Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Australian Open
| Обновлено 24 января 2019, 14:05
22086
40

Еліна Світоліна – Наомі Осака. Прогноз і анонс матчу

Четверта спроба першої ракетки України вийти у півфінал турнірів Grand Slam

| Обновлено 24 января 2019, 14:05
22086
40
Еліна Світоліна – Наомі Осака. Прогноз і анонс матчу
Getty Images. Наоми Осака и Элина Свитолина
23 січня перша ракетка України Еліна Світоліна (№7 WTA) проведе поєдинок 1/4 фіналу на Відкритому чемпіонаті Австралії. Суперницею українки стане японка Наомі Осака (№4 WTA). Поєдинок розпочнеться о 02:00 за Києвом.
 
Після вильоту Сімони Халеп обидві тенісистки зберігають шанси закінчити турнір в статусі першої ракетки світу, а отже бій буде запеклий. Більш детальні розклади тут.
 
Суперниця
 
Осака – діюча чемпіонка US Open і турніру в Індіан-Веллсі. Поки що вона наймолодша учасниця топ-10, але після Australian Open туди ще може потрапити Сабаленка. Стиль гри схожий із минулою суперницею Світоліної, Медісон Кіз, але є нюанси.
 
Основною перевагою Наомі перед Медісон є її більш різноманітний технічний арсенал. Якщо Кіз більш передбачувана, прямолінійна і орієнтується в основному на свою перевагу в потужності, то Осака вміє зіграти дуже тонко, хоча робить це не так часто.
 
З недоліків варто зазначити емоційну нестабільність, хоча в останній рік вона та її тренер Саша Баїн провели колосальну роботу в цьому напрямку і значно зменшили кількість програних через це матчів. Також є питання до нестабільного бекхенда (ось тут Кіз може дати їй фору) і другої подачі.
 
Варто зазначити, що Осака з 2016 року не програє поєдинки, якщо забирає перший сет. Наразі серія складає неймовірні 56 матчів. За останній рік Наомі входить в топ-4 по відсотку виграних геймів у матчах з тенісистками топ-100 (56,59%). Світоліна за даним показником восьма (55,66%).
 

Getty Images. Наомі Осака
 
Шлях на турнірі
 
Стадія  Світоліна   Осака
1-е коло  Голубіч (6:1, 6:2) №103 WTA    Лінетт (6:4, 6:2) №82 WTA
2-е коло  Кужмова (6:4, 6:1) №48 WTA   Зіданшек (6:2, 6:4) №78 WTA
3-е коло   Шуай (4:6, 6:4, 7:5) №42 WTA   Шувей (5:7, 6:4, 6:1) №27 WTA
4-е коло  Кіз (6:2, 1:6, 6:1) №17 WTA  Севастова (4:6, 6:3, 6:4) №12 WTA
 
Статистичні підсумки перших чотирьох раундів
 
   Світоліна   Осака
Проведено на корті 6 год 40 хв  5 год 46 хв
Різниця сетів 8-2 8-2
Різниця геймів 54-32 57-37
Виграних геймів, % 62,8 60,6
Max швидкість 1-ї подачі, км/год 178 188
Середня швидкість 1-ї подачі, км/год 158,1 169,5
% 1-ї подачі 62,9 63,2
Середня швидкість 2-ї подачі, км/год 125 126,4
Ейси 27 27
Подвійні помилки 9 4
Віннерси 97 139
Невимушені помилки 83 124
Очки виграні на 1-й подачі, % 67,6 72,7
Очки виграні на 2-й подачі, % 52,3 52,3
Очки виграні на прийомі 1-ї подачі, % 42,8 42,9
Очки виграні на прийомі 2-ї подачі, % 51,7 54,3
Реалізовані брейкпоінти, % 50 52,8
Очки виграні біля сітки, % 76,7 66,7
 
Зустрічі між собою
 
Тенісистки зустрічалися 5 разів, тричі перемагала Світоліна (всі матчі були на харді). В 2018 році Еліна двічі перемагала Наомі в двох сетах (Маямі і Дубай).
 
Прогноз
 
Попередній поєдинок дав відповідь на головне питання: «Чи завадить Світоліній травма добре подавати першу подачу?». Проти Кіз потужності і точності вистачило тільки на один сет, але і далі все було в більш-менш пристойних межах. Ще два дні повинні додати організму сил і сподіваємося на 2 сети стабільної гри, адже перемагати Осаку в 3 партіях буде значно складніше, ніж Кіз. В Мельбурні японка також двічі успішно проходила всю дистанцію.
 
Загалом рецепт успіху в матчі проти Осаки нам показала Леся Цуренко в Брісбені і на папері він виглядає дуже просто: впевнена перша подача, а також відсутність спадів у грі і подарунків суперниці. Але вийти на головну арену Australian Open у своєму четвертому чвертьфіналі (тричі до цього Еліна програвала, хоча двічі була близькою до перемоги) і зробити це буде складніше.
 
Фавориткою є Осака, але якщо організм Еліни не дасть збою, а японка буде довго входити в гру, її можна перемагати.
 
Прогноз Sport.ua: перемога Світоліної в 2 сетах
Оцените материал
(9)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Ман Сити – Реал – 1:1 (пен 4:5). Лунин выиграл серию пенальти. Видеообзор
Футбол | 18 апреля 2024, 01:40 5
Ман Сити – Реал – 1:1 (пен 4:5). Лунин выиграл серию пенальти. Видеообзор

Смотрите самые интересные моменты ответного матча главного еврокубка

Переплюнул Куртуа! Лунин установил невероятный рекорд Реала в ЛЧ
Футбол | 18 апреля 2024, 00:28 13
Переплюнул Куртуа! Лунин установил невероятный рекорд Реала в ЛЧ

Украинский вратарь совершил наибольшее количество сейвов в одном матче

Комментарии 40
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Vbolivalnyk-Peter
Судячи з статистичних даних зійдуться 2 практично рівні суперниці і переможе та, яка менше помилятиметься. Бажаю Еліні подолати "Комплекс 1/4 фіналів" на турнірах ВШ. В Світоліної хороший (розумний) тренерський штаб і, я впевнений, що гру Осаки розберіть до найменших дрібниць і визначать розумну тактику на гру. Головне щоб Світоліна почувалася фізично і морально на 100%.
Александр Черепанов
А давайте не прогнозировать, вот ей Богу Зачем? Чтобы потом тыкать кому-то в лицо..Что вот, зачем было говорить то, говорить се...? Давайте наслаждаться теннисом и болеть за нашу Элину) Лучше давайте все вместе проснемся в 2.00 и будем всем сердцем и душой поддерживать нашу Свитолину!!! Мысленно бить ракеткой возле компьютеров, как это делала Даяня в детстве, болея за Серену и забивать Осаку всей Украиной
captain2009
Любят организаторы, блин, девчонок на жару выставлять... А Элине особенно "везет" в этом плане: уже третья подряд игра первым запуском в 11.00 по местному времени. Нипанятна их (организаторов) идея. Уже вторая неделя, матчей мало, почему бы их не начинать попозже? Ну или хотя бы хоть как-то распределяли игры равномерно между спортсменками, чтобы не так, что одна постоянно в жару рубится, а другую ставят постоянно на вечерние сессии. Да, это я на молодую маму Вильямс намекаю. Не было, по-моему, чтобы она тут последние игры проводила днем в жару.
vit-2
Загалом Еліна є 3-сетовим бійцем: останні кілька років вона виграла більшість таких матчів. Були й винятки: 2 програні поєдинки Гарсії в кінці 2017-го року і багато програних 3-сетовиків у 2018-му в період схуднення Елі, коли її фізики банально не вистачало на 3 сети.
Щодо Осаки, то незважаючи на останні перемоги на АО-2019 в 3-х сетах, це були швидше винятки, ніж правило. Раніше фішкою Наомі були лише 2 варіанти: перемога/поразка, але увесь час у 2-х сетах. Тому, якщо матч затягнеться на 3 сети і Елі не буде заважати травма, саме українка буде мати більше шансів на успіх у вирішальному сеті.
Наомі це не Серена, чи Петра, тому я вважаю, що в Еліни є хороші шанси на перемогу, ніяк не менші за 50%.
Здоров'я Елі і потужної, надійної першої подачі.
shef63
К сожалению, после победного матча с Киз, Элина на прсс-конференции опять стала петь дифирамбы самой себе. И даже высказалась, что ей нравилась собственная подача. Как все мы знаем,после хвалебных речей в свой адрес следующий матч она проигрывает. Вот и весь прогноз.
vizuals
Понятно, что Элина умнее и ее игра разнообразнее. Все зависит от того, сыграет ли Элина в свой лучший теннис. Осака в плане психологии более расслаблена, так как уже выигрывала ТБШ. Элине главное - не заморачиваться на тему полуфинала, а выигрывать по максимуму розыгрышей.
I_LOVE_UKRAINE
Еліна Переможе!
Андрій Ришелюк
Є ще один момент, який дає підставу для надії - колись же має прийти той час, коли Еліна пройде до півфіналу. І сьогодні після кількох попередніх невдач вірогідність вище. Тим більш що Осака все ж не настільки сильно виглядає, як Квітова і «яжемать».
VoOne1983
Аууу, СПОРТ.УА ви з якого переляку навпроти Шувей китайського флага вліпили. Вона не з КНР, а Республіки Китай ака Тайвань ака Тайбей. Це майже те саме що навпроти Еліни російського прапора поставити
Виктор Гужва
Элина! Помни, что ты, в матче с Осакой играешь за себя и за того парня. Тот парень - украинец, которого не очень жалует доля.
Stanislav Matusevych
В данном случае насчет шансов соглашусь с букмекерами. 60/40 в пользу Осаки. Но это отнюдь не значит, что Элина должна проиграть. Японка хоть и не настолько нестабильна, как почти год назад, когда Элина дважды ее разобрала на харде, но и не похожа на безжалостного робота-убийцу образца ЮСО-2018. Се Шувей она обыграла, поймав свой теннис только при счете 2:4 во втором сете при проигранном первом. Севастовой же немного не хватило собственной активности, чтобы Осаку дожать.
Рецепт победы, в общем, несложен: собственная атакующая игра и уверенность в себе. Сложнее воплотить его на корте. Та же латышка, хоть ее теннис разнообразнее, чем у Элины, действовала пассивнее, чем было необходимо, и Осака все-таки смогла ее забить. Поэтому нужна собственная первая, острый прием японской второй и переход в атаку при малейшей возможности. Так, собственно, Элина с Наоми и справлялась год назад. И еще пореже играть под форхенд, он у Осаки убойный.
buryi48
ОТАМАНША ПЕРЕМОЖЕ! ГОСПОДЬ І МИ ДОПОМОЖЕМО! ХАЙ ЩАСТИТЬ!
Alexandr Koroluk
Ну хоть сейчас не написали про последний матч на турнире )
Pro100alex88
Вперед Элина! Верим и надеемся в твою победу сегодня. Ты лучшая!
AlexMatroskin
Любим , верим , надеемся !
Эле , здоровья и победы !
А вся Слава Богу , а потом Украине !
Yehor Polianskyi
Не знаю, кто там что смотрел, и где Осака играла так себе, но Севастову Осака выносила очень красиво и мощно. Одними резаными Осаку не возьмешь. Да, тоже на ум приходит матч с Цуренко, но там у Леси все летело мощно и куда надо, и стабильно, да и с первой подачей она творила что-то невероятное. Плюс вспоминается, что и по высоте Леся хорошо ее сбивала под задней линией (что она умеет, мы это уже знаем). Но вот не сильно понимаю, судя по 1/8, откуда у Элины возьмется остро атакующая игра, тем более , если есть какие-то физические проблемы, которые могут никуда и не уйти. Тут только надежда на поздное «зажигание» от японки, тогда, возможно, шанс есть в трехсетовом. Замотать, заставить ошибаться, как с Киз. Хватит ли сил? В остальных компонентах и судя по функционалке на сегодня, как мне кажется, Элине будет очень сложно что-то противопоставить. Даже с учетом выносливости, та же Севастова носилась за мячами, и толку? Остается надеяться на чудо от Элины или внезапный слив от японки, во что я лично не верю.
I_LOVE_UKRAINE
Блін, так хочу подивитись теніс і як на зло, дуже сильно хочу спати... а до 2.00 ще купа часу чекати
Serhiy Kovalov
Очень верю в победу, и не только над Осакой. Планирую смотреть до конца. Если есть норм ссылки на матч - буду очень благодарен ! Спасибо !
romeoboss50
Я ни как не могу попасть на прямой эфир матча или усну или просплю
все ка кто не складываеться у меня с этим А.О.
Lazio
Мала!! Треба перемагати...