Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
2298
0

МФК Ровно – Шахтер – 2:5

День Перемоги по-донецьки

МФК Ровно – Шахтер – 2:5

Початок гри між представниками нижньої і верхньої частини турнірної таблиці вищої ліги з футзалу України пройшов у більш-менш рівній боротьбі, хоча і на високих швидкостях. Почергово то одна, то інша команда загрожувала воротам суперника, хоча до справді небезпечних моментів справа доходила не надто часто. На протязі двох хвилин – з четвертої по шосту – гості тричі перевіряли реакцію Чемериса, котрий змушений був відбивати удари Мансурова, Шувалова та Юнакова. Рівняни відповіли рейдом Жака - чотирнадцятий номер господарів зумів пройти по центру двох гравців суперника, зіграти в стінку з Волохом і пробити по воротам. Проте Сухомлинов виявився на місці.

У подальшому гості поволі почали нарощувати тиск на ворота господарів, причому практично кожна їхня комбінація знаходила своє логічне закінчення у вигляді удару по воротам. Донеччани намагалися подовгу розігрувати м’яч, йдучи на загострення лише у тому випадку, коли атакуючий гравець справді отримував шанс результативно пробити по воротам. На відміну від суперника, господарі більше сподівалися на контрвипади та довгі передачі з лінії захисту, які доволі часто ставали легкою здобиччю «помаранчево-чорних». Починаючи з дванадцятої хвилини гості просто «зачинили» господарів майданчика на їхній половині, організувавши справжню облогу воріт суперника, яка знайшла своє логічне закінчення у призначенні штрафного удару у ворота МФК «Рівне». Розіграш цього стандарту ледве не приніс успіх донеччанам – Ткаченко, отримавши пас на правому фланзі атаки, м’яко скинув м’яч на «п’ятачок» перед воротами, де, на щастя для рівнян, першим з’явився гравець у білій формі. Ним виявився Басич, який підхопив м’яч, змістився ближче до краю майданчика та віддав передачу на хід Сондаку. Володимир пронісся правим флангом і, повз Сухомлинова, що вийшов йому на перехоплення, віддав поперечну передачу на Петрика. Останньому нічого не залишалося, як, випередивши свого опікуна, переправити м’яч у порожні ворота – 1:0.

Пропущений гол примусив «гірняків» діяти значно жвавіше, хоча така активність привела до того, що моменти почали однаково часто виникати, як поблизу воріт Чемериса, так і Сухомлинова. Здавалося, за такого розвитку подій у рівнян є всі шанси піти на перерву за переможного рахунку, тим більше, що до закінчення першої половини гри їхній суперник дещо заспокоївся і збавив оберти. Як виявилося пізніше, це було оманливе враження – взявши за 1 хвилину 48 секунд тайм-аут, гості вже за хвилину після поновлення гри зуміли відновити рівновагу у рахунку. Мірошник обігрався «в стінку» з Москвичовим і опинився віч-на-віч з Чемерисом. Павло намагався врятувати ситуацію, кинувшись нападнику гостей в ноги, але той спокійно «прибрав» його і вразив незахищені ворота.

Початок другої половини зустрічі виявився за «помаранчево-чорними». Вже на 21-й хвилині м’яч ледве не влетів у сітку воріт господарів, коли після поперечного пасу Шувалова Мансуров пробивав метрів з п’яти в боротьбі з захисником і м’яч, транзитом через Чемериса, потрапив у поперечину та вилетів за межі поля. Пізніше ще двічі з меж карної зони пробивав Камєко та одного разу Шувалов, але позиції для взяття воріт у них були не настільки вже зручними для взяття воріт, до того ж надійно зіграв Чемерис. Після цього знову в грі «Шахтаря» настав певний спад, тому рівняни зуміли створити кілька небезпечних моментів поблизу воріт суперника і … пропустити гол у свої. Технічний Ромаріо з лівого флангу зумів переадресувати м’яч в центр на Мансурова, який, вже падаючи, пробив у нижній лівий від Чемериса кут воріт, впіймавши таким чином голкіпера господарів на проти ході. А ще за хвилину донеччани взагалі збільшили свою перевагу в рахунку – Мірошник закинув м’яч «парашутом» за спини оборонців МФК «Рівне» і Камєко виграв верхову дуель у голкіпера рівнян, вистрибнувши вище Чемериса, який не зовсім своєчасно залишив власні ворота, намагаючись підстрахувати партнерів.

