Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 15 июля 2016, 23:23
1983
0

Лауреаты прошлого сезона от Поркуяна и Гусейнова

Валерий Поркуян и Тимерлан Гусейнов высказали мнение по поводу лучших игроков УПЛ сезона 2015/2016

| Обновлено 15 июля 2016, 23:23
1983
0
Лауреаты прошлого сезона от Поркуяна и Гусейнова

Стало вже доброю традицією – по завершенні чергового сезону визначати найкращих діючих осіб у різних номінаціях. Всі вони отримають почесні індивідуальні відзнаки, які завжди нагадуватимуть про незабутні миттєвості сезону-2015/16. Найкращих у кожній із номінацій представляють відомі у минулому футболісти – найкращий бомбардир збірної СРСР на чемпіонаті світу 1966 року в Англії Валерій Поркуян та найкращий снайпер української еліти сезонів 1993/94 та 1995/96 Тимерлан Гусейнов.

Точка зору Валерія Поркуяна

Найкращий тренер Ліги Парі-Матч сезону 2015/16 –
Cергій Ребров, «Динамо» Київ
– Всі добре пам’ятають Реброва-гравця. Він завжди відзначався наполегливістю та цілеспрямованістю. Саме ці риси притаманні і Реброву-тренеру. Його тренерська кар’єра знаходиться лише на початковому етапі, проте він вже встиг довести своє вміння здобувати досягнення і у цій ролі. Два роки поспіль вигравати чемпіонське звання, конкуруючи із таким серйозним суперником, як «Шахтар» – це дорогого варте. Приємно, що після тривалої перерви «Динамо» з Ребровим нарешті зуміло подолати бар’єр у стадію плей-офф розіграшу Ліги чемпіонів. Навесні цього року динамівцям трохи не пощастило, однак я впевнений: найкращі матчі у Сергія Реброва та його команди ще попереду.

Найкращий гравець Ліги Парі-Матч сезону 2015/16 –
Андрій Ярмоленко, «Динамо» Київ
– У минулому сезоні Андрій Ярмоленко дійсно був найкращим з-поміж інших кандидатів на цю роль. Динамівець демонстрував стабільну гру, роблячи це на всіх трьох змагальних фронтах у клубі та у збірній. Сьогодні київське «Динамо» важко уявити без Ярмоленка. Це справжній лідер команди, який здатен не тільки постійно розхитувати оборону суперника, а й вирішувати долю матчів самотужки. Андрій – технічно обдарований футболіст, який вже встиг зробити чималий внесок в історію клубу. Його авторитет у колективі нині значить чимало. За останні роки Ярмоленко поступово набував безцінного досвіду, який неабияк знадобиться йому у подальшій кар’єрі.  

Найдисциплінованіший гравець Ліги Парі-Матч сезону 2015/16 –
Віталій Пономар, «Олександрія»
– Цей футболіст не має великого досвіду виступів у Прем’єр-лізі, проте у симпатичній команді Володимира Шарана він відразу ж став своїм. Нинішню «Олександрію», у якій немає яскравого забивного форварда, такого, як колись був Сергій Чуйченко, важко уявити без Віталія Пономаря. Гравець досить гармонійно вписується у колективну гру «городян», вміло діючи в атакуючій ланці. Тренерський штаб «Олександрії» використовує його в залежності від тактичної побудови у грі проти того чи іншого суперника, і Віталій приносить користь. Однією із найважливіших його чеснот є дисциплінованість. Тож не дивно, що саме Пономар став найкоректнішим гравцем сезону. 

Точка зору Тимерлана Гусейнова

Найкращий голкіпер Ліги Парі-Матч сезону 2015/16 –
Андрій Пятов, «Шахтар» Донецьк
– Пятова я вважаю найкращим у своєму амплуа у нашому футболі. Він володіє багатьма якостями, які необхідні для класного воротаря. Минулий сезон дійсно став для Андрія одним з найкращих у кар’єрі. Багато в чому завдяки його впевненій грі донецький «Шахтар» дійшов до півфіналу Ліги Європи, посів друге місце у Лізі Парі-Матч та виграв Кубок України. Та й в іграх за збірну Пятов не підвів, не раз виручаючи від, здавалося б, вірного голу. Пропущені м’ячі у травневому матчі з Румунією? Товариський поєдинок – не показник. У грі такого статусу їх може пропустити будь хто. А от у фінальній частині чемпіонату Європи Андрій Пятов зіграв на своєму звичному високому рівні.

Найкращий бомбардир Ліги Парі-Матч сезону 2015/16 –
Алекс Тейшейра, «Шахтар» Донецьк
– Показник у 22 м’ячі, які Тейшейра забив у минулому чемпіонаті, говорить не тільки про його вправність, а й про недостатню конкурентоспроможність переслідувачів. Варто зауважити, що усі голи бразилець записав на свій рахунок лише впродовж осінньої частини сезону, після чого перебрався взимку до Китаю. Та нині наш чемпіонат такий, що за всю весну ніхто так і не спромігся хоча б впритул наблизитись до показника Алекса Тейшейри. Екс-гравець «Шахтаря» – футболіст високого рівня, що він з року в рік доводив своєю яскравою та результативною грою. Та головне – це стабільність та прогрес Тейшейри. Рік тому він теж був найкращим у бомбардирській гонці, коли забив 17 м’ячів.    

Найкращий молодий гравець (Відкриття) Ліги Парі-Матч сезону 2015/16 –
Віктор Коваленко, «Шахтар» Донецьк
– З визнанням я повністю згоден. Однозначно! Аналізуючи минулий сезон, не важко дійти висновку: кращого молодого футболіста у нашому чемпіонаті немає. Коваленко – гравець, який пройшов гарну школу у футбольній Академії «Шахтаря», подолавши всі етапи у процесі становлення. Цей хлопець добре навчений, тому його згодом і ввели до складу головної команди, до якої він доріс і до якої гармонійно вписався. Віктор виявився готовим до нових випробувань, загравши так, як того очікував Мірча Луческу. От тільки я не розумію, чому Коваленко не був задіяний у належній мірі у складі національної збірної України. Невже Зінченко чимось кращий?

 

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.