Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
2255
0

МФК Ровно - ЛТК - 1:3

Що таке не щастить і як з цим боротися

МФК Ровно - ЛТК - 1:3

У попередньому матчі рівняни, проваливши перший тайм у грі з чинним чемпіоном в Донецьку, після відпочинку провели 4 сухі м’ячі у ворота суперника. У першому таймі бразильські донеччани робили на майданчику все, що хотіли, а ось після перерви за рахунку 9:2 вирішили, що справу вже зроблено, за що і поплатилися. Луганчани ж минулого туру були вільними від ігор, а тому мали змогу відновитися перед іграми в Рівному.

Початок гри було заплановано на 12:30, але арбітри зустрічі не встигли своєчасно прибути на матч і зустріч розпочалася майже з годинним запізненням.

Перший удар по воротам на другій хвилині нанесли господарі - Сондак влучив у воротаря. Наступні три хвилини ініціативу перехопили гості, але удари Ятла, Тменова і двічі Дрьомова не завдали особливих складнощів Щербакову. Нарешті на 6-й хвилині щось більш менш путнє вдалося створити рівнянам. Двічі Басіч пробивав по воротам, але першого разу м’яч пролетів повз праву стійку, а вдруге став легкою здобиччю Сагайдаченко.

Перші фоли обидві команди записали до свого пасиву на 7-й хвилині гри. Спочатку «відзначилися» гості, а за кілька секунд і господарі не залишилися в боргу. Загалом перший тайм проходив у рівній боротьбі. Важко віддати ініціативу одній із команд. Футболісти обох команд грали обережно, по довгу розігруючи м’яч в центрі майданчика, шукаючи кращі шляхи для продовження атаки. Тому ударів по воротам було не надто багато. Причина – помилки при передачах на завершальній стадії атаки і уважна гра в обороні. В середині першого тайму гості вже назбирали три фоли і здавалося, що це може їм зашкодити наприкінці тайму, але до шостого фолу луганчани так і не дотягнули, зупинившись на позначці 5.

Як грім серед ясного неба вийшов гол «ЛТК». Чергова контратака гостей, м’яч у межах воротарського майданчику отримує Ятло і наважується на удар. Сергій Щербаков бачив момент удару і був готовий його відбити, але м’яч все-таки прошмигнув у сітку воріт. На такі удари, коли м’яч летить на рівні пояса голкіпера, під рукою воротарям дуже важко реагувати. Ось таким і вийшов гол Віталія, м’яч по зрадницьки прошмигнув між лівою стійкою і Сергієм, та затріпотів у сітці – 0:1.

Після пропущеного голу рівняни кинулися відігруватися і нанесли кілька небезпечних ударів. Проте ні Басіч, ні Дармовіс, так і не завершили атаки взяттям воріт. На заключній хвилині тайму, останній отримав жовту картку за небезпечну атаку суперника і «ЛТК» отримало право на штрафний удар неподалік від лінії воротарського майданчика. Виконати вирок арбітра взявся Сергій Журба, але пробив прямо в руки Сергія Щербакова.

Після відпочинку ситуація на майданчику кардинально змінилася. Напевно отримавши добрячого прочухана від головного тренера – Юрія Баховського господарі взяли ініціативу у свої «руки» і почали диктувати  свої умови – раз по раз загрожуючи воротам  Сагайдаченка. Чудові нагоди не використали Сондак, Дармовіс, Жак і Волох, проте м’яч вперто не йшов у ворота. У гостей запам’яталися хіба що кілька випадів, які завершувалися ударами Тменова. Одного разу він не влучив у ворота, а наступного, знаходячись на ударній позиції, примудрився влучити у Сергія Щербакова.

Як і в першому таймі гості вже після десяти хвилин гри, мали у пасиві три фоли, проте знову шостого фолу господарі так і не дочекалися. Небезпечним виявився штрафний у виконанні Журби на 31-й хвилині гри. М’яч влучив у захисника рівнян і зрикошетив у ворота. На щастя господарів Сергій Щербаков виявився на місці і впевнено ліквідував загрозу.

Проте  цей момент був лише епізодом гри, адже більше м’ячем володіли рівняни. На 33-й хвилині МФК «Рівне», захопившись атакою, проґавив Юркова, який отримавши м’яч в центрі майданчика без проблем викотився на побачення з голкіпером рівнян. Сергію Щербакову нічого не залишалося, як вийти на зустріч супернику, таким чином скоротивши кут обстрілу. Сергій кинувся в ноги Олександру і той на швидкості налетів на рівненського голкіпера. Свисток арбітра і … суддя під свист і невдоволення на трибунах вилучає воротаря рівнян, чи не вперше в Рівному демонструючи червону картку. Звісно, що Юрій Баховський не залишив ворота без нагляду і вимушений був випустити на майданчик замість четвертого польового гравця молодого Юрія Колодюка. Штрафний з-за меж карного майданчика пробиває Ятло і влучає у Колодюка.

