Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат мира
| Обновлено 21 ноября 2022, 14:02
10963
30

Хозяева оконфузились. Эквадор уверенно обыграл Катар в стартовом матче ЧМ

Дубль Валенсии принес победу эквадорцам

| Обновлено 21 ноября 2022, 14:02
10963
30
Хозяева оконфузились. Эквадор уверенно обыграл Катар в стартовом матче ЧМ
Getty Images/Global Images Ukraine

Якось незвично писати про чемпіонат світу з футболу восени. Такого ніколи не було в історії світових першостей. Але все в житті колись трапляється вперше: право на проведення ЧС-2022 отримав Катар, а влітку в цій країні грати нестерпно через сильну спеку. І ФІФА ухвалила рішення про перенесення турніру на пізніший строк. На жаль, чемпіонат світу зараз не є пріоритетом для українських шанувальників футболу. Головне для нас, отримувати позитивні новини з фронту та скоріше видворити шизанутих сусідів із нашої землі.

Ще до початку матчу він обріс скандалом, пов'язаним про підкуп катарцями своїх суперників. Але еквадорці вже з перших хвилин почали доводити, що їм важливий результат. Вже на 2-й хвилині підопічні Густаво Альфаро заробили штрафний, після навісу з якого у «бордових» почалися проблеми. Алшиб помилився на виході, а після не дуже вдалого удару Торреса Валенсія головою відправив м'яч у ворота. Радість еквадорців затьмарило рішення арбітра: італієць Орсато порадився з відеоасистентами та зафіксував офсайд.

Футболісти збірної Еквадору продовжили володіти перевагою, а господарі мундіалю помітно мандражували. Це й не дивно, адже місцеві шейхи покладають великі надії на свою команду, яка вперше потрапила до списку учасників чемпіонату світу. Катарці багато фолили і не могли підібратися до штрафного майданчика суперників. А еквадорці атакували агресивно і таки досягли свого. Вертикальна розрізна передача на хід Валенсії завершилася виходом найкращого голеадора збірної Еквадору віч-на-віч з голкіпером. Алшиб, котрий зовсім не увійшов у гру, рукою збив суперника, і арбітр вказав на 11-тиметрову позначку. До «точки» підійшов Валенсія, який холоднокровно переграв стража воріт Катару.

Getty Images/Global Images Ukraine

Після забитого голу малюнок гри особливо не змінився. Хіба що еквадорці не так наполегливо йшли в атаку, але діяли вони все одно гостріше. І після півгодини гри збірна Еквадору подвоїла свою перевагу: вивірений навіс з правого флангу головою замкнув той самий Валенсія. І лише перед перервою катарці створили перший свій гольовий момент: Алі міг замкнути фланговий навіс, але пробив незграбно.

Getty Images/Global Images Ukraine

Друга половина зустрічі виявилася менш щедрою на події. Еквадорці діяли за рахунком, не надто нагнітаючи атмосферу біля воріт суперників. І все одно їх атаки виглядали гостріше, ніж атакуючі потуги «бордових». В одному з епізодів Ібарра пробив з лінії штрафного майданчика, і цього разу Алшиб врятував свою команду.

У катарців катастрофічно не виходила контргра, а довгі закидання на Алі «триколірні» легко «перекушували». Як не дивно, тренерський штаб Фелікса Санчеса не спробував за допомогою замін переламати перебіг матчу: за всю гру катарцями було зроблено дві зміни. Зокрема, на поле вийшов Мунтарі, який міг повернути інтригу на останні хвилини зустрічі. Цього разу еквадорці прогавили довге закидання до свого штрафного майданчика, і Мунтарі в дотик пробив зовсім трохи вище за поперечину. Але чесно кажучи, навіть на гол престижу катарці не награли, за весь матч так жодного разу і не пробивши у ствір воріт Еквадору.

Getty Images/Global Images Ukraine

Що ж, чемпіонат світу розпочався з дещо несподіваного результату. Подивимося, що сьогоднішні суперники продемонструють надалі. У другому турі групового раунду Катар зіграє із Сенегалом, а Еквадор зустрінеться з Нідерландами.

Чемпіонат світу. Група А. 1 тур.

Катар – Еквадор – 0:2

Валенсія (16, пенальті; 31)

Алшиб (15), Алі (22), Будіаф (36), Афіф (78) – Кайседо (29), Мендес (56)

Катар: Алшиб, Педро Мігел, Хассан, Ахмед, Хішам, Хухі, Хатем, Алхайдос (Вад, 72), Будіаф, Афіф, Алі (Мунтарі, 72)

Еквадор: Галіндес, Торрес, Хінкепі, Еступіньян, Пресіадо, Ібарра (Сармієнто, 68), Плата, Мендес, Кайседо (Франко, 90), Естрада (Родрігес, 90), Валенсія (Сіфуентес, 77).