За такого розвитку подій стало помітно неозброєним оком, що господарі навряд чи вже вірять у можливість відігратися. Гості продовжували впевнено контролювати м’яч, раз-по-раз завершуючи свої комбінації ударами чи спробами удару. Але саме надмірна заспокоєність «гірняків» стала причиною другого голу в їхні ворота. Звичайний розіграш штрафного удару на власній половині майданчика привів до втрати м’яча, який перехопив Петрик. Едуард, у свою чергу, опинився сам-на-сам із Сухомлиновим. У цей час гравці «Шахтаря» зупинилися, вважаючи, що гравець у білій формі підіграв собі рукою, про що і сигналізували арбітрам матчу. Але сигналу про припинення гри з боку рефері не пролунало і Петрик вдруге в цьому матчі примусив капітулювати голкіпера гостей.

Після цього рівняни майже одразу ледве не пропустили, але Чемерис, ціною жовтої картки, попередив вихід на ударну позицію в карній зоні когось із гравців суперника. Господарі спробували дещо додати в русі, оскільки в другому таймі вони почали поступатися візаві саме в цьому компоненті гри, і хоча б спробувати зрівняти рахунок. Проте і «Шахтар» аж ніяк не планував втрачати очки в Рівному, тому прагнув зміцнити свою перевагу в рахунку. Гра пішла на зустрічних курсах і вирішальною стала якість. Рівняни дозволяли собі аж занадто багато помилок навіть у простих ситуаціях. За дві хвилини до закінчення матчу обрізка господарів на власній половині майданчика закінчилася пасом Москвичова на Мірошника. Олег опинився сам перед воротами суперника, до яких було метрів шість, і спокійно переграв Павла Чемериса. А ще за хвилину, або точніше за 28 секунд до закінчення гри, сам Москвичов, який перебував у центрі штрафного майданчика, як на тренуванні розібрався одразу з кількома опонентами, які спочатку дозволили йому прийняти м’яч з правого флангу, потім розвернутися, а ще трохи пізніше – точно пробити низом у дальній лівий кут воріт Чемериса. Так гра і закінчилася перемогою «Шахтаря» з рахунком – 5:2.

Василь ШТУНДЕР

МФК «Рівне» - «Шахтар» (Донецьк) - 2:5 (1:1).

МФК «Рівне»: Чемерис - Дармовіс; Басич; Сондак; Петрик; - Жак; Волох (к); Жовтун; Басюк; - Тушич; Кравчук.
«Шахтар»: Сухомлинов - Ткаченко; Шувалов; Мансуров; Камєко; Юнаков; Москвичов; Мірошник; Ромаріо; Тіагу.
Судді: Щепанський (Львів), Ігумнов (Суми).
Голи: Петрик (14, 34) – Мірошник (20, 39), Мансуров (30), Камєко (31), Москвичов (40).
Попередження: Чемерис (35) - Тіагу (23).

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ ЗДЕСЬ

ТУРНИРНАЯ ТАБЛИЦА

РЕЙТИНГ БОМБАРДИРОВ

футзал
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Похоже, Касильяс недооценивает Лунина. Забыл, как над ним насмехался Кан?
Футбол | 24 апреля 2024, 12:20 19
Похоже, Касильяс недооценивает Лунина. Забыл, как над ним насмехался Кан?

Колумнисту Sport.ua Алексею Сливченко не понравилось одно из последних высказываний легенды «Реала»

Украинский клуб сорвал матч чемпионата. Стала известна причина
Футбол | 24 апреля 2024, 21:29 1
Украинский клуб сорвал матч чемпионата. Стала известна причина

«Металлург» Запорожье не приедет на поединок против «Хуста»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.