Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 25 января 2015, 17:28
3032
0

ОКУЛ: «Шокированы поступком игрока, говорившего по телефону»

Главный тренер «Энергии» - о планах команды в зимнее межсезонье

| Обновлено 25 января 2015, 17:28
3032
0
ОКУЛ: «Шокированы поступком игрока, говорившего по телефону»
Головний тренер новокаховської «Енергії» розповів «УФ» про курйозний епізод у матчі з «Олімпіком», потенційних новачків і фінансове становище клубу.
 
У середу зранку український Інтернет просто «гудів» через відео з матчу Меморіалу Макарова між друголіговою «Енергією» та донецьким «Олімпіком». Під час гри один із футболістів, який перебував на перегляді в новокаховському клубі, дозволив собі розмовляти по мобільному телефону прямо на полі. Це викликало купу всіляких жартів і пародій. Ми хотіли поговорити з героєм цього моменту, однак він навідріз відмовився спілкуватись із представниками ЗМІ, певне, бажаючи, щоби все якомога швидше забулось. Відтак вирішили взяти коментар у головного наставника «енергетиків», аби з’ясувати, як такий казус міг трапитися під час футбольного матчу. Юрій Окул, як завжди, не відмовив нам у інтерв’ю.
 
— Юрію Володимировичу, розпочнемо із загального. Які перші враження від старту вашої команди на Меморіалі Макарова?
— Ми зараз переглядаємо таку кількість людей на цьому турнірі, що навіть не завжди встигаємо записати їхні прізвища. До нас приїздить дуже багато, будемо говорити, «сторонніх» людей. Можете собі уявити, ми за три матчі передивилися майже 25-30 футболістів. Приїздять виконавці з досить різними можливостями й даними. Нам потрібні люди, які би змогли, щонайменше, грати у футбол.
 
— У попередніх інтерв’ю нашому виданню ви говорили, що клуб фактично може утримувати не більше вісімнадцяти людей. Чи змінилася ця ситуація зараз?
— На жаль, ця ситуація зовсім не змінилася. Можу сказати так: у нас великі проблеми… Якщо говорити відверто, президент виконав свої зобов’язання перед командою, ми, до слова, змогли приїхати на цей важливий турнір завдяки саме йому. Сподіваюся, що тут ми зможемо когось знайти для підсилення нашої команди. Щодо ситуації в команді, повторюся, вона залишилася, в принципі, на тому ж рівні.
 
— У чемпіонаті другої ліги ви ж продовжите виступ навесні?
— Повірте, ми будемо дуже старатися… Для цього, власне, ми й приїхали до Києва на турнір Макарова, щоби підшукати якісне підсилення для нашого колективу. Нам дуже хочеться знайти молодих хлопців на цих змаганнях, які би змогли створити хорошу конкуренцію як у нашій команді, так і серед інших клубів першості, щоби ці виконавці справді нам допомогли в подальших зустрічах другої ліги.
 
— Головна нині тема, особливо в Інтернеті — доволі курйозний епізод за участю гравця «Енергії» під час гри проти «Олімпіка» (футболіст на полі впродовж матчу говорив по мобільному телефону. — В. Б.). Що скажете із цього приводу? Хто цей гравець?
— Ми знову повертаємося до того питання, яке окреслив на початку розмови: цих футболістів приїздить така кількість, що ми навіть не встигаємо запам’ятовувати їхні імена. Ми навіть наших гравців «Енергії» не будемо задіювати наступного матчу турніру — хочемо переглянути якомога більше потенційних новачків. Якщо чесно, то я навіть не знав, що таке трапилось, отож навіть не звернув тоді на це увагу.
 
— Як ваш суперник — донецький «Олімпік» — поставився до такої нестандартної ситуації на полі?
— Після гри розмовляв із їхнім тренером, якого знаю вже тривалий час. Однак ми розмовляли переважно про гру та подальші плани на тренувальних зборах. Нічого більше. А вже сьогодні (розмова відбувалась у середу. — В. Б.) тільки почув про той момент із телефоном. Зараз сидимо з директором і просто шоковані. Повірте, людей настільки багато приїжджає зараз, що записуємо тільки їхню позицію на полі й номер на футболці.
 
— Як вам узагалі умови на Меморіалі Макарова?
— Умови, безумовно, дуже хороші. Для нас — це неоціненний досвід побувати на такому турнірі. Я встиг поділитися приємними враженнями з президентом клубу, наголосивши, що на цей турнір потрібно їхати вже маючи на 75-80 відсотків готовий склад команди. А до решти вже придивлятися безпосередньо на змаганнях. У нас же виходить усе майже із чистого аркушу. Узяти бодай першу гру проти «Колоса» з Ковалівки. Це — хороша команда, але ми поступились аж 0:5… Якби в нас був торішній колектив, ми би їм так не програли. А тут зов­сім нові хлопці, нові обличчя… Одне слово — тяжкувато.
 
— Які подальші плани в новокаховського клубу, крім турніру Макарова?
— Нам би дуже хотілося взяти участь у майбутньому турнірі Придніпров’я, але це залежить од того, чи знайдемо ми для цього кош­ти, адже на кожну гру потрібно їхати до Кривого Рогу, а це майже двісті кілометрів. Але ми будемо старатись, аби це вдалося зробити. У нас є домовленість про зустріч із мером міста. Можливо, місто нам чимось допоможе — транспортом чи ще чимось… Усе одно, комплектувати команду пот­рібно, а в нас немає де грати через те, що жодного поля зі штучним покриттям у області немає. 
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футболисты Байера, сыгравшие в финале ЛЧ-2001/02. Где они сейчас?
Футбол | 19 апреля 2024, 13:00 22
Футболисты Байера, сыгравшие в финале ЛЧ-2001/02. Где они сейчас?

Вспоминаем тех представителей Леверкузена, которые оказались в шаге от выдающегося триумфа

Таблица УПЛ. Шахтер увеличил отрыв от конкурентов после победы над Зарей
Футбол | 19 апреля 2024, 06:45 172
Таблица УПЛ. Шахтер увеличил отрыв от конкурентов после победы над Зарей

Горняки могут попасть напрямую в групповой раунд Лиги чемпионов 2024/25

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.