Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
|
2292
0

МФК Ровно - ТВД - 0:2

У грі характерів сильнішими виявилися більш досвідчені гості

МФК Ровно - ТВД - 0:2

Суперник володіли інформацією один про одного. Ще минулого року вони зустрічалися в рамках Кубка України і обмінялися домашніми перемогами. Окрім того, «ТВД» мав чудову нагоду напередодні спостерігати за грою рівнян у матчі з «Кардиналом». Та незважаючи на це гру команди розпочали обережно, подовгу розігруючи м’яч на своїй половині поля.

Перший удар по воротам нанесли вже на першій хвилині гості -  Євген Рогачов влучив у когось із рівненських захисників. Але після цього обидва суперник не поспішали розкриватися і кидатися необачно на штурм воріт. Гра проходила у швидкому темпі і за дуже щільного пресингу. У гравця, що отримував м’яч, часу на роздуми не було, адже одразу поблизу виростали один, а той два гравці команди суперника. У такій грі було важко діяти в нападі. Все ж таки українські команди ще не вміють проходити ешелонований захист.

Загалом перші 5 хвилин пройшли у рівній позиційній боротьбі. На два удари по воротам Рогачова і удар Хавера, рівняни відповіли ударом Жака та Волоха, а також небезпечним прострілом першого вздовж воріт, на який на щастя гостей і на превеликий жаль господарів ніхто з партнерів не встиг.

Наступну п’ятихвилинку активніше провели гості. Рогачов, Маржановський і Вахула не давали нудьгувати Сергію Щербакову, якому неодноразово доводилося демонструвати свою майстерність. У рівнян за цей період часу запам’ятався лише випад Жака, якому на заваді став захисник. Перші десять хвилин не відзначалися грубістю, рівняни лише раз  сфолили, а гості двічі.

В аналогічному ключі проходила і друга десятихвилинка. Гості більше загрожували воротам МФК «Рівне», частіше володіли м’ячем. А рівняни в основному використовували швидкі контратаки. Щербаков парирував удари Кордоби, Маржановського та Цимбаляка. Натомість Мельнику довелося вступати в гру після ударів Сондака і двічі Жовтуна. Непогану нагоду для взяття воріт мав капітан рівнян Волох, проте, отримавши м’яч спиною до воріт, він вимушений був розвернутися для нанесення удару, а за цю мить вже опинився в оточення воротаря і захисника, які і завадили Роману пробити по воротам, ліквідувавши загрозу. Отже перший тайм так і не виявив переможця і закінчився нульовою нічиєю.

Перші 5 хвилин другого тайму суттєво не змінили картину гри і запам’яталися лише ударами Маржановського та Кордоби, з якими гідно впорався досвідчений голкіпер рівнян Сергій Щербаков і гірчичником Дмитра Сільченка, який перервав таким чином атаку рівнян. Хоча в останній ситуації, на мою думку, суддям потрібно було зачекати з попередженням і дати рівнянам можливість завершити атаку. Проте, як кажуть в таких випадках арбітрам видніше.

Відносний спокій порушив Сільченко, удар якого під гострим кутом ліквідував на 27-й хвилині Щербаков. Це ніби стало сигналом для гостей. Перший гол був забитий після помилки Сондака, якого обманним фінтом переграв досвідчений Євген Рогачов і відправив м’яча йому поміж ногами. Прикритий своїми і чужими гравцями Сергій Щербаков не бачив моменту удару і тому не встиг зреагувати, і м’яч влетів у сітку трошки лівіше центру воріт.

У контратаці рівнян Сондак намагався влучити у ворота, але після його удару під гострим кутом з правого флангу м’яч просвистів повз протилежну стійку. Чергова атака гостей на 29-й хвилині завершується другим голом. У другому пропущеному м’ячі частково винний Дармовіс, який прозівав свого гравця під час зриву атаки МФК «Рівне». Василь Денис відкрився – воротар «ТВД» Андрій Мельник це побачив і руками віддав точну дальню передачу. Дармовіс кинувся навздогін, але поступався львів’янину на цілий корпус, тому і не встиг завадити Денису чудово пробити під гострим кутом прямісінько в дальню дев’ятку. Цей удар ще раз підтвердив майстерність футболістів львівської команди. Василь чудово оцінив ситуацію і точно відправив м’яч над плечем Сергія Щербакова, якому в такій  ситуації було дуже важко зреагувати на удар.

Такий перебіг подій явно не влаштовував господарів і вони притисли львів’ян до воріт. Спочатку Жовтун не зміг обробити м’яч, щоб нанести влучний завершальний удар, знаходячись в межах воротарського майданчика. Згодом Басіч справа пробив повз стійку воріт, а Жак і Сондак зі зручної позиції пробили над поперечиною. Гості відповідають ударами Сільченко, між якими своє слово встигає сказати Сондак, а Кордоба отримати жовту картку.

Заключні три хвилини, на відміну від усього матчу проходили в гострій безкомпромісній боротьбі. Рівняни замінили воротаря п’ятим польовим гравцем, випустивши на майданчик Ба січа, та намагалися виправити ситуацію, але на жаль так і не змогли реалізувати нагоди. Удари Дармовіса, Сондака, Жовтуна і Волоха успішно відбив Андрій Мельник. Як і в першому таймі «ТВД» заробив 5 фолів, проте до шостого фолу справа так і не дійшла.

Отже не надто результативний, проте від цього не менш безкомпромісний і бойовий поєдинок двох гідних суперників завершився перемогою більш досвідчених гостей, які провели у ворота дебютанта вищої ліги два сухі м’ячі.

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ

МФК «Рівне» - ТВД (Львів) - 0:2 (0:0).

МФК «Рівне»:  Щербаков -  Жак, Волох, Жовтун, Басюк – Дармовіс, Басіч, Сондак, Петрик.
«ТВД»: Мельник – Хавер, Вахула, Денис, Маржановський – Кордоба, Сільченко, Рогачов, Цимбаляк.
Судді: Стрілецький (Суми), Соболевський (Радомишль).
Голи: Рогачов (27), Денис (29).
Попередження: Сільченко (22), Кордоба (35).

Удары (в створ): 17 (12) – 18 (13).
Зрителей: 400

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ ЗДЕСЬ

ТУРНИРНАЯ ТАБЛИЦА

РЕЙТИНГ БОМБАРДИРОВ

РЕЙТИНГ «ЗРИТЕЛИ»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Кто кроме Украины и Бразилии? Определены пары 1/2 финала ЧМ-2024 по футзалу
Футзал | 30 сентября 2024, 20:18 5
Кто кроме Украины и Бразилии? Определены пары 1/2 финала ЧМ-2024 по футзалу

30 сентября в полуфинал мундиаля в Узбекистане также вышли Франция и Аргентина

Марио Балотелли может подписать контракт с клубом третьей лиги Испании
Футбол | 30 сентября 2024, 21:22 2
Марио Балотелли может подписать контракт с клубом третьей лиги Испании

Испанский клуб Интерсити Аликанте предложил контракт итальянскому форварду

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.