І все-таки гостям вдалося реалізувати чисельну перевагу. Після довгого розіграшу м’яча луганчани таки знайшли вільного у карному майданчику МФК «Рівне». М’яч з правого флангу, знаходячись по центру воріт отримав Олександр Юрков і довго не мудруючи точно пробив з кількох метрів у лівий кут – 0:2.

Заключні хвилини гри проходили за повної переваги рівнян. Гості лише зрідка переходили на половину майданчика МФК «Рівне», але це їм не завадило втримати перемогу. Правда рівняни були близькі, якщо не до перемоги, то хоча б до нічиєї. Спочатку Дармовіс і Жак перевірили реакцію Сагайдаченка, а згодом ініціативу на себе взяв капітан команди Роман Волох. Правда до цього, за три хвилини до закінчення гри Юрій Баховський взяв хвилинну перерву, після якої на майданчику замість воротаря Юрія Колодюка почав з’являтися 5-ий польовий гравець - Олександр Басіч. Не пройшло і 30 секунд, як рівнянам вдалося скоротити відставання. Розіграш м’яча і ось нарешті швидку передачу на лівому фланзі отримує Басюк, висувається ближче до воріт, відтягує на себе захисника і точною передачею знаходить біля дальньої правої стійки свого капітана. Роману Волоху нічого не залишається, як завершити блискавичну атаку точним ударом у ближній кут.

За кілька десятків секунд ситуація повторилася. Але цього разу капітан не встиг на простріл партнера по команді. Чудову нагоду встановити статус-кво втратив Роман за 32 секунди до закінчення зустрічі. Чергова комбінація, знову передача від Басюка зліва на п’ятачок луганчан і тут кілька секунд триває боротьба у горизонтальному положенні між захисником, воротарем і Романом Волохом. Звичайно, що Роман прагне запхати м’яч у ворота, таким чином відзначившись вдруге. А захисник і воротар навпаки вигрібають м’яч із воріт намагаючись не дозволити йому перетнути лінію воріт. Кількасекундна боротьба завершилася чисельною перемогою гостей і врешті-решт воротарю вдалося випхати м’яч з небезпечної зони і завершити лежачий футбол на свою користь.

Правда, під  час вовтузіння з Волохом на підлозі воротар, напевно, зазнав пошкодження і тренер «ЛТК» був готовий випустити на майданчик другого голкіпера, але Олексій Сагайдаченко, розім’явши болюче місце, дав зрозуміти наставнику, що продовжуватиме гру і заміну робити не потрібно.

І тут знову спрацювало правило – не забиваєш ти забивають тобі. У черговій атаці рівняни втратили м’яч, ворота на цей час були пусті, адже вкотре замість воротаря на майданчику перебував Басіч, Сергій Дрьомов перехопивши м’яч в центральному колі висунувся на кілька метрів вперед і не надто мудруючи не сильним ударом відправив м’яч в сторону воріт. Олександр Басіч намагався виграти змагання з м’ячем на швидкість, але так і не встиг наздогнати м’яч, який по зрадницьки, в кількох сантиметрах від правої стійки, таки проскочив у ворота за 6 секунд до фінального свистка. Звичайно, що за час, що залишився змінити рахунок було досить складно. Отже гра закінчилася з рахунком – 1:3 на користь «ЛТК».

Підводячи загальну риску під матчем, можна констатувати, що перший тайм не був надто видовищним. Обидві команди грали від оборони, по довгу розігрували м’яч, який частіше перебував у центрі майданчика. У другому таймі трибуни пожвавішали, рівняни більше володіли м’ячем і частіше загрожували воротам суперника. Особливо оживилися рівненські вболівальники після голу Волоха і до фінального свистка невгамовно підтримували свою команду. Проте відчайдушні спроби рівнян виправити становище так і не принесли успіху, а гостям пощастило забити ще й третій м’яч. Отже МФК «Рівне» вкотре зазнало поразки у грі, в якій жодним чином не поступався супернику, а якщо згадати другий тайм, то навіть переважав опонента. Але у футболі таке буває часто, коли одній команді щастить більше ніж другій.

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ

МФК «Рівне» (Рівне) - «ЛТК» (Луганськ) – 1:3 (0:1).

МФК «Рівне»: Щербаков (Колодюк, 33) – Жак, Волох, Жовтун, Басюк – Петрик, Сондак, Басіч, Дармовіс.
«ЛТК»: Сагайдаченко – Юрков, Дрьомов, Тменов, Журба – Івонко, Ятло, Безсалов, Смоловік.
Судді: Гора (Київ), Литвинов (Донецьк).
Голи: Волох (38) – Ятло (15), Юрков (34), Дрьомов (40).
Попередження: Дармовіс (20) – небезпечна атака суперника.
Вилучення: Щербаков (33) – фол останньої надії.

Удари (в ствір): 17 (12) - 16 (10).
Глядачі: 600.

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ ЗДЕСЬ

ТУРНИРНАЯ ТАБЛИЦА

РЕЙТИНГ БОМБАРДИРОВ

РЕЙТИНГ «ЗРИТЕЛИ»

футзал
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.