Арбітр: Даніеле Орсато (Італія)

Стадіон «Аль-Байт» (Ель-Хаур, Катар)

КАТАР – ЕКВАДОР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

События матча

31’
ГОЛ ! Мяч забил Эннер Валенсия (Эквадор).
16’
ГОЛ ! С пенальти забил Эннер Валенсия (Эквадор).
Источник Sport.ua
Оцените материал
(95)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 30
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Макс Максов
Покарали шейхів, молодці Еквадор! Ну плюси у Катара теж є... Після групового етапу, нікуди не прийдеться їхати!)
suforza1921
Це не збірна Катару осоромилася, а ФІФА зі своєю корупцією, тупоголовістю та зашкваристими вис.е.рами Інфантіно. Віддати право проведення абсолютно нефутбольній країні, з сумнівним ставленням до прав людини та перенесенням фіналу на зиму - це треба було примудритися. Популяризація футболу у світі, бл... кацапстан, Катар ... Далі хто? Пн. Корея, Нікарагуа чи Еритрея?
Вова Чертрогатый
они б осоромились если бы купили игру, вот это был бы позор на весь мир, а так все нормально, честно проиграли... из жигуля невозможно сделать феррари
dima.krot
Потому что можно купить проведение чемпионата, но победу в чемпионате хрен купишь. Как и в любом отдельном матче в нем 
Yura Юрий
ребята ну давайте серьезно, неужели кто то чего то ожидал от Катара? оставьте вы их в покое.
Владислав Антонов
Яка вивіска, такий і матч. Добре, що Валенсія видав свій перфоманс, інакше все було б зовсім сумно.
Ostrov Khortitsa
очень слабый Катар
u6464u
0-2 , чем они опозорились, это футбол детка, и позора здесь ни какого не может быть, или Катар пятикратный чемпион мира  :
Brian
Автор статьи явно недооценивает Эквадор, который в Южной Америке часто 3-е место занимает после Бразилии и Аргентины. А кто такой Катар? Кроме того что они играли на своём поле, шанса против Эквадора у них не было ещё до игры. Никакого позора нет. Просто более сильная команда обыграла более слабую.
igor shmuylo
Катар не какой ,они вообще не готовы к чем.   мира по футболу 
Dmitriy Svistak
По тому яка це футбольна країна (Катар)можна було поспостерігати по трибунам під кінець матчу(їм абсолютно начхати на футбол(
antt
Хоча дивний офсайд. Точніше його автофіксація. Якщо футболіст витягнув трохи ногу, то це мало бути в момент навісу який був в штрафну. Але так дотягуватися можна  в момент коли мяч уже дістався футболістів-адресатів. А між цим секунда-дві-три часу??? Футболіст при такому великому навісі не знає навіть близько де потратить поки що мяч.
Gargantua
чую очень много оленей сегодня озолотили букмеккеров
вброс о миллионах на счета игроков Эквадора был примитивный но действенный
Иван Иванов
нет пива - нет и результата
antt
Колись була така цікава пісня і кліп, Еквадор називалася. Вот і матч цікавий вийшов. Але повелися напевно люди, повіривши що Катар сильна команда, а ще й через ці слухи, що може дійсно перемогли. Значить багато хто заробив. А вийшло різниця в два дивізіони якщо брати клубний рівень. А вболівальники дійсно - дуже контрастують з футболістами (але в Франції те саме буде, але в меншому масштабі). Хоча пишуть що тих і тих лише по 7% в Еквадорі, а все інше метиси, тобто напівіндіанці, напівєвропейці. Все таки Еквадор на Екваторі, жарко, тому потомкам європейців і навіть індіанцям (амеріндіанцям), можна зробити висновок, важко грати в футбол.
oleko72
У Эквадора игроки черные, а болельщики белые))
DK1961
Теперь по теме: ПРЕСТУПЛЕНИЕМ продажной ФИФА было проводить вообще этот чемпионат в Катаре. ПРЕСТУПЛЕНИЕМ продажной ФИФА было допускать к играм чемпионата сборную Ирана, в котором античеловечный режим убивает собственных граждан за любые проявления протеста. Поэтому, победу Эквадора можно только приветствовать. А дамочке, написавшей пост о том. что без Валенсии Эквадор не команда, рекомендую посмотреть записи видео игр этой сборной с Бразилией и Аргентиной, а потом что-либо писать в инете.
VikyKrasotulechka90
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
ash
Шейхи обісралися.
DK1961
Не нашел нужную инфу на главной странице сайта, поэтому пришлось написать здесь.Вначале просто информация.
Шахтар прийме Ворсклу 23 листопада на «Арені Львів» у рамках 15 туру чемпіонату України. Як повідомила прес-служба донецького клубу, цей матч стане останнім для цьогорічних «гірників».Нагадаємо, раніше на прохання донеччан було перенесено виїзні матчі Шахтаря проти Минаю та ФК Львів, які спочатку мали відбутися у жовтні. «Гірники» просили про перенесення через участь у груповій стадії Ліги чемпіонів та інтенсивного графіка.Головний тренер Миная Володимир Шаран в ексклюзивному інтерв'ю FanDay.net сказав, що перенесена зустріч із Шахтарем має відбутися у грудні.
А теперь подведем итог ЭТОЙ ГРЯЗНОЙ ВОЗНЕ. Так как Шахтер явно подсел физически. и рискует потерять очки в отложенных матчах - ОПГ УАФ тут же бежит навстречу ПОЖЕЛАНИЯМ ХОЗЯИНА (СВОЕГО ГЛАВНОГО СПОНСОРА) - вот только не получится ли, что весной кроты получат еще большую нагрузку и этот подарок ОПГ УАФ выявится троянским конем!?!