Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
2082
0

Тайм – ЛТК – 3:1

Така собі магія чисел

Тайм – ЛТК – 3:1

Оновлений «Тайм» розпочав гру солідно. «Чужа» (як для вболівальницького середовища Львова) перша четвірка з колишніх «інтеркасівців» четвірка контролювала м’яч, хоча до ударів не доходило протягом приблизно трьох хвилин. Як це не дивно, але першими створили небезпеку гості, котрі виглядали максимально налаштованими (але тільки на перших хвилинах). Цвєлих влучив у стійку воріт Іваняка. Статус-кво у достатньо енергійній і жвавій грі відновив уже, так би мовити, «рідний» «таймівський» квартет. Брунько, Кузик, Москвін і Кольцун були під час першої своєї появи на майданчику гострими і наполегливим – моментів біля луганських воріт не бракувало.

Та все ж відзначитися вдалося колишнім «інтеркасівцям». Після стрімкої комбінації за участю Дмитра Бондаря, Павленка і Скорого останній переправив м’яч у ворота суперників. Складно сказати, чи саме цей епізод вплинув на гостей з Луганська, але вони дещо знітилися. В атакувальних діях практично нічого не виходило, довелося «телефоністам» сконцентруватися на обороні власних воріт.

А господарі тим часом продовжували створювати моменти. Найвірогіднішу нагоду подвоїти рахунок змарнував Олександр Бондар, однак переграти Сагайдаченка йому не вдалося.

Певне заспокоєння у грі у першій половині зустрічі знову порушила друга четвірка. Напруга біля воріт «ЛТК» загострювалася, найнебезпечнішим вийшов момент, коли Кольцун відкинув м’яч на Олександра Бондаря, але воротар все ще стримував потуги львів’ян. Загалом же, у цей період і вже згаданий Бондар, і Москвін, та й партнери стріляли з різних дистанцій часто, проте дивідендів це не приносило. Складалося враження, що луганці розраховують хіба що на контратаки. Адже в позиційній боротьбі протистояти «таймівцям» їм не вдавалося.

Тому другий гол ще до перерви вийшов логічним. З правого флангу прострілив Дмитро Бондар, після чого автор першого гола Скорий знову вміло замкнув передачу. І хоча грати залишалося ще цілий тайм, сумнівів у перевазі (і перемозі?) господарів не виникало. Настільки впевнено почували себе на майданчику «Будівельника» господарі.

Зрозуміло, що після стартової «ейфорійної» перемоги над «Енергією» та непростого переїзду з іншого кінця країни луганські «телефоністи» не були свіжими. Однак варто віддати їм належне: у другій половині зустрічі вони доклали максимум зусиль, щоб змінити конфігурацію подій на майданчику. На початках за достатньо впевненої гри «таймівців» спроби гостей виглядали кволими. Запам’яталися хіба що два ефектні удари збірника Журби та комбінування його партнерів, зазвичай, без завершальних ударів. Наполегливі луганці радше заробляли фоли, ніж створювали моменти. Хіба що на 32-ій хвилині вистрелив капітан гостей Дрьомов, але воротар Іваняк продемонстрував майстерність і витягнув м’яч з кута воріт. А через хвилину і Цвєлих не пробив голкіпера «Тайму». Тобто за розслабленість гравці «ЛТК» покарати господарів так і не змогли.

На 34-ій хвилині «таймівці» отримали право на вільний удар. Його розіграли Дмитро Бондар і Павленко, гостям стала в нагоді майстерність голкіпера Сагайдаченка. І вже коли здавалося, що львівські футзалісти оговталися і продовжуватимуть контролювати ситуацію на майданчику, своє вагоме слово сказав голеадор Цвєлих – з гострого кута він скоротив розрив у рахунку і запалив «недитячу» інтригу.

Капітан Дрьомов у центрі майданчика сфолив на Дмитру Бондарю – шостий фол за більше, ніж 5 хвилин до завершення гри. Але Брунько з 10-ти метрів у ворота не влучив. Через півхвилини Чепорнюк влучив у перекладину воріт. Почалися каруселі. Дрьомов, скориставшись помилкою захисту «Тайму» вистрелив у стійку воріт Іваняка, який обрав не зовсім правильну позицію. Найсерйозніші ж нагоди вирівняти становище гості втратили на 39-й і 40-й хвилинах. Швидкий Цвєлих у першому випадку влучив у штангу, а потім, вийшовши сам на сам, не влучив у ворота. У ті хвилини луганці грали з п’ятим гравцем на майданчику (Дрьомов). І пропустили. Павленко від власних воріт встановив остаточний рахунок гри.

Потім казали

Валентин ЦВЄЛИХ (гравець «ЛТК»):

- Думаю, що незадоволеними грою ми не можемо бути. Команда віддавалася до кінця. У другому таймі могли переламати ситуацію на майданчику. У перерві тренери дали нам установку активізуватися. Багато що в нас виходило. Шкода тільки, що не вдалося зрівняти рахунок, бо моментів було багато. На мою думку, ми показали хорошу гру.

Станіслав ГОНЧАРЕНКО (головний тренер «Тайму»):

- Усі наші помилки віднесу до того, що сезон тільки розпочався. Як на мене, на старті всі суперники практично однакові. Це вже десь після 10-го туру вимальовується картина, хто фаворит, а хто аутсайдер. А зараз все зациклюється на позитивному результаті, якого обов’язково потрібно досягти. Це головна квінтесенція таких поєдинків. На початку сезону відчувається в українському футзалі така собі магія чисел. «Енергія» обіграла «Шахтар» 3:1, з таким же рахунком в «енергетиків» виграв Луганськ, ну і ми поступилися в Донецьку теж 1:3. Це теж на психологічному рівні впливає. Якщо ж повернутися безпосередньо до гри, то діями першої четвірки я категорично незадоволений, досвідчені футзалісти могли зіграти краще і надійніше, не доводити події до нервового закінчення. Та найголовніше те, що ми перемогли.

Віталій ПАВЛИШИН, Володимир КРУПЧУК

«Тайм» – «ЛТК» – 3:1
Голи:
Скорий, 8, 18, Павленко, 40 – Цвєлих, 34.
«Тайм»: Іваняк – Чепорнюк, Павленко, Скорий, Д.Бондар – Брунько, Кузик, Москвін, Кольцун – О.Бондар, Цибик.
«ЛТК»: Сагайдаченко – Цвєлих, Журба, Ятло, Мельников – Дрьомов, Івонко, Юрков, Тменов.
Арбітри: Іванов (Дніпропетровськ), Поляков (Кривий Ріг).

ТУРНИРНАЯ ТАБЛИЦА

РЕЙТИНГ БОМБАРДИРОВ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

10 самых известных футболистов, которых Дарио Друди привез в Украину
Футбол | 18 апреля 2024, 13:38 7
10 самых известных футболистов, которых Дарио Друди привез в Украину

Новый спортдир «Полесья» ранее помог пристойно «затариться» легионерами «Зирке» и «Карпатам»

Сборная Украины растеряла перевес в 3 мяча и сыграла вничью с Францией
Футзал | 16 апреля 2024, 18:46 3
Сборная Украины растеряла перевес в 3 мяча и сыграла вничью с Францией

Сине-желтая футзальная команда вела в счете 4:1, но затем пропустила трижды

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.