Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1139
0

Тренер Жемчужины Колчин: «Всегда хотим быть первыми»

Наставник одесситов – о предстоящем старте сезона

Головний тренер одеської «Жемчужини» Денис Колчин розповів про очікування від старту команди у Другій лізі чемпіонату України.

Одеська область збільшує представництво в професіональному футболі України. Раніше, окрім «Чорноморця», тут був лише «Реал Фарма», який мігрував між Южним, Овідіополем та Одесою. Зараз додалися «Балкани» та «Перлина». І якщо болгарська команда із Саратського району вже добре відома завдяки перемогам в аматорській першості України та долучені ветеранів масштабу Шуховцева і Полтавця, то «Перлина» – щось нове для нашого чемпіонату.

Аби детальніше розповісти про клуб-дебютант професіонального футболу, ми звернулись до його головного тренера – відомого в минулому гравця та молодого тренера з уже пристойним досвідом, Дениса Колчина.

- Денисе Борисовичу, наскільки зміниться склад команди порівняно з аматорським періодом?
- Зміни обов’язково будуть. Деякі вже відбулися. Постараємося знайти підсилення. Кілька людей вже готові нам допомогти. Є ключові позиції, які залишаться незмінними. Зрештою, як ви знаєте, - досконалості немає меж.

- Назвіть прізвища новачків, з якими уже підписали контракти?
- Заявка в нас уже була. Вона пройшла на початку цього тижня. Але про всі позиції не буду розповідати. Деякі переходи досі на стадії перемовин. Давайте дочекаємося початку чемпіонату. Там про все і дізнаєтесь.

- В Одесі станом на сьогодні зібралась солідна кількість команд. Де планує проводити домашні матчі «Перлина» і чи є нормальні умови для тренувань?
- Прийматимемо домашні матчі на стадіоні «Спартак». Це буде наше основне поле. Прекрасний стадіон, туди зручно доїхати, адже він знаходиться в центрі міста. А тренування проводимо на стадіоні «Торпедо». Умови там також створено непогані.

- Наскільки мені відомо, стадіон «Спартак» є домашнім ще й для «Реала Фарми». Чи не викликало це проблем?
- Не думаю, що у нас виникнуть якісь проблеми. Керівництво Другої ліги запевнило, що з «Реалом Фармою» нас розведуть і домашні ігри не будуть перетинатися. У нас, щоправда, є прохання до керівництва власне стадіону, щоб слідкували за станом газону та не перенавантажували його матчами інших команд. Якщо ці прохання буде виконано, проблем не повинно виникати.

- Звісно, потенціал одеського футболу величезний (зокрема, зимова першість за рівнем нагадує всеукраїнський турнір), але ж є конкуренція з боку «Балкан», «Реала Фарми», навіть «Чорноморця». Виникали проблеми з комплектацією команди чи у вас була можливість обирати гравців?
- Сказати однозначно, що проблем не виникало, я не можу. Все таки, в Одесі сьогодні чотири команди майстрів. Це з урахуванням команди «Балкани» («Зоря»), хоча вони й базуються в області, проте резерви черпають із Одеси. Чотири команди для одного міста, погодьтеся, - немало. Доводиться боротися за кожного футболіста.

- Ваша команда в товариському матчі обіграла «Чорноморець», що не вдалося багатьом іншим спаринг-партнерам гранда одеського футболу, включно з представниками вищих дивізіонів. Поділіться секретом перемоги – це особливе налаштування гравців та тренерів «Перлини», для яких «Чорноморець» – рідний клуб, чи просто бажання проявити себе на фоні учасників прем’єр-ліги?
- Додатково налаштовувати хлопців на такого суперника не було потреби. Всі дуже хотіли себе проявити. Але виключно на бажанні у футболі не завжди можна виграти. На результат впливає і рівень майстерності, і зіграність колективу. У цій грі в нас усе склалось докупи. Наші гравці проявили себе якнайкраще.

