Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
1461
1

ЛЮБКОВСКИЙ: «Нужно наращивать темпы»

Политики продолжают готовить страну к Евро-2012

ЛЮБКОВСКИЙ: «Нужно наращивать темпы»
У понеділок, 28 вересня, у Києві відбулося засідання Координаційної ради з підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу під головуванням Президента Віктора Ющенка. У роботі зібрання взяв участь директор Турніру, керівник Місцевого організаційного комітету Євро-2012 Маркіян Лубківський. У своєму виступі він, зокрема, наголосив, що наша країна чи не вперше отримала з боку УЄФА доволі позитивну оцінку стану підготовки інфраструктури до чемпіонату.
 
Зворотні сигнали з України
 
«Утім, нещодавній оптимістичний коментар президента УЄФА Мішеля Платіні, базований на очевидних позитивних зрушеннях, не може бути причиною для самозаспокоєння і потребує адекватної реакції з українського боку, − зауважив фахівець. − Це і надалі мають бути зворотні сигнали, які є реальними і реалістичними за змістом, тобто підтверджені не вербальними чи паперовими гарантіями, а конкретними чіткими діями та справжнім прогресом. Це, в свою чергу, потребує концентрації та консолідації зусиль центральної та місцевих гілок влади задля підтвердження Виконкомом УЄФА на своєму грудневому засіданні Львова, Харкова та Донецька як приймаючих міст Євро-2012 та Києва як міста, де проводитиметься фінальний матч».
 
Відповідальність та ефективність
 
Керівник МОК Євро-2012 також зазначив, що слова чільника УЄФА є виявом високої довіри і прихильності до України, що вкотре зобов’язує нашу владу бути максимально відповідальною і ефективною у спільному проекті. Лубківський переконаний, що Україна може досягнути сприятливого для неї результату, незважаючи на брак часу. Одначе це реально виконати лише за умови повної концентрації зусиль для виконання вимог Європейського футбольного союзу та здійснення цілої низки дієвих кроків.
 
Критичні пункти
 
Відтак, він представив позицію УЄФА щодо критичних пунктів, які потребують особливої уваги і вимагають негайного вирішення. «Ці зауваження ґрунтуються на висновках, зроблених за результатами останніх, як ніколи інтенсивних, візитів в Україну експертів УЄФА. Ключовим для успіху всіх проектів є використання міжнародного досвіду та залучення до їх реалізації іноземних консультантів», − підкреслив фахівець. Він також додав, що логіка вимог УЄФА полягає в тому, щоб не просто запровадити нововведення на час проведення Турніру, але й активно їх використовувати після завершення першості.
 
Прискіпливий моніторинг
 
Звертаючись до Президента України та інших учасників наради, керівник МОК ще раз нагадав, що УЄФА здійснює прискіпливий моніторинг процесу підготовки приймаючих держав до Євро-2012. Маркіян Лубківський зазначив, що Союз не лише відстежує підготовку безпосередньо інфраструктури, але й дуже чутливо реагує на суспільно-політичний фон, що супроводжує підготовчий процес, і ретранслюється в глобальний інформаційний простір. Можна не сумніватися, що поза увагою УЄФА не залишаються ані дії, ані слова, які можуть завдати найменшої шкоди чи загальмувати проект.
 
Підтримка та захист
 
Директор Турніру в Україні висловив упевненість у тому, що невдовзі розгорнеться повномасштабна державна інформаційна кампанія, спрямована на популяризацію, підтримку та захист проекту Євро-2012.

Sport.ua
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Таблица коэффициентов УЕФА. Англия лидирует, Италия почти догнала Испанию
Футбол | 19 апреля 2024, 16:30 7
Таблица коэффициентов УЕФА. Англия лидирует, Италия почти догнала Испанию

Украина завершила сезон на 18-й позиции 5-летнего рейтинга

Берегите меня. Луческу рассмеялся от вопроса журналиста и тут же ушел
Футбол | 19 апреля 2024, 20:06 1
Берегите меня. Луческу рассмеялся от вопроса журналиста и тут же ушел

Мирча в последнее время не сильно-то и жалует румынскую прессу

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
YarchiG
Во фамилию перевели!!!!