Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1418
0

ІВАНОВИЧ: «Я ніколи не була в Китаї»

Сербська тенісистка з нетерпінням очікує початок Олімпійських ігор

ІВАНОВИЧ: «Я ніколи не була в Китаї»

За кілька днів до старту олімпійського тенісного турніру перша «ракетка» світу сербка Ана Іванович дала інтерв'ю офіційному сайту Міжнародної тенісної федерації (ІТF), в якому зізналася, що Олімпіада в Пекіні для неї — можливість познайомитися з різними спортсменами та іншою культурою. Вона також зазначила, що мріє повторити досягнення югославських баскетболістів і волейболістів, які завоювали «золото» Ігор у 1996-му і 2000 роках відповідно.

—Олімпіада — це ті змагання, брати участь в яких мріють усі спортсмени, не лише тенісисти. Отже, представляти свою країну на Іграх — велика честь для мене. Більше того, я ніколи не була в Китаї, тож чекаю цих змагань із особливим хвилюванням, — сказала тенісистка.

— Які у вас асоціації, пов'язані з Олімпіадою?
— Я пам'ятаю, як наші баскетболісти завоювали «золото» — це було щось особливе. Повернувшись додому, вони говорили, що Олімпіада — це щось неймовірне. Не дивно, що кожен хоче опинитися там. У 2004 році я дуже шкодувала, що не могла зіграти в Афінах. Тоді я була дуже молодою, але зараз докладу всіх зусиль, щоби виступити якнайкраще.

— Що ви відчуватимете, якщо завоюєте золоту, срібну або бронзову медаль?
— Це те, про що мріє кожен спортсмен. Виграти Олімпіаду — це все одно, що перемогти на турнірі «Великого шлема». Ні, навіть складніше, тому що вона буває тільки раз на чотири роки. Можливість зіграти на Іграх може випасти тільки два, максимум гри рази за кар'єру.

— Під час церемонії відкриття ви вийдете на олімпійський стадіон із іншими сербськими спортсменами. Це, напевно, теж буде дуже зворушливо...
— Звичайно! Я з нетерпінням очікую цього моменту. Там буде багато різних спортсменів, яких я ніколи раніше не зустрічала, хоча багато чула й читала в газетах про них. Отже, для мене Олімпіада — це ще й шанс познайомитися з іншими людьми зі світу спорту, дізнатися про їхні звички, подивитися, як вони тренуються, як поводяться...

— Ви сказали, що ніколи не були в Китаї. Якою ви собі уявляєте цю країну?
— Не знаю, уявити досить складно. Я нещодавно повернулася з Гонконга, тому якась частина картини у моїй свідомості сформувалася. Але мені здається, що Китай зовсім інший. Я дуже хочу ознайомитися з культурою цієї країни, зі звичаями її народу!


«Спортивна газета»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.