- Перемога над «Чорноморцем – це приємно. Але, з іншого боку, результати матчів з «Інгульцем» та «Колосом» видалися для вас негативними. Наскільки інформативними для вас виявилися ці ігри?
- «Колос» та «Інгулець» - два амбіціозні та дуже сильні колективи. Всі прекрасно знають рівень тієї ж «Ковалівки». Це однозначно колектив рівня Першої ліги, а за підбором виконавців, - можливо, навіть вище. «Інгулець» також дуже сподобався, дуже хороша команда. Ще варто сказати, що ці матчі ми проводили на виїзді. Це екстремальні умови. Приїздиш, і одразу з автобуса потрібно виходити на гру проти серйозного суперника. Тож матчі виявилися дуже інформативними – ми моделювали, як це буває протягом сезону в бойових умовах. Приводів для роздумів нам дали багато: як позитивних, так і навпаки. Це щоб у хмарах не літали. Тому що після перемоги над «Чорноморцем» у декого з хлопців, напевно, запаморочилося в голові – треба було повернути їх на землю. Не потрібно забувати, що під час зборів гравці перебувають під серйозним навантаженням. Задачі обігравати суперника будь-якою ціною ми не ставимо: ми давали досить пристойні навантаження, та й дорога бере своє. На щастя, витримали всі, проявили в непростих умовах свої найкращі якості.

- Представте нам тренерський штаб. Чули, що там є відомі в одеському футболі імена…
- Мій помічник у першій команді – Дмитро Горбатенко. В минулому – футболіст, як тренер виграв на рівні Одеської області практично всі змагання. З воротарями у нас працює відомий Сергій Долганський, за плечима якого – «Металіст», «Чорноморець», «Ворскла» та багато інших команд.

- А в якому вигляді триває співпраця з другою командою? Це самодостатній аматорський колектив під лейблом «Перлини», чи повноцінна резервна команда для обкатки молоді?
- У цьому колективі переважає концентрація молодих гравців. Досвідчених виконавців ми там не розглядаємо. Комплектуємо команду молоддю. У нас є договір із однією зі шкіл міста. Вони надають нам своїх випускників. Вистачає й інших молодих хлопців. Часто незатребуваних, яким ще необхідно працювати, відточувати свою майстерність. Ми надаємо їм таку можливість.

- Чи можна сказати, що аматорський чемпіонат України став для вас етапом підготовки до професіональної ліги?
- Безперечно. За час виступів там встигли набратися досвіду, відкрили для себе багато нового – навіть ті речі, про які й не підозрювали. Там виступають дуже пристойні команди. Ігри з ними, безперечно загартували наш колектив. Це багатий досвід для нас.

- Чи достатньо сильними є позиції клубу, і вибачте за таке питання, чиє впевненість, що вдасться пройти до кінця чемпіонату без зривів?
- Ми готові грати, і впевнені, що пройдемо всю турнірну дистанцію до кінця. Ну а фінанси… Зрозуміло, що завжди хочеться більшого. Проблеми з грішми бувають у всіх, навіть у великих клубів. Найголовніше, що зараз у нас стабільне фінансування. Все виконується вчасно – без затримок та обманів. Все чесно. У наш непростий час досить важливо, коли є люди, котрим можна довіряти.

- Перша ліга зараз змушує більш серйозно ставитися до новачків, тому що в минулому сезоні всі три призові місця посіли саме команди, що прийшли у Другу лігу з аматорів. У зв’язку з цим, якими є амбіції клубу? Перед вами вже озвучили конкретні цілі на чемпіонат?
- Варто ставити перед собою найвищі цілі. Тоді вдасться досягти найвищого результату. У нас у клубі немає принципу розподілу суперників на класи та рівні: з цим зіграти добре, з цим - погано. Всюди, де беремо участь, ми хочемо бути першими. Прагнемо перемогти будь-якого суперника. Враховуючи наші високі вимоги, гравці також прагнуть викладатися на максимум. Ось так у нас побудовано роботу. Це й допомагає добиватися перемог.

Источник ПФЛ
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Челси – Эвертон – 6:0. Четыре мяча Коула Палмера. Видео голов и обзор
Футбол | 16 апреля 2024, 01:30 2
Челси – Эвертон – 6:0. Четыре мяча Коула Палмера. Видео голов и обзор

Смотрите видеообзор матча 33-го тура Английской Премьер-лиги

Фаны Арсенала издевками проводили Зинченко на замену в игре с Астон Виллой
Футбол | 15 апреля 2024, 12:59 16
Фаны Арсенала издевками проводили Зинченко на замену в игре с Астон Виллой

Александр переживает непростые времена в лондонском клубе

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.