Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
|
1485
1

ЯКОВЕНКО: «Наша мета - Олімпіада 2012»

Наставник молодіжної збірної України Павло Яковенко зібрав нову команду

ЯКОВЕНКО: «Наша мета - Олімпіада 2012»
У середу, 9 жовтня, молодіжна збірна України провела відкрите тренування на базі київського «Динамо» в Конча-Заспі, на початку котрого представники ЗМІ мали змогу поспілкуватися з наставником команди Павлом Яковенком. Нагадаємо, що українська «молодіжка» веде підготовку до кваліфікації Євро-2011 (U-21), і черговим її етапом мають стати два контрольні поєдинки з Нідерландами та Португалією. З голландцями «синьо-жовті» зустрінуться в п’ятницю, 10 жовтня, на київському стадіоні «Оболонь» (початок − о 15.00), а з піренейцями поміряються силами через чотири дні у гостях − у містечку Віва-Нова де Гайа.
 
«Ми починаємо новий цикл: я вперше самостійно зібрав команду 1988 року народження і молодше, − розповів Яковенко журналістам. − Хоча одразу хочу зауважити, що робота в цьому напрямку велась ще раніше. Мій попередник Володимир Мунтян переглянув велику кількість кандидатів, взяв з ними участь у товариському турнірі, провів низку спарингів. Крім того ми отримали повну інформацію від наставника збірної 1989 р.н., яка вже завершила своє існування, Олександра Лисенка. І, звісно, чимало інформації ми зібрали на матчах».
 
Позаяк континентальна першість 2011 року серед молодіжних збірних є одночасно і відбором на Олімпійські Ігри-2012 (путівки до Лондона отримають півфіналісти євротурніру), то максималіст Павло Яковенко ставить перед собою і своєю командою відповідну ціль − пробитися на Олімпіаду. На запитання про потенціал збірної нинішнього скликання, наставник зауважив, що наразі його важко оцінити. «Перші висновки можна буде робити тільки після низки спарингів з сильними суперниками − такими як Нідерланди і Португалія», − пояснив він.
 
Зазначимо, що вищезгаданими двома товариськими матчами наша «молодіжка» не обмежиться. У четвер, 9 жовтня, запланований поєдинок з київським «Арсеналом». Щоправда, не всі викликані на збір гравці зможуть узяти участь у цих зустрічах. Півзахисник німецького «Аугсбурга» Антон Макаренко не прибув через травму спини, а нападник «Чорноморця» Денис Васін відсутній через пошкодження гомілкостопу.
 
Не приїхав у розпорядження команди і хавбек московського «Спартака» Єгор Лугачов. Нагадаємо, що російський клуб продовжує чинити тиск на талановитого гравця, не відпускаючи його до табору української «молодіжки». Причина − москвичі вважають, що Лугачов прийняв російське громадянство і тому не може виступати під синьо-жовтим прапором. На позицію «Спартака» не вплинув і пакет документів, надісланий ФФУ, в яких доводиться, що за чинним законодавством нашої країни Єгор залишається громадянином України, а за нормами ФІФА він не може виступати за жодну іншу збірну крім української.
 
«Нам надійшов лист ФІФА, що підтверджує нашу правоту, − говорить Яковенко. − Більш того, ФІФА зобов’язала «Спартак» відпустити Лугачова до нашої збірної з 12 по 14 жовтня. Підкреслюю, що ми розраховуємо на цього обдарованого футболіста. І з наших розмов з Єгором, я зрозумів, що він прагне грати саме за Україну».

Sport.ua
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Лунин не заслужил? Украинский вратарь не попал в символическую команду ЛЧ
Футбол | 18 апреля 2024, 15:31 16
Лунин не заслужил? Украинский вратарь не попал в символическую команду ЛЧ

Место в воротах символической команды занял Мануэль Нойер

«Твой момент, брат». Звездный игрок Реала расхвалил Лунина
Футбол | 18 апреля 2024, 18:58 0
«Твой момент, брат». Звездный игрок Реала расхвалил Лунина

Джуд Беллингем отметил феноменальную игру украинского вратаря

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
LeonidZhitomir
Опять Спартак вставляет палки в колеса.