Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
2193
0

БОРОВИКОВ:«Президентом Прем’єр-ліги має бути успішна людина»

Інтерв’ю з кандидатом на посаду президента Прем’єр-ліги

БОРОВИКОВ:«Президентом Прем’єр-ліги має бути успішна людина»

Олексій Боровиков: «До Євро-2012 українська Прем’єр-ліга стане сильною, чистою і прибутковою для власників клубів»

- Висування на посаду президента Прем’єр-ліги ваша особиста ініціатива чи вам це запропонував ФК «Карпати»?
- Історія така. Мені зателефонував почесний президент львівського клубу Петро Димінський і запропонував розглянути пропозицію очолити новостворену Прем’єр-лігу. Через сімейні обставини (ми з дружиною чекали на народження доньки), я взяв паузу. За цей час все обміркував, зважив, перечитав масу літератури, консультувався з багатьма фахівцями і прийшов до висновку, що можу і повинен принести користь українському футболу в якості президента Прем’єр-ліги. Також потрібно розуміти, що мою кандидатуру рекомендує не лише ФК «Карпати». Петро Димінський заручився підтримкою ще кількох клубів Прем’єр-ліги, про що повідомив мені у бесіді. Мені ж залишається представити свою програму на зустрічі власників клубів, що відбудеться 15 липня у Полтаві.

- Чим вас особисто приваблює перспектива обійняти посаду президента Прем’єр-ліги?
- Надто вже великий досвід і багаж знань я накопичив за роки, проведені у футболі, щоб не використати його, як кажуть, у мирних цілях. Упевнений в тому, що прийшов час, коли 16 президентів клубів Прем’єр-ліги повинні вкладати немалі гроші у ретельно, з любов`ю зроблений бізнес-проект, а не продовжувати викидати кошти, зароблені на іншому бізнесі, на вітер, не отримуючи жодних дивідендів. Загалом, мене дивує, коли в Україні критикують президентів клубів. Їм пам’ятники при житті варто ставити за фактичну благодійність, що триває роками! У нас же усім, окрім президентів, плювати на підтримку і розвиток футболу в країні. Подивіться на ту ж Росію – там є чітке розуміння з боку влади щодо підтримки футболу. Зрештою, прийшов час і для вболівальників, вони заслужили на отримання справді якісного, видовищного, конкурентноспроможного на європейській арені українського футболу.

- Де ви набували футбольного управлінського досвіду і в якій іпостасі?
- Працював з клубами в Україні, Швейцарії, Чехії, Швейцарії, Іспанії, Англії, країнах Латинської Америки. Щодо посад, то найкраще, мабуть назвати мене менеджером в організаційно-правовій області. Я досконало знаю правові аспекти діяльності клубів, національних федерацій, регламенти чемпіонатів і безліч нюансів, з ними пов’язаних.

- Чи готова ваша програма, концепція діяльності Прем’єр-ліги?
- Готова не лише програма. Я вже маю домовленості щодо майбутньої співпраці з організаціями, окремим спеціалістами, які брали участь в організації ефективних систем управління європейськими клубними чемпіонатами, організації продажу прав на телетрансляції, залученні спонсорів і партнерів. Ці домовленості дозволять мені за умови обрання президентом Прем’єр-ліги стартувати з місця в кар`єр. Я відразу займусь реформуванням суддівського корпусу, залученням рекламних контрактів, втіленням передових програм розвитку дитячо-юнацького футболу. Вже за рік суддівський корпус буде не впізнати, а до Євро-2012 Прем’єр-ліга стане сильною, чистою, блискучою і прибутковою для власників клубів.

- Мешкаючи в Барселоні, ви не відчуваєте браку інформації щодо подій в українському футболі? Маю на увазі його реальний стан.
- Білих плям в українському футболі для мене немає, запевняю у цьому. Буваю в Україні щонайменше раз на два тижні, дивлюсь масу матчів.

- Ви говорите так, наче на сто відсотків упевнені в тому, що власники клубів зупиняться на вашій кандидатурі…
- Якби не був у цьому впевнений, не погодився б брати участь у цьому проекті. Я прекрасно бачу, що відбувається в українському чемпіонаті, тож відповідаю за кожне своє слово, а їх на вітер кидати не звик. Але скажу одне: в кастінгу 15 липня я брати участь не хочу. Якщо це будуть маріонеткові вибори президента Прем’єр-ліги – це не до мене.

- Як ви оцінюєте своїх суперників?
- Власники клубів повинні чітко розуміти, що президентом Прем’єр-ліги має бути успішна людина, розвинена у всіх напрямках, з досвідом, набутим у всіх сферах футболу. Людина амбітна, але доступна. Думаю, я відповідаю таким якостям.

- Багатьох непокоїть той факт, що деяких кандидатів на посаду президента Прем’єр-ліги висували клуби. Мовляв, вони у подальшому лобіюватимуть інтереси цих клубів…
- Коли до мене звернулися з пропозицією взяти участь у конкурсі, я висловив чітку умову: якщо, будучи президентом Прем’єр-ліги, до мене звернеться власник будь-якого клубу і натякатиме на якісь преференції, про це відразу дізнається уся футбольна громадськість. Я буду рівновіддалений і водночас рівно наближений до кожного клубу, адже 16 працедавців у рівних пропорціях будуть оплачувати мій контракт.

- Хто, за умови обрання президентом Прем’єр-ліги, входитиме до вашої команди?
- Фахівців в Україні вистачає. Команду сформують, зокрема, і спеціалісти з ПФЛ, ФФУ, однак лише за однієї умови – вони повинні бути незаангажовані. Користуючись нагодою, попереджаю одразу – ми будемо порушувати трудове законодавство, працюючи аж ніяк не по 8 годин на добу. І ще: при прийнятті на роботу в Прем’єр-лігу кожен працівник буде присягати їй на вірність.

Розмовляв Данило Нікуленко, Інформаційний центр ФК «Карпати»

Довідка

Боровиков Олексій Костянтинович. Народився в Сімферополі. Кандидат в майстри спорту з шахів. В 1982 році закінчив вище військове авіаційне училище в Єйську (Краснодарський край). 10 років служив в армії - підполковник, льотчик-інженер. Працював в Ялтинській міській раді: депутат, голова комісії, заступник голови виконкому з питань економіки та фінансів. Закінчив Таврійський університет в Сімферополі, Академію державної служби при президентові України, Університет Північного Лондона (Англія). До 2003 р. - заступник голови ДСОІ м. Київ (обслуговування дипломатичного корпусу). Володіє українською, російською, англійською, французькою, іспанською мовами.

Брав активну участь у відродженні ФК «Арсенал» (Київ). Має досвід співпраці з національними федераціями футболу, організації роботи та управління клубами з Бразилії, Чехії, Словаччини, Швейцарії, зокрема «Тюном», «Опавою».

В останні роки з сім`єю мешкає в Іспанії. Дружина - призерка Олімпійських ігор в Атланті, чемпіонка світу з художньої гімнастики Олена Вітриченко. Батько чотирьох дітей.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.