Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
1319
1

Розпочалось повномасштабне будівництво львівського стадіону

25 лютого розпочався новий етап у будівництві стадіону у Львові, який прийматиме матчі Євро-2012

Розпочалось повномасштабне будівництво львівського стадіону

Будівельні роботи проводяться одночасно по всьому периметру будівельного майданчику, тоді як раніше будівництво  велося лише на одній із сторін почергово. Цей прогрес у будівництві став можливим завдяки якісно виконаній роботі в частині проектування робочих креслень об’єкту. Відтепер будівництво футбольної арени вестиметься із значно вищими темпами.

«На сьогодні на об’єкті працює близько 200 будівельників. Зокрема, здійснюється будівництво монолітних балок посадових рядів, які слугуватимуть опорою для трибун. Протягом цього року вже збудовані 6 монолітних балок на північній стороні стадіону. Всього по периметру арени повинні збудувати 68 балок» – розповів в.о. директора ЛКП «Дирекції з будівництва стадіону» Роман Черкас.

Таким чином, інтенсифікація будівництва львівської арени гарантує забезпечення вчасної здачі стадіону в експлуатацію. Згідно затверджених УЄФА графіків будівництва, новий стадіон повинен бути зданий наприкінці липня 2011 року.

19 листопада 2009 року між Львівською міською радою – замовником будівництва стадіону, генпідрядником з будівництва ВАТ «Проектно-будівельним підприємством «Азовінтекс» та компанією  «Арена.Ком» була підписана трьохстороння угода. Згідно з угодою компанія «Арена.Ком» була визначена лідером з проектування стадіону. Враховуючи те, що «Арена.Ком» є іноземною компанією, вона уклала угоди субпідряду із двома українськими компаніями: науково-дослідним та проектним інститутом сталевих конструкцій ім. Шимановського та проектною компанією «Арніка», яка здійснювала адаптацію проекту «Альпіни». На сьогодні роботи з проектування ідуть з випередженням графіку, а проектні рішення вчасно подаються генпідряднику з будівництва.

Нагадаємо, що на сьогодні вже збудовано 18% каркасу футбольної арени. Повністю виконані підготовчі та земляні роботи, на 100% споруджені фундаменти та колони посадових рядів першого ярусу.

Микола КРУПЕЙ, Львівська міська рада

Евро-2012
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
calcio1968
Такими темпами і до 2022 не здадуть об!єкт.