Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
3284
2

Карпаты - Ворскла - 0:0

«Сухий» рахунок у дощову погоду

Карпаты - Ворскла - 0:0

Перед грою вболівальники «Карпат» зі стажем пригадували ті історичні часи, що у дощову погоду «Карпати» завжди мали перевагу над суперником і досить часто перемагали. І цього разу перемога підопічним Олега Кононова була вкрай  необхідна. Зауважимо, що цього разу, досить незвично і неприємно було бачити майже порожні трибуни стадіону «Україна», на яких зібралися лише найпалкіші прихильники львівського клубу.

Як і належить господарям, «Карпати» активніше почали гру, проте через брак завершальних передач
Долганський  фактично у гру не вступав. А перший небезпечний момент виник після удару головою Кобіна, який після пасу Худоб’яка пробив над поперечиною. Незабаром також головою пробив у «молоко» і партнер Василя по нападу Кузнєцов. В середині тайму львів’яни зусиллями Гурулі, одного з найпомітніших у цій грі, виконали три кутових поспіль з лівого краю атаки, але безрезультативно.

У ворсклян в нападі діяли  Сачко та Янузі, але за весь перший тайм вони не створили жодного гольового моменту. Натомість небезпека йшла від Кравченка, який підступно виконував стандарти. Часто підключався до атак і правий захисник гостей Ярмаш, до речі, вихованець львівського футболу.  А ось Гурулі на завершальній стадії атаки  бракувало точності при передачах Кузнєцову у штрафний майданчик і Долганський вчасно випереджав новачка «Карпат».

Під кінець тайму футболісти нарешті згадали, що поле мокре, і пора застосовувати «дальню артилерію». Але цього дня приціл у Кравченка і Цуррі був явно збитим і м’яч пролетав вище воріт. Та й незрозумілий удар Кобіна зі штрафного викликав відповідну реакцію серед публіки.

Під час перерви обидва тренери зробили корективи, і замість Годвіна, який попросив заміну і в пасиві якого вже була одна  жовта картка, на поле вийшов Ткачук, який  в останніх чотирьох турах був у стартовому складі «Карпат». А ось на вістрі атак полтавчан з’явився Чичиков, який, забігаючи наперед, міг стати героєм матчу.

Вже на першій хвилині другого тайму «Карпати» втратили реальну нагоду розмочити свою «суху» серію, яка триває вже четверту гру поспіль, враховуючи кубкову. Але після удару Гурулі під поперечину досвідчений Долганський перевів м’яч на кутовий. Натиск «Карпат» зростав, але ні два кутових удари, ні черговий удар в рамку воріт Гурулі, так і не змінили скромні нулі на табло стадіону.

Побачивши, як виходить на заміну Фещук вболівальники ожили і підбадьорили молодого нападника львівського клубу. І був момент, коли Кополовець заробив штрафний неподалік карного майданчику. І надія побачити гол знову ожила в душах симпатиків «Карпат», в пам’яті яких не один результативний стандарт у виконанні Максима. Але цього разу м’яч прийшовся просто по центру воріт і став легкою здобиччю Долганського.

Часто підключався до атак захисник Ощипко і після одного з його ударів м’яч прошмигнув над поперечиною. Міг відзначитись і капітан «Карпат» Пшеничних, який свого часу разом з Кузнєцовим захищав кольори і «Ворскли», але після удару Сергія м’яч знову летить мимо цілі. 

В останні хвилини поєдинок двох «зелено-білих» клубів набрав відкритого характеру. Обидві команди, захоплюючись атаками, часто не встигали повертатись і реагувати на контратаки. Одна з яких у виконанні «Ворскли» могла завершитись голом. Але Чичиков, вийшовши на побачення з Романенком, замість того, щоб пробити низом, вирішив перевірити на міцність хрестовину карпатівських воріт, від якої м’яч і відскочив у поле.

Приклався до м’яча і албанець Цуррі, за плечима якого три голи у нинішньому чемпіонаті, але Дебатіку явно бракувало влучності. Зрештою, як і в багатьох епізодах гравцям  «Карпат».

В підсумку «Карпати» перервали свою домашню очну програшну серію з «Ворсклою», яка в цьому сезоні продовжує на чужих полях збирати більше очок, ніж у Полтаві.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

«Карпаты» – «Ворскла» – 0:0

«Карпаты»: Романенко, Ощипко, Милошевич, Петривский, Федорив, Гурули, Годвин (Ткачук, 46), Худобяк (Кополовец, 73), Кобин, Пшеничных, Кузнецов (Фещук, 59).
«Ворскла»: Долганский, Ярмаш, Цурри, Кулаков (Главина, 86), Красноперов, Далкку, Есин, Медведев, Кравченко, Маркоски (Деспотовски, 76), Сачко (Чичиков, 46).
Предупреждения: Годвин (14), Кузнецов (36), Кобин (68) –  Ярмаш (22).

Удары (в створ): 11 (3) - 8 (2).
Угловые: 9 - 2.
Офсайды: 1 - 3.

Зрителей: 5.500
Оценка поля: 5
Честная игра: 7,250 - 7,714

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Протокольные данные сверены с официальными.

sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
vasesya
при всём уважении к ФК Ворскла и Дедушка Vovan (Полтава). Думаю они займут максимум 5 место в УПЛ. Если Украина не опустится на 13 место в рейтинге то быть Ворскле в Еврокубках!!
Дедушка Vovan (Полтава)
"...«Ворсклою», яка в цьому сезоні продовжує на чужих полях збирати більше очок, ніж у Полтаві..."
Цікаве спостереження. Але можливо сказати й так:
"... «Ворсклою», яка в цьому сезоні продовжує на чужих полях втрачати більше очок, ніж у Полтаві.."
Поки що у Ворскли на чужому полі 3 перемоги, дві нічиї та поразка. Набрано 8 очок, втрачено 7.
На своєму полі 2 перемоги, 1 нічия та поразка. Набрано 7 очок, втрачено 5.