Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1589
0

Меморіал Баннікова: завдання та сподівання

22 травня стартує VIII Міжнародний турнір пам’яті першого президента ФФУ Віктора Баннікова

Меморіал Баннікова: завдання та сподівання

У п’ятницю, 22 травня, стартує VIII Міжнародний турнір пам’яті першого президента ФФУ Віктора Баннікова, матчі котрого прийматимуть Київ, Бориспіль, Макарів та Обухів. Участь у змаганні братимуть юнацькі збірні, складені з футболістів 1993 року народження. Українська команда, очолювана Олександром Лисенком, свій перший матч проведе на тренувальній базі київського «Динамо» в Кончі-Заспі проти литовських однолітків.

Кадрові втрати

Збір «синьо-жовтих», який передує турніру, розпочався у понеділок. У поєдинках Меморіалу своїм партнерам не зможуть допомогти відразу два гравця основного складу − захисник луцької «Волині» Віталій Приндета, який зламав палець на нозі, та хавбек київського «Динамо» Владислав Калитвинцев, котрого днями прооперували через апендицит. Загалом у розпорядження Лисенка прибуло 22 виконавця, 18 з яких у підсумку потрапили до заявки української збірної.

Селекція триває

Не варто й говорити, що на турнірі пам’яті Віктора Баннікова господарі намагатимуться досягти максимального результату, тим більше, що востаннє українці залишали головний приз дома аж три роки тому. «Звісно, ми прагнемо посісти перше місце, однак разом з тим я розглядаю ці змагання як дуже важливий етап підготовки до кваліфікації Євро-2010 (U-17), що стартує вже восени. Селекційний процес триває, і нам треба визначитися з групою основних виконавців, на яких ми розраховуватимемо в офіційних іграх», − зазначає наш тренер. Відзначимо, що серед кандидатів, які готуються до Меморіалу, присутні відразу четверо потенційних новачків.

Бойовий настрій

«Всебічне тестування, яке було проведено у Кончі-Заспі, показало, що хлопці зараз перебувають в кращому фізичному стані, ніж у березні, коли ми проводили збір у Бельгії. Хоча втома наприкінці сезону все ж таки дається взнаки, − зауважує Лисенко. − Щодо психологічного настрою, то тут жодних питань немає. У команді панує бойовий настрій, відчувається, що футболісти налаштовані продемонструвати свої найкращі якості».

Вісімка учасників

Нагадаємо, що учасники турніру розбиті на два квартети. До групи А разом з Україною потрапили Сербія, Італія та Литва, до групи B − Росія, Туреччина, Польща та Білорусь. В останній день Меморіалу будуть проведені поєдинки за 7-е, 5-е, 3-є та 1-е місця, в яких між собою сперечатимуться відповідно четверті, треті, другі та перші команди кожної з груп.



Склад збірної України

Воротарі: Мирослав Бонь («Динамо» Київ), Заурі Махарадзе («Олімпік» Донецьк);

Захисники: Антон Братков, Денис Балан (обидва − «Динамо»), Ілля Глушицький («Шахтар» Донецьк), Сергій Губанов («Дніпро» Дніпропетровськ), Сергій Шевцов («Арсенал» Харків);

Півзахисники: Ростислав Багдасаров, В’ячеслав Чурко, Владлен Юрченко (усі − «Шахтар»), Юрій Покладок («Карпати»), Микита Полюлях («Дніпро»), Володимир Пришнівський («BRW-WIK» Володимир-Волинський), Ясін Хамід (УФК Харків), Олександр Цибульник («Металіст» Харків);

Нападаючі: Леонід Акулінін, Іван Луканюк (обидва − «Шахтар»), Юрій Яковенко («Арсенал» Київ).

Турнір пам’яті Віктора Баннікова-2009. Розклад матчів

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.