Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
3256
2

Харьковский аэропорт - построить новое, сохранить старое

Виталий Недашковский рассказал подробности строительства харьковского терминала

Харьковский аэропорт - построить новое, сохранить старое

Не дивлячись на глобальну реконструкцію харківського аеропорту, його діючий термінал буде збережено. Старовинна будівля колишнього аеропорту «Основа» є пам’яткою архітектури та після ґрунтовної реконструкції увійде до оновленого аеровокзального комплексу. Про це та інші подробиці будівництва розповів журналістам медіа-туру Інформаційного центру «Україна-2012» заступник директора зі стратегічного розвитку аеропорту «Харків» Віталій Недашковський.

З початку офіційної реконструкції летовища минуло трохи більше двох тижнів, однак харків’янам вже є про що звітувати. На сьогодні активно ведуться роботи над створенням нового двоповерхового терміналу аеропорту (площа 20 000 м кв.). Пропускна здатність споруди дорівнюватиме 13 000 пасажирів на добу, в той час як діючий зараз «історичний» термінал може прийняти лише 2 500 пасажирів. Як і в Києві, на період проведення Євро-2012 у Харкові зведуть тимчасовий термінал пропускною здатністю 10 000 пасажирів на добу.

Поруч із терміналом розпочали розширення перону аеропорту. Наразі на ділянці знято верхній шар ґрунту та ведуться земельні роботи. Розширений перон після завершення реконструкції матиме площу 136 000 м кв., що дозволить вдвічі збільшити кількість місць для літаків.

«До кінця цього року буде визначений план спорудження злітно-посадкової смуги. Можливий такий варіант, що будівництво нової смуги буде для нас більш вигідним, ніж розширення вже існуючої», - повідомив Віталій Недашковський.

Нагадаємо, що реконструкція та будівництво об’єктів, які входять до міжнародного аеропорту «Харків», фінансуються з державного бюджету та за рахунок інвестицій групи «DCH» Олександра Ярославського.

У рамках Державної цільової програми на аеропорт «Харків» виділено 727 млн. грн.. Ці кошти спрямують на спорудження злітно-посадкової смуги та руліжних доріжок, розширення перону та місць для паркінгу літаків, а також таких важливих складових як світло-сигнальної системи та аварійно-рятувальної станції.

Інвестиції групи «DCH» складають 509 млн. грн.. За рахунок цих фінансів побудують новий термінал, реставрують існуючий, проведуть реконструкцію привокзальної площі та готелю аеропорту, оновлять інфраструктуру аеропорту, придбають та зведуть тимчасовий термінал.

Інформаційний центр «Україна-2012»

Евро-2012
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Довбик побил бомбардирский рекорд Саленко, продержавшийся 30 лет
Футбол | 15 апреля 2024, 12:12 7
Довбик побил бомбардирский рекорд Саленко, продержавшийся 30 лет

В сезоне 1993/1994 Олег Саленко забил за «Логроньес» 16 мячей в чемпионате Испании

Таблица АПЛ после побед Ман Сити и Челси, поражений Ливерпуля и Арсенала
Футбол | 16 апреля 2024, 01:55 2
Таблица АПЛ после побед Ман Сити и Челси, поражений Ливерпуля и Арсенала

13–15 апреля состоялись матчи 33-го тура чемпионата Англии 2023/24

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
comandos2009
кому интересно посмотреть на проект львовского аеропорта - http://stadion.lviv.ua/ru/item/347
fan_metall
малаццы!