты Байера, сыгравшие в финале ЛЧ-2001/02. Где они сейчас?

Вспоминаем тех представителей Леверкузена, которые оказались в шаге от выдающегося триумфа

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.