Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
2398
4

ПАВЛЕНКО: «Ми зробили все, аби Київ отримав фінал ЄВРО-2012»

Юрій Павленко впевнений у позитивному висновку УЄФА щодо надання Києву права проведення фіналу

ПАВЛЕНКО: «Ми зробили все, аби Київ отримав фінал ЄВРО-2012»

Міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко впевнений у позитивному висновку УЄФА щодо надання Києву права проведення фінального матчу та церемонії закриття ЄВРО 2012.

Україна зробила кілька фундаментальних кроків: нова редакція Закону «Про організацію та проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні» прийнята у другому читанні, проект реконструкції готовий до затвердження Кабміном, розроблено та затверджено генеральний план облаштування зон гостинності, фінансування реконструкції НСК Олімпійський відбувається в повному обсязі, роботи навіть випереджають запланований графік.

Юрій Павленко наголосив: «Найголовніша подія – це те, що завершено підготовку стадії «Б» проектно-кошторисної документації реконструкції НСК «Олімпійський». Проект пройшов детальну експертизу та був затверджений Укрдержбудекспертизою, а також схвалений незалежними міжнародними консультантами, акредитованими УЄФА. Найближчим часом вони подадуть офіційний позитивний висновок».

Міністр нагадав, що 25 березня генеральний проектувальник - німецька компанія GMP надала проект реконструкції, який пройшов детальну експертизу: і пожежну, і екологічну, і звісно ж, будівельну та цінову. 28 травня він отримав позитивний висновок Укрдержбудекспертизи. Зараз його надіслано на остаточне погодження усім зацікавленим центральним органам виконавчої влади – Міністерству фінансів, Міністерству економіки, Міністерству регіонального розвитку та будівництва і Міністерству юстиції.

«Сподіваємося, що ця роботу буде завершено до найближчого засідання Кабміну, яке відбудеться 10 червня. Тоді ми зможемо сказати, що проект остаточно затверджений і головна вимога УЄФА до НСК «Олімпійський» Україною виконана. Мушу сказати, що роботи не просто вкладаються в графік, а й випереджають терміни, узгоджені з УЄФА», – оптимістично заявив міністр.

Дуже важливо, що за умов світової економічної кризи на об’єкті реконструкції працює 23 вітчизняні компанії, які створили близько 1300 робочих місць.

Юрій Павленко зазначив: «Узгоджений проект збільшує обсяги робіт, щоби стадіон відповідав повною мірою вимогам УЄФА щодо стадіонів класу «Еліт» та щодо тих стадіонів, на яких проводять фінали Євро».

До розробки проекту активно долучились і експерти УЄФА. За твердженням міністра, вони надсилали свої рекомендації щотижня: «Останні півроку експерти самі доповнювали та змінювали перший варіант проекту, щоби зробити його якомога кращим. Тому не має сумнівів у тому, що на НСК Олімпійський відбудеться фінал ЄВРО 2012».

Станом на 4 червня поточного року використано понад 315 мільйонів гривень. На 2009 рік в цілому передбачено близько 800 мільйонів гривень. Генеральний підрядник, за словами міністра, вчасно і в повному обсязі отримує необхідне фінансування.

Враховані всі вимоги та рекомендації: «Об’їзна дорога з мостовими переходами, галерея з підпірними стінами по всьому периметру стадіону – це ті новації, які є в цьому проекті і які з’явилися в процесі вдосконалення техніко-економічного обґрунтування проекту реконструкції», - деталізував Юрій Павленко.

Міністр авторитетно заявив, що всі питання, пов’язані з прилеглими територіями стадіону, будуть вирішені в законному порядку. Він подякував усім депутатам Верховної Ради України, котрі проголосували за зміни до Закону про ЄВРО 2012. Крім того, міністр наголосив: «Ми підготували відповідний проект закону «Про державну підтримку та особливості функціонування державного підприємства «Національний спортивний комплекс Олімпійський», яким хочемо раз і назавжди затвердити, що зможемо зберегти для майбутніх поколінь земельну ділянку, яка б служила спорту, олімпійському руху та формуванню здорової нації».

«Територія зон гостинності вже визначена та узгоджена з УЄФА – це ділянка на Черепановій горі. Зараз ми готуємо технічне завдання до облаштування прилеглих до стадіону територій. Вирішення цього питання стане запорукою позитивного висновку УЄФА щодо проведення фінального матчу ЄВРО 2012 у Києві», - підсумував Юрій Павленко.


Анфіса МОТОРА, Інформаційний центр «Україна-2012»

Евро-2012
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 4
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
LeonidZhitomir
Гость | 2009-06-05 09:35:17
Павленко клоун, а не Міністер спорту. Таке можливо лише в Україні? Курити і пити це його головні досягнення. Так і керує. Кумівство в Україні і ніякого профісіоналізму.
Ну так быть кумом Президента-не каждому дано.
Я ВООБЩЕ ОФИГЕЛ, когда этого сопливого юнца назначили губернатором моей области.
Что он может знать и уметь для такой должности в свои годы??????????
А ведь соглашается "обійняти" будь-яку посаду,не задумываясь о своей непригодности.Завтра поручат возглавить любое министерство или область-пожалуйста.
На все руки мастера,блин.И токарь,и пекарь,и строитель,и военный,и экономист...
MaxaoM
Павленко-красун!
що вам не подобається??
Фінал буде у Києві!!!!!!!!
Л ня Слон ик
Сборище обиженых.
adkalitv
сцуко-падло-дармоеды