Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
2168
0

МФК Ровно - Контингент - 1:3

Перший млинець для рівнян виявився глевким

МФК Ровно - Контингент - 1:3

 

Стартовий матч МФК «Рівне» з житомирським «Контингентом» викликав великий інтерес серед місцевих шанувальників футзалу, адже це був перший офіційний матч рівнян після восьмирічної перерви серед команд вищої ліги чемпіонату України. З перших хвилин вболівальники палко підтримували свою команду, схвально реагуючи на кожний гострий момент. Рівняни і житомиряни непогано знають один одного, адже ще рік тому команди грали в першій лізі. Окрім того свій перший контрольний матч МФК «Рівне» грав саме з житомирянами. Тоді наша команда лише розпочинала підготовку в залі і тому тренерський склад не був у захваті від проведення матчу на такій ранній стадії, але керівництво «Контингенту» все-таки вмовило провести гру. У підсумку той матч рівняни програли з рахунком - 0:4. Але товариська гра не йде ні в які порівняння з офіційною.

Стартові хвилини гри гості провели краще. Відчувалася нервова напруга в стані рівнян. Так би мовити стартовий мандраж. Запам’ятався момент на другій хвилині гри, коли Микола Піхоцький з лівого флангу переадресував м’яч в центр на Володимира Мухіна, удар якого відбила права стійка. А також на 5-й хвилині прорив лівим флангом Михайла Романова і потужний удар, який парирував Щербаков.

Але з часом рівняни призвичаїлися до гри житомирян, які, відверто кажучи, не надто загрожували воротам МФК «Рівне», і самі перейшли до активних дій. Капітан МФК «Рівне» Волох повів партнерів в атаку. Роман пройшов правим флангом зробив передачу на лінію воротарського майданчика і Едуард Петрик пробив під гострим кутом, правда Віталій Проценко без проблем ліквідував не складний хід рівнянина. На 7-й хвилині Вадим Басюк на лівому фланзі намагався замкнути передачу партнера, але знову голкіпер житомирян розібрався в ситуації. На 10-й хвилині Михайло Романов перехопив м’яч на лівому фланзі – діагональна передача на Дениса Дємєшева - удар з лінії воротарського майданчика - повз ліву дев’ятку. Знову рівняни втратили м’яч у своїх володіннях, передача у воротарську на Михайла Романова, якого збивають і суддя справедливо призначає пенальті. Сам постраждалий чітко виконує вирок арбітра, пробивши точнісінько у лівий кут воріт – 0:1.

За хвилину Волох з Жаком викотилися на ворота Віталія Проценко. Капітан рівнян скинув м’яч під удар Вадиму – воротар на місці. На 12-й хвилині Жак поборовся за м’яч в центрі майданчика, передача наліво Савчуку, однак голкіпер житомирян першим встиг до м’яча і вибив його в аут.

За 4 хвилини до закінчення тайму рейд лівим флангом Сондака зі своєї половини майданчика і удар під гострим кутом – Віталій Проценко вибиває м’яч на кутовий. За хвилину Володимир знаходячись по центру пробив метрів з 15-ти повз праву стійку.

Заключні хвилини тайму проходили вже під диктовку рівнян і головний тренер «Контингенту» за 2,5 хвилини до закінчення першого тайму взяв хвилинну перерву, щоб внести корективи у гру своєї команди. Майже одразу після поновлення гри дальня передача Євгена Саківського і удар справа Дениса Дємєшева – повз ближню стійку. Перший тайм так і закінчився з мінімальною перевагою «Контингенту» - 0:1.


Другий тайм активніше розпочали господарі майданчика. Але стартовий порив рівнян дещо охолодила триходівка житомирян. Мухін з центру відпасував на Піхоцького, той в один дотик направо на Доманського – удар вище воріт. Згодом Мухін пройшов лівим флангом – дальній удар повз праву стійку.

На 24-й хвилині Сондак перервав атаку «Контингенту», з центра поля в парі з Дармовісом здійснив прохід до воротарського майданчика суперника, захисники житомирян напевно очікували від Володимира передачі на Павла, але кращий бомбардир минулорічної першості вирішив пробити метрів з 12 і м’яч затріпотів у сітці воріт – 1:1. Після цього епізоду головний тренер «Контингенту» Павло Шалфєєв замінив четвірку і досить красномовно пояснював одному з гравців своєї команди, яким чином потрібно було діяти в гольовому епізоді.

Окрилені успіхом рівняни кинулися на штурм воріт Віталія Проценко і кілька хвилин не випускали суперника з його половини поля, але вийти вперед не судилося. Надалі команди мали безліч моментів, щоб відзначитись, але Проценко та Щербаков діяли бездоганно.

І все ж гостям під завісу зустрічі вдалося завдати вирішального удару. Роман Киришун, знаходячись неподалік центральної лінії, несподівано для всіх наносить потужний удар в розріз між захисниками, Щербаков прикритий гравцями обох команд не встиг зреагувати і м’яч вдарившись в дальню ліву стійку затріпотів у сітці воріт – 1:2.

А за хвилину «Контингент» збільшив свою перевагу. Киришун пасує на Романова той лівим флангом виходить на ударну позицію, Щербаков кидається на перехоплення, але Михайло перекидає м’яч через голкіпера у порожні ворота – 1:3.

Рівняни одразу випускають замість Щербакова п’ятого польового гравця – Олександра Басіча, проте за дві з половиною хвилини до закінчення чергова атака «Контингенту» ледве не завершилася взяттям воріт, але Басіч, як заправський голкіпер, вибив м’яч з правої дев’ятки на кутовий після точного удару Романова.

Павло Шалфєєв бере паузу в грі, скоріш за все, щоб дати відпочити своїм підопічним, а його колега, Юрій Баховський, намагається роз’яснити рівнянам, як проводити заключні півтори хвилини.

Але захисники «Контингенту» чітко грають в захисті, перекриваючи підступи до воротарського майданчика. Дальні удари рівнян не приносять успіху. На останніх секундах Волох намагався відправити м’яч у сітку, але шкіряна куля просвистіла в кількох сантиметрах над поперечиною. Гра так і закінчилася першою поразкою МФК «Рівне» в вищій лізі – 1:3.

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ

МФК «Ровно» - «Контингент» - 1:3

МФК «Ровно»: Щербаков - Жак, Волох, Петрик, Басюк - Дармовис, Басич, Сондак, Савчук.
«Контингент»: Проценко - Романлв, Демешев, Доманский, Киришун - Пихоцкий, Морозов, Ливиновский, Мухин - Коваль.
Арбитры: Кравцов (Киев), Литвинов (Донецк)
Голы:  Сондак (24) - Романов (10, 37), Киришун (36).
Предупреждения: Басюк, Волох, Жак.

Удары (в створ): 30 (21) - 31 (17)

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стала известна точная сумма, за которую Перес готов продать Лунина
Футбол | 24 апреля 2024, 07:01 8
Стала известна точная сумма, за которую Перес готов продать Лунина

По последним слухам, Андрей не согласился на продление контракта и может покинуть клуб

Итальянский топ-клуб может летом подписать Довбика
Футбол | 24 апреля 2024, 14:37 6
Итальянский топ-клуб может летом подписать Довбика

Форвард «Жироны» может продолжить карьеру в «Наполи»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.