Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
2480
6

Павел ЯКОВЕНКО: «Могли выиграть у французов…»

Наставник «молодежки» остался доволен результатом

Павел ЯКОВЕНКО: «Могли выиграть у французов…»
Після виїзної нічиєї з французами наставник української молодіжної команди Павло Яковенко відзначив неабиякий характер своїх підопічних, які спромоглися відіграти два пропущені м’ячі та досягти прийнятного результату. «В цілому я задоволений підсумком гри, хоча ми все ж таки їхали за перемогою. На жаль, не все задумане вдалось, тож надалі будемо працювати ще наполегливіше», − додав фахівець.
 
Потужний суперник
 
«Загалом, результат − нормальний. Ми протидіяли дуже сильній команді − мобільній, технічній, добре підготовленій функціонально. Щоправда, мені здалося, що на початку хлопці аж занадто поважали суперників. До того ж наші футболісти надто довго входили в гру. Як наслідок − два зовсім необов’язкові голи впродовж першої третини матчу. Та тішить, що їм вдалося вирівняти гру, забити двічі в дуже непростій − у першу чергу, психологічно − ситуації. Це свідчить про неабиякий характер. У нас були нагоди, аби навіть вирвати перемогу. Трішечки не вистачило…» − зауважив Яковенко.
 
«Дубль» Ракицького − Чеснакова
 
Нагадаємо, що у кваліфікаційному матчі Євро-2011 (U-21) у Геньоні французи вже на 3-й хвилині вийшли вперед, а на 26-й закріпили свій успіх після розіграшу кутового. Проте українці знайшли в собі сили переламати хід поєдинку. Обидва рази «синьо-жовтим» приносили успіх розіграші штрафних за наступною схемою: удар Ярослава Ракицького − незграбні дії воротаря − добивання Володимира Чеснакова.
 
Тактичні сюрпризи
 
Між тим, особливу увагу варто звернути на деякі несподівані кадрові рішення Павла Яковенка. Скажімо, в центрі захисту діяла зв’язка − Олексій Курилов та Олександр Матвєєв, для котрого це був взагалі перший повний поєдинок у складі молодіжної команди. У середній лінії опинилися номінальні захисники Ярослав Ракицький (опорний) та Павло Пашаєв (правий), котрих тренер, щоправда, вже випробовував на цих позиціях під час Меморіалу Валерія Лобановського.
 
Потрібен час
 
«Ми були змушені робити такі нововведення через велику кількість травмованих, а також виходячи з рівня готовності інших футболістів, − пояснив Яковенко. − Безумовно, ці перестановки також зумовили невдалий для нас початок матчу. Хлопцям був потрібен певний час, аби звикнути до такої схеми саме в ігрових умовах. Однак згодом вони «притерлися» та продемонстрували свій високий рівень».
 
Позитивний підсумок
 
Тим часом керманич «триколірних» Ерик Момберт теж не висловив гіркого розчарування. «В цілому результат матчу для нас − позитивний. Ми продемонстрували гарну гру в першому таймі. Тому особливо прикро, що перед самою перервою українці скоротили рахунок. Це дало їм психологічну перевагу в другій половині. Я намагався донести до своїх підопічних, що після відпочинку їм треба грати так, неначе рахунок все ще 0:0. Проте, очевидно, мені це не вдалось».
 
Компліменти Ракицькому
 
«Інтенсивність гри була дуже високою, швидкості командних та індивідуальних дій − теж. Ми мали нагоди здобути перемогу, однак і українці довели, що є висококласною командою. Особливо хотів би відзначити їхнього гравця під четвертим номером (Ярослава Ракицького). Причому не лише за ті два штрафні удари, які призвели до гольових ситуацій. Він дуже вдало діяв по всій центральній зоні поля», − підсумував француз.

Sport.ua
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Договорной матч в украинском футболе? В УАФ начали официальную проверку
Футбол | 26 апреля 2024, 21:16 0
Договорной матч в украинском футболе? В УАФ начали официальную проверку

26 апреля Металлист обыграл Кремень 2:1 в 6-м туре Первой лиги в Группе вылета

Новый претендент на Лунина. Легендарный клуб хочет подписать украинца
Футбол | 26 апреля 2024, 08:01 6
Новый претендент на Лунина. Легендарный клуб хочет подписать украинца

«Милан» вступил в борьбу с «ПСЖ», «Баварией» и «Манчестер Юнайтед» за Андрея

Комментарии 6
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Limb
Подождали... как тренер Михайличенко - полный ноль. Два года коту под хвост.
nkostjuk
Молодцы сиграли хорошо,в начале немного стушевались.А Франция сборная Африки,оказывается французы чорнокожие.
mindogroup
смотрел наши кадры, молодцы!!!!!!!! Приятно смотреть, хорошая тактическая выучка и техника прекрасная у парней!!! Браво!!! А французы играли как африканцы
Limb
Ох, подождем до вечера, вдруг и Михайличенко неплохой тренер.
ryc9pa
вы знаете а ведь в УПЛ не такие плохие судьи...
Limb
А симпатично смотрятся наши перспективы 2012-2016. Ребята то на подходе - хорошие.