Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
4052
6

ФК Львов - Ильичевец - 2:1

«Львів» все ж наздогнав Маріуполь

ФК Львов - Ильичевец - 2:1

В заключній грі року ФК «Львів» в матчі із сусідом по нижній частині турнірної таблиці таки зумів на останніх секундах вирвати перемогу і піти на зимову перерву з оптимістичним настроєм.

Сергій Ковалець у матчі, в якому львів’ян влаштовувала лише перемога, вперше поставив на місце опорного півзахисника досвідченого Владислава Ващука, якому і судилося стати автором переможного у грі голу. Та про все за порядком.

З перших хвилин глядачі, яких у цю прохолодну, дощову погоду, зібралося не так вже й багато, стали свідками цікавого, напруженого протистояння аутсайдерів прем’єр-ліги. Як і годиться, перевагою одразу заволоділи господарі, які зусиллями братів Баранців, Павла Худзіка почали шукати шляхи взяття воріт досвідченого Андрія Глущенка. У мокру погоду додаткову небезпеку несли дальні удари, проте «пострілам» Валерія Федорчука цього дня явно бракувало влучності. А маріупольці нанесли перший небезпечний удар по воротах лише в середині тайму, але і Костянтин Ярошенко вистрілив у «молоко».

Досвідченому арбітру Ігорю Іщенку часто доводилось зупиняти гру, фіксуючи порушення правил в основному з боку маріупольців, про що свідчать і жовті картки в пасиві «Іллічівця».

А перший гольовий момент матчу виник після удару головою Павла Худзика, коли м’яч від газону зрикошетив у ближню стійку. Гості відповіли також небезпечним штрафним ударом повз «стінку» у виконанні Ярошенка, але Мар’ян Марущак «прочитав» цей удар. І все ж, ФК «Львів» таки зумів до перерви змінити рахунок на табло стадіону «Україна». Вадим Панас зробив націлену діагональну передачу на Бориса Баранця, який з кута штрафного майданчику чудово пробив впритул з дальньою стійкою воріт «Іллічівця».

Одразу після перерви маріупольці своїми діями довели, що такий розвиток подій їх не влаштовує. Вище воріт пробивав головою Олександр Іващенко, а наступний рейд маріупольця до штрафного завершився для нього жовтою карткою після вдаваного на думку арбітра падіння…

Не щастило цього дня Павлу Худзіку, черговий удар якого ногами відбив на кутовий Глущенко. За кількістю кутових ФК «Львів» мав суттєву перевагу над «червоно-білими», але матеріалізувати її у голи підопічним Сергія Ковальця ніяк не вдавалося. Більше того, «Іллічівець» миттєво скористався неузгодженими діями оборонців львів’ян і Іващенко, вийшовши на побачення з воротарем, холоднокровно пробив у дальній кут – 1:1.

Буквально через три хвилини ФК «Львів» міг вийти вперед, але знову стійка воріт «Іллічівця» прийняла нас себе удар суперника, цього разу Федорчука. Здавалось, що гра так і завершиться внічию. Зупинок під час гри не бракувало, і медперсоналу обох команд часто доводилось вибігати на поле. Тож не дивно, що Іщенко компенсував чотири хвилини, на фініші яких ФК «Львів» і дотиснув суперника. Після подачі кутового Ігорем Ільковим з лівого краю атаки захисники  невдало вибили м’яч, який потрапив до досвідченого Ващука, який  в боротьбі із захисником опинився на газоні. Арбітр без роздумів вказав на позначку, і після цього вислухав претензії з боку захисників «Іллічівця». Сам же потерпілий підійшов до «позначки» і впевнено розвів м’яча та воротаря у різні кути. Гості ледь розпочали з центру поля і арбітр дав фінальний свисток, який приніс надважливу перемогу ФК «Львів».

Тож ФК «Львів» взяв реванш за поразку від маріупольців в першому колі, і на відміну від попередніх домашніх матчів городян, цього разу два проведені голи  принесли довгоочікувані три пункти дебютанту прем’єр-ліги.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

ФК «Львов» – «Ильичевец» – 2:1

ФК «Львов»: Марущак, Романюк, Жданов, Гальчук, Илькив, Ващук, Федорчук, Баранец Б. (Полтавец, 84), Панас (Котенко, 79), Баранец Г., Худзик.
«Ильичевец»: Глущенко, Мельник (Ксенз, 73), Савин (Нефедов, 90), Чучман, Соляник, Ярошенко, Сытник, Оберемко, Воробей, Кривошеенко, Иващенко
Голы: Б.Баранец (45), Ващук (94, с пенальти) – Иващенко (73).
Предупреждения: Оберемко (9), Мельник (27), Иващенко (49), Воробей (94), Глущенко (94).

Удары (в створ): 14 (9) - 6 (2).
Угловые: 7 - 0.
Офсайды: 5 - 0.

Зрителей: 2.500
Оценка поля: 4
Честная игра: 8,750 - 6,000.

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Протокольные данные сверены с официальными.

sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Бавария – Реал. Прогноз и анонс на матч полуфинала Лиги чемпионов
Футбол | 30 апреля 2024, 19:00 11
Бавария – Реал. Прогноз и анонс на матч полуфинала Лиги чемпионов

Настоящая классика европейского клубного футбола

5 самых успешных футболистов сборной Украины, дебютировавших при Фоменко
Футбол | 30 апреля 2024, 12:10 12
5 самых успешных футболистов сборной Украины, дебютировавших при Фоменко

Михаил Иванович дал «путевку в жизнь» многим культовым ныне игрокам «сине-желтых»…

Комментарии 5
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Alik-kiev
То Гость | 2008-11-30 13:19:08-грубияну.ФФФФУУУУУХХХ
94.57 успелллл
Alik-kiev
Тож не дивно, що Іщенко компенсував чотири хвилини
'95 ГОЛ !
Гол из 29-го сектора с пенальти забил Ващук Владислав
А теперь скажите, разве может честный судья добавить 4! минуты, а на 5! дать пенальти?
Bed_Wolf
Dynamo_Kyiv_Forever | 2008-11-29 20:17:19
Есть тлько одна великая команда - это Динамо Киев!!!
Bed_Wolf
жаль что такая деревянная команда играет в моем городе
Bed_Wolf
плевать кто арбитр просрали что тут поделаеш