Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
1028
0

Ющенко провів нараду з донецькою владою

Президент України продовжує контролювати хід підготовки до ЄВРО-2012

Ющенко провів нараду з донецькою владою

У зустрічі з Віктором Ющенком взяли участь Віце-прем'єр-міністр Іван Васюник, Глава Секретаріату Президента Віра Ульянченко, голова Донецької ОДА Володимир Логвиненко, Донецький міський голова Олександр Лук'янченко, Голова НБУ Володимир Стельмах, заступник Глави Секретаріату Юрій Богуцький, президент Федерації футболу України Григорій Суркіс.

За словами мера Донецька, який доповідав про хід підготовки інфраструктури міста до чемпіонату Європи, місцева влада опрацювала зауваження УЄФА та вже окреслила конкретні заходи для їхнього врахування. Вже підготовлені пропозиції із внесення змін до Державної програми підготовки до ЄВРО 2012 – залишається їх затвердити.

Щодо стадіону: нині усунені всі зауваження УЄФА щодо «Донбас-Арени». «29 серпня стадіон буде відкрито. Наразі завершуються оздоблювальні роботи, благоустрій прилеглої території на площі в 30 га», - вказав Олександр Лук'янченко.

Міський голова підкреслив, що ефективного вирішення потребує питання аеродромного комплексу: згідно зі старим кошторисом відповідні будівельні роботи мали обійтися в 972,7 млн. грн., однак інфляція та зміни термінів виконання призвели до подорожчання проекту більше ніж до 1 млрд. 460 млн. грн. Нині новий кошторис та експертиза знаходяться на перевірці у Мінтрансі.
Особливої уваги потребує питання аеровокзалу. Пан Лук’янченко доповів Президентові, що існує три шляхи вирішення цього питання:

- комплексна реконструкція аеропорту з будівництвом нового терміналу та капітальним ремонтом старого

- капремонт старого аеропорту та спорудження двох термінових терміналів

- адаптація проекту аеропорту м. Загреб (Хорватія).

«18 червня на сесії облради буде прийнято рішення про виділення з місцевого бюджету 100 млн. грн. на початок робот з реконструкції», заначив донецький очільник. На думку пана Лук’янченка, за умови подальшого активного залучення до цих робіт інвесторів проект можна реалізувати протягом найближчих років і в 2011-му ввести в експлуатацію.

Що стосується готельної інфраструктури міста, мер Донецька зазначив: «Станом на 3 червня 2009 року підготовлені контракти загалом по області на 1510 номерів, з них у місті - 859». Загалом, згідно з вимогами УЄФА Донецьк має забезпечити 2945 номерів.

«Розпочато будівництво п'яти готелів із загальним номерним фондом 596 номерів, які мають бути введені в експлуатацію в першому півріччі 2011 року», - прокоментував ситуацію Лук’янченко.

Інформаційний центр «Україна-2012» за матеріалами Прес-служби Президента України

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Немецкие команды повторили свое достижение 29-летней давности в еврокубках
Футбол | 19 апреля 2024, 10:54 12
Немецкие команды повторили свое достижение 29-летней давности в еврокубках

А английские команды впервые с 2015 года не пробились в полуфиналы Лиги чемпионов и Лиги Европы

ЧМ по хоккею U-18. Украина в напряженном матче обыграла Венгрию
Хоккей | 18 апреля 2024, 16:46 11
ЧМ по хоккею U-18. Украина в напряженном матче обыграла Венгрию

Украинские хоккеисты забросили 7 шайб